Hubárska sezóna je v plnom prúde, čo s úlovkami? Prinášame vám recepty, vďaka ktorým môžete opäť raz vyskúšať čosi nové!
Teľací stejk so slaninou a s hubami
Otvoriť galériu
Teľací stejk so slaninou a s hubami
Zdroj: lidl
Počet porcií: 2
Potrebujeme:
- 50 g údenej slaniny
- 1 hrsť húb (biele a hnedé šampiňóny, kuriatka, hliva)
- olivový olej
- 2 teľacie stejky
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvý tymian
- 2 lyžice masla
- šťavu z ½ citróna
- 20 g parmezánu
Šalát - ½ fenikla
- šťavu z ½ citróna
- 1 hrsť šalátu
- mix 50 g sušených paradajok
Postup:
Teľacie stejky
- Slaninu a huby nakrájame na menšie kocky. Na rozohriatu panvicu s olejom položíme stejky, ochutíme soľou a korením, pridáme slaninu a spolu opekáme. Mäso kontrolujeme a pravidelne obraciame. Pridáme pripravené huby, cesnak nakrájaný na plátky a nasekaný čerstvý tymian. Premiešame a restujeme dozlatista. Pred dopečením pridáme na panvicu maslo, ešte raz osolíme a okoreníme, premiešame a dopekáme, kým sa maslo roztopí. Odstavíme z plameňa a pokvapkáme citrónovou šťavou. Panvicu s mäsom prikryjeme alobalom a necháme ešte chvíľu postáť.
Šalát
- Umytý a osušený fenikel nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Zmiešame ho s listovým šalátom a nakrájanými sušenými paradajkami. Dochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.
Servírovanie
- Teľacie stejky s hubami a so slaninou posypeme hoblinkami parmezánu a podávame so šalátom z mladých listov, fenikla a zo sušených paradajok.