Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.01.2022 12:03 | Správy | Domáce správy

Výbor pre obranu a bezpečnosť riešil brutálny prípad v Miloslavove, Grendel: Za kľúčové považujem dva závery

Trestné stíhanie vo veci napadnutia 11-ročného dievčaťa v Miloslavove sa začalo ešte pred zverejnením prípadu. Zdôraznil to podpredseda Národnej rady SR (NR SR) Gábor Grendel (OĽaNO) po dnešnom rokovaní Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť.

Na zasadnutí výboru sa poslanci venovali najmä incidentu v Miloslavove z 2. januára a zúčastnil sa na ňom aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) spolu s viceprezidentom Policajného zboru a riaditeľom Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Grendel požiadal predsedu branno-bezpečnostného výboru NR SR Juraja Krúpu o zvolanie výboru, pretože od začiatku medializácie incidentu vznikali podľa neho pochybnosti o tom, či orgány činné v trestnom konaní urobili všetko pre vyšetrenie prípadu. Ako poslanec doplnil, rokovanie výboru bolo z jeho pohľadu mimoriadne užitočné. „Za kľúčové považujem dva závery. Prvý, že úrad inšpekčnej služby preverí dva roky spätne, čo sa dialo v Miloslavove a či polícia náhodou v minulosti nezanedbala nejaké podnety od občanov v súvislosti s detskou šikanou. Druhý záver je ten, že trestné stíhanie vo veci začala polícia ihneď v prvú noc, keď sa incident stal a poškodená prvýkrát vypovedala,“ povedal Grendel s tým, že tento fakt trochu zanikol vo verejnej diskusii.

Predseda výboru informoval, že poslanci prijali uznesenie, v ktorom skonštatovali, že boli informovaní o priebehu vyšetrovania a o prístupe polície k incidentu. Poslanci kládli ministrovi a vedeniu polície otázky k priebehu vyšetrovania a k procesným úkonom. „Otázky sa týkali celého toho procesu, teda od momentu, keď bola privolaná policajná hliadka cez celé procesné úkony až po objasňovanie,“ pokračoval Krúpa.

Vysvetlil, že záchranku k napadnutému dievčaťu zavolali podozrivé osoby. „Predtým, ako prišla záchranka, tam už bolo policajné vozidlo, ktoré našlo poškodenú a začali robiť prvé úkony. Podozrivé osoby už mali pripravenú nejakú výhovorku, ktorú poskytli policajtom na mieste. Policajti zabezpečili to, že boli vykonané dôkazy a poškodená osoba bola odvezená do nemocnice. Vzhľadom na to, že bola intoxikovaná, tak sa čakalo na jej výpoveď do skorých ranných hodín,“ uviedol Krúpa. Poslanci preverovali aj prepojenia medzi podozrivou a osobou, ktorá pracuje na polícii. „Vysvetlenie zo strany Policajného zboru bolo také, že tento incident vyšetruje krajské riaditeľstvo a vyšetrovanie je zabezpečené tak, aby sa osoba nemala ako dostať do styku z vyšetrovaním,“ uzavrel Krúpa.

Vyšetrovaním prípadu týkajúceho sa napadnutia maloletého dievčaťa, ku ktorému došlo 2. januára v areáli objektu bývalého družstva v obci Miloslavov, sa v súčasnosti zaoberajú policajti Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Tí si vec na základe výberovej príslušnosti prevzali v piatok 7. januára od Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Senci, ktoré viedlo prvotné vyšetrovanie tohto prípadu. Vyšetrovateľ v prípade začal trestné stíhanie vo veci úmyselného trestného činu ublíženia na zdraví spáchaného na chránenej 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť