Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.12.2021 05:00 | Prominenti | Nový Čas Víkend

Vianoce sú pre nich časom rodiny: Tůma, Cifrová Ostrihoňová a Marcinková si zaspomínali na svoje najkrajšie darčeky

I keď by sa mohlo zdať, že herec Filip Tůma (43), moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová (32) a herečka Gabika Marcinková (33) nemajú nič spoločné, opak je pravdou.


Gabika Marcinková (33), herečka

Sviatky s knihami

Otvoriť galériu
„Vždy som milovala vianočný čas tak, ako ho milujem teraz zase z iných dôvodov. Bolo to všetko celé také slávnostné, pokojné, asi nie pre moju mamu, len to som vtedy nevedela, lebo som bola dieťa a nemala som žiadne povinnosti. Mala som veľmi rada knihy, ktoré som si vždy so sestrou našla pod stromčekom. Hneď potom sme sa pohádali, ktorá pôjde akú čítať. Pamätám si, ako sme si potom aj s rodičmi všetci spoločne sadli, čítali, pojedali a bolo nám fajn.“ So sestrou vraj boli veľké knihomoľky. „Takže aj počas celého dňa, než sme zasadli ku stolu, sme stále niečo čítali a pozerali rozprávky. Mali sme inak taký veľmi pekný zvyk, že sme sa pred večerou chodievali prejsť a rozprávali sme sa o tom, akí sme už neskutočne hladní,“ smeje sa Gabika a pokračuje. „To by mali robiť všetci - vyjsť do toho mrazivého vzduchu a potom sa s o to väčšou chuťou vrhnúť na štedrú večeru.“ Práve tá bola ovplyvnená rusínskou vetvou vďaka Gabikinej babke. „Nikdy nesmela chýbať hubová smotanová polievka a keď bola kapustnica, tak do nej sa zas dávali pečené zemiaky, no a, samozrejme, bobaľky s makom.“ To, či písala Ježiškovi, si už vôbec nepamätá. „Je možné, že áno, nespomínam si na to. Viem však, že som veľmi túžila dostať knižky o Harrym Potterovi, to bolo pre mňa najväčšie šťastie.“ S manželom Martinom Mihalčínom, spevákom skupiny Heľenine oči, ešte nemali spoločné Vianoce iba s deťmi.

Otvoriť galériu

„Vždy sme išli najprv do Prešova k manželovým rodičom, potom sme sa presunuli k mojim. Chceli sme sa proste stretnúť a byť všetci spolu. Nemáme teda ešte vytvorenú svoju vlastnú tradíciu a myslím si, že ešte dlho budeme udržiavať túto, večerať s babkami a dedkami.“ Gabika má dve deti, dcéru Emku (3) a syna Jakubka (8 mes). „Už je to o tom, že vytvárame Vianoce pre deti, takže opäť trošku prežívame to ich prekvapenie a to, že darčeky nosí nejaká zázračná bytosť. Je to možno menej komfortné, ale o to krajšie.“ Herečke je smutno, že pre pandémiu zrejme nebudú tráviť sviatky ako obyčajne. „Je škoda, že sa nemôžeme slobodne stretávať každý večer v inej domácnosti. Bola by však väčšia škoda, keby sme nemali kam umiestňovať chorých. Robme všetky opatrenia preto, aby sa znižovalo riziko, že dôjdeme k tomu najhoršiemu. Myslím si, že toto treba stále zdôrazňovať. Samozrejme, o niečo prichádzame, ale mohli by sme prísť o oveľa viac.“ 

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas víkend, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Súčasný podpredseda exekutívy EÚ Maroš Šefčovič.
Maroš Šefčovič o najväčších povolebných výzvach inštitúcií EÚ: Nastolenie mieru a boj s konkurenciou!
Foto
Slafkovský sa doma dlho neohrial: Po príchode na zraz bol okamžite hlavnou hviezdou!
(ilustračné foto)
Počasie sa vyzúri: Bude to sila, v TÝCHTO krajoch platí výstraha!
Ilustračné foto
Nehoda na bratislavskej D1: Zrážka 3 áut s kamiónom!
Izraelská armáda vyzvala obyvateľov východného Rafahu na evakuáciu
Izrael udrel v noci a nekončí: Zastavenie prepravy humanitárnych zásielok?
K tragédii došlo v sobotu v jednej z hlohoveckých bytoviek.
Mrazivé DETAILY synovraždy v Hlohovci: Zabila Samuela († 19) láska k otcovi?!
Rozsiahly zásah polície: Výbušniny na školách nahlásili na veľkom území Slovenska!
"Lezec" dopadol na tvrdý betón.
Policajti v šoku: Keď je zlá hlava, trpí celé telo! Keby to nebolo na VIDEU, neverili by ste
Foto
Obranný pilier národného tímu Martin Fehérváry: NHL už neriešim, myslím len na medailu z MS!
Na satelitnej snímke mesto Rafah (uprostred) v Pásme Gazy 4. mája 2024. Izraelská armáda v pondelok 6. mája vyzvala obyvateľov vo východnej časti mesta Rafah ležiaceho na juhu Pásma Gazy, aby sa dočasne presunuli do "humanitárnej oblasti".
Je zo zlé, varuje už aj UNICEF: 600 000 deťom hrozí ďalšia katastrofa!
Na snímke pápež František.
Úsmevné slová pápeža Františka: Nezvyčajný príkaz najmenšej armáde sveta
Na archívnej snímke z 22. apríla 2024 turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Erdogan telefonoval s vodcom Hamasu: Kto vie, čo by si o tomto myslel Izrael