Streda 7. 12.
Ambróz
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.09.2022 08:00 | Správy | Domáce správy

Čo s hubárskymi úlovkami? Zabudnite na nudnú klasiku, navarte si delikatesy: Tu sú štyri recepty

Hubárska sezóna je v plnom prúde, čo s úlovkami? Prinášame vám recepty, vďaka ktorým môžete opäť raz vyskúšať čosi nové!

Šampiňóny či hlivu však v obchodoch dostanete celoročne, a tak pre vás máme niekoľko tipov na chutný obed alebo večeru ako z reštaurácie. Dôležitú úlohu v našich receptoch hrajú práve huby...

Kuracie prsia plnené hubami

Otvoriť galériu

Počet porcií: 2

Potrebujeme:

  • olivový olej
  • 50 g šampiňónov (biele, hnedé)
  • 5 strúčikov cesnaku
  • čerstvý tymian
  • morskú soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • 1 baklažán
  • 2 kuracie prsia
  • 100 g roztierateľného polotučného tvarohu
  • kôru z 1 citróna
  • 1 hrsť strúhaného syra Grana Padano
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 1 hrsť mladého špenátu
  • 1 plátok masla

Postup:

  • Do panvice nalejeme olej a rozohrejeme ho. Postupne pridávame nadrobno nasekané šampiňóny, tri strúčiky cesnaku, tymian, soľ, korenie a restujeme dozlatista. Potom ich preložíme do misky a necháme vychladnúť.
  • Umytý a osušený baklažán nakrájame na kocky a preložíme na tanier vystlaný papierom. Osolíme a necháme „vypotiť“, baklažán tak zbavíme horkosti.
  • Očistené kuracie prsia prekrojíme tak, aby sme získali väčšie pláty, ktoré pod fóliou naklepeme. Osolíme a okoreníme.
  • Vychladnuté šampiňóny zmiešame s tvarohom, so soľou, s korením, citrónovou kôrou a nastrúhaným syrom. Plnku nanesieme do stredu plátov, zabalíme do kapsy a uzavrieme špáradlami. Kapsy restujeme na rozohriatej panvici s olejom z obidvoch strán dozlatista. Potom ich necháme dopekať v rúre vyhriatej na 200 °C asi 5 minút.
  • Baklažán osušíme, okoreníme a restujeme na panvici s olejom. Po chvíli pridáme najemno nasekané dva strúčiky cesnaku a biele časti lahôdkových cibuliek. Ochutíme nasekaným tymianom a podľa potreby pokvapkáme olejom. Na záver pridáme umytý a osušený špenát, plátok masla a odstavíme.

Servírovanie

  • Kuracie prsia plnené hubami servírujeme s opečeným baklažánom a mladým špenátom. Dozdobíme najemno nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, www.kuchynalidla.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Kedy si vystaviť vianočný stromček?
Dar, ktorý vyvolal napätie: Poľsko prijme od Nemecka systém protivzdušnej obrany Patriot
Najväčší výrobca lietadiel oznámil pokles výroby: Pôvodný celoročný odhad musel zrušil
Súdia bývalú sekretárku v nacistickom tábore: Pred začiatkom súdu chcela ujsť
Hrozivá bitka poslancov v tureckom parlamente: Jeden poslanec je v kritickom stave
Európa sľubila Balkánu miliardovú podporu: V hre nie je len ekonomika
Ukrajinské nemocnice budú robiť len životne dôležité operácie: Problémom sú výpadky elektriny
Majiteľ veľkej firmy prepustil 2700 zamestnancov a potom... Ľudia zostali v šoku z toho, čo spravil
Vstup Fínska a Švédska do NATO visí na Turecku: Krajina si dala vážnu podmienku
Gólové oslavy Brazílčanov bavia aj najväčšie legendy: Aha, ako Richarlison učil tancovať Ronalda
Foto
Sexi modelka Saša Gachulincová provokuje priamo z vane: Úplne nahá, zahalená len do bubliniek!
Štúdia odhalila, kedy ženy nechcú mávať so svojimi partnermi sex: Páni, s týmto musíte prestať