Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.02.2022 09:45 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Statočný čin Róberta a jeho syna Mariána: Zachránili muža z Váhu, iní sa len prizerali!

Neváhali a konali! Dnes už vôbec nie je také samozrejmé, aby niekto nezištne a okamžite pomohol druhému. Otec Róbert (54) a syn Marián (33) pred týždňom zachránili život neznámemu mužovi, ktorý sa topil v ľadových vodách Váhu.

Máte zaujímavý tip, záľubu alebo fotky, o ktoré sa s nami chcete podeliť? Neváhajte a pošlite nám ich na tip@novycas.sk alebo na WhatsApp na číslo 0918 620 001!


Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Dvojica, ktorá sa dočkala za statočnosť aj poďakovania od primátora Lipovského Mikuláša, to brala ako úplnú samozrejmosť. Smutné je, že počas boja o život topiaceho sa muža prešli okolo desiatky áut a ľudí bez povšimnutia...

V Palúdzke, mestskej časti Liptovského Mikuláša, sa na moste ponad Váh minulý utorok okolo 11. hodiny predpoludním vyskytol muž v núdzi. Práve v tej chvíli tadiaľ išla autom rodina Richterovcov. „Boli sme na návšteve u svokrovcov, v aute som mal manželku, syna a nevestu. Na moste sme videli muža, ktorý bol za zábradlím. Okamžite sme zastavili, no už sme ho nedokázali zachytiť,“ spomína na záchrannú akciu Róbert (54).

Rýchlo preto utekali dole k rieke. „Syn vbehol do vody, ktorá bola poriadne studená a prúd tam bol mimoriadne silný. Trochu som sa oňho bál, lebo som vedel, že má zapálené šľachy na nohách a keby dostal kŕče, išlo by o život obom. No po chvíli sa mu ho podarilo zachytiť a ťahal ho k brehu. Odtiaľ som mu pomáhal dostať sa z vody. Za pár minút už boli na mieste aj hasiči a záchranka,“ skonštatoval otec Róbert.

Vyťahoval ľudí z auta

Nejde pritom o prvú záchrannú akciu, akú Róbert zažil. Pred dvadsiatimi rokmi na ceste v Poľsku vyťahoval z horiaceho auta ľudí. „Pomáhať druhým by mala byť ľudská samozrejmosť. Práve ľahostajnosť, nevšímavosť a sebectvo sú vlastnosti nehodné ľudí,“ myslí si Róbert.

Svedkom dramatickej akcie bola aj Viktória (37). „Videla som toho pána na moste. Bol to asi päťdesiatnik, slušne oblečený, upravený, s aktovkou cez prsia. Keď som videla, čo sa deje, volala som záchranné zložky a videla som, ako sa dvaja okoloidúci rozbehli topiacemu sa mužovi pomôcť priamo do Váhu. Z ľadovej vody ho vytiahli na breh, kde ho následne prevzali záchranári. Bolo však veľmi smutné vidieť, ako desiatky áut a okoloidúcich úplne ľahostajne prešli okolo,“ podotkla sklamane.

Otvoriť galériu

Ako sa nám podarilo zistiť, muž skončil so zlomeninami oboch nôh. Identitu topiaceho sa nepoznajú ani záchrancovia, ba ani primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč. Ten v pondelok odovzdal otcovi a synovi pamätný list a zlatú plaketu mesta za bezprostrednú pomoc a záchranu ľudského života.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, iglu

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Robotníci našli 30 rokov ZAKOPANÉ ľudské telo: Ako je možné, že sa TOTO utajilo?!
Na poslednej ceste Lillu († 17) odprevadili v bielej truhle, za ktorou kráčala užialená mama Judita.
Foto
Posledná rozlúčka talentovanej futbalistky († 17) plná sĺz: Dojemné, ako si ju mesto uctilo
Policajti sa s tak opitou vodičkou už dlho nestretli.
Rekordérka v Piešťanoch: Útla Ľubomíra nafúkala skoro ŠTYRI promile! Z VÝHOVORKY odpadnete
Foto
Ružomberok triumfoval v pohári aj vďaka krásnej fyzioterapeutke: Nagyová zdolala Jurišičovú
Flooding in Nelson City Centre along Maitai River after massive rainfalls on 18/08/2022.
Historická katastrofa v Brazílii: Zomrelo 29 ľudí, ďalších 60 je nezvestných
(ilustračné foto)
Loď začala horieť, kapitán UŠIEL medzi prvými, zomrelo 34 ľudí: Aha, čo s ním spravia
Foto
Šatan oznámil skvelú správu: Slovensko posilní duo zo zámoria!
Bomb in Kobane in Syria
Až teraz odhalili, čo spravili USA vlani v Sýrii: Obrovský OMYL! Ako sa to mohlo stať?
Ľudia protestujú v uliciach mesta
Propalestínski študenti v Paríži začínajú hladovku: Ukončia ju len v TOMTO prípade
V uliciach Tbilisi protestovalo proti zákonu o zahraničnom vplyve
Krajina sa zmieta v protestoch, ľudia pritvrdili: Aha, čo vykričali politikom!
ilustračné foto
Zvláštny ZÁPACH z bytu v Trnave: To, čo našli za dvermi, policajti nikdy nevyženú z hlavy
German flags waving in the wind at famous Reichstag building, seat of the German Parliament (Deutscher Bundestag), on a sunny day with blue sky and clouds, central Berlin Mitte district, Germany.
Nemecká spolková vláda sa spamätáva z kyberútoku: Znepokojivé, kto to mal spôsobiť