Tiež vám občas chýba inšpirácia, keď máte svojim deťom pripraviť desiatu do školy?
Cícerová nátierka s maslom
Otvoriť galériu
Cícerová nátierka s maslom
Zdroj: Jana Keithová
Potrebujeme:
- 250 g masla
- 200 g cícera
- 20 g najemno nakrájanej cibule
- 3-4 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžičku himalájskej soli
Postup:
Cícer deň vopred namočíme do vody. Na druhý deň vodu zlejeme, doplníme čistú vodu a uvaríme domäkka. Keď je cícer mäkký, vodu scedíme a cícer pomelieme najemno v mäsovom mlynčeku. Maslo vyšľaháme so soľou do peny a postupne pridávame pomletý cícer. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a najemno nakrájanú cibuľu.