Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.02.2023 09:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Milujete ryby? Máme pre vás 4 recepty, ktoré sa hodia na raňajky, obed i večeru! Inšpirujte sa

Nasledujúce recepty si môžete pripraviť nielen na obed, ale i na raňajky či večeru! Vyskúšate?

Ich spoločným menovateľom sú ryby, zdraviu prospešné omega-3 mastné kyseliny aj skutočnosť, že ich bez väčších problémov zvládnu aj začínajúci kuchári.


Pečená treska s bylinkovou krustou

Otvoriť galériu
Pečená treska s bylinkovou krustou
Zdroj: Jedz lepšie, ži dlhšie

Na 2 porcie potrebujeme:

  •  100 g bulguru
  •  1 malú, na mesiačiky nakrájanú červenú cibuľu
  •  1 na pásiky nakrájanú červenú papriku
  •  1 na pásiky nakrájanú žltú papriku
  •  1 lyžicu olivového oleja
  •  1 lyžičku červenej papriky
  •  4 vetvičky rozmarínu
  •  30 g pekanových orechov
  •  2 filety z neúdenej tresky
  •  1 strúčik cesnaku
  •  chrumkavý humus na dochutenie

Na dresing:

  • 4 zrelé, nadrobno nakrájané stredne veľké paradajky
  • hrsť potrhanej čerstvej bazalky plus trocha na ozdobenie
  • hrsť potrhanej čerstvej mäty
  • šťava a kôra z 1 pomaranča
  • čerstvo zomleté čierne korenie

Postup:

1. Rúru predhrejeme na 200 °C. Bulgur pripravíme podľa návodu na obale.

2. Na pekáč dáme cibuľu a papriky. Pokvapkáme ich olejom, posypeme paprikou a trasením premiešame. Medzi zeleninu vložíme 2 vetvičky rozmarínu a dáme do rúry na 20 minút, alebo kým sa zelenina neupečie.

3. Medzitým dáme do malého kuchynského robota orechy, cesnak a listy zo zvyšných vetvičiek rozmarínu. Mixujeme minútu, aby vznikla hrubá strúhanka. Filety z tresky položíme na dosku, na filety rozdelíme orechovú zmes a dobre ju pritlačíme.

4. Pekáč vyberieme z rúry a filety z tresky opatrne preložíme na zeleninu. Pekáč vrátime do rúry na ďalších 8 - 10 minút, kým sa ryba neprepečie a mäso nezmatnie.

5. Na dresing zmiešame nakrájané paradajky s bazalkou, mätou, pomarančovou šťavou a kôrou a hojnou dávkou čierneho korenia.

6. Keď sa bulgur uvarí, vodu scedíme a bulgur vrátime do hrnca. Pridáme dresing a dôkladne premiešame. Rybu, zeleninu (vetvičky rozmarínu odstránime) a bulgur podávame s lyžicou domáceho humusu.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Ramsay po generálke s USA: Som hrdý na všetkých hráčov!
Americký prezident Joe Biden.
Joe Biden dvíha varovný prst: Hrozí, že ľudia nebudú poznať pravdu, tvrdí
(ilustračné foto).
Nemci chcú mať obranu krajiny vo vlastných rukách: V hre je obnova povinnej vojenskej služby
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?
Problem in woman
Tento druh rakoviny predstavuje čoraz väčšie riziko: Príznaky, pri ktorých je lepšie nezaváhať
Foto
O Slafkovského je v NHL obrovský záujem: Bude mať Juraj nových spoluhráčov?