Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.12.2021 17:15 | Správy | Zahraničné správy

Osudná návšteva fitka: Sarah na svojom tele odhalila obrovský problém, šlo jej o život!

Bolo o nej známe, že neznáša fitnes centrá a aj samotné cvičenie. Dnes je za pohyb vďačná, pretože jej zachránil život po tom, čo si našla hrčku v prsníku.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Ako spomína portál Daily Mail, Sarah Bailey z Brooklandu pocítila náhlu ostrú bolesť v prsníku. Stalo sa tak minulý rok v novembri počas cvičenia vo fitku. 35-ročná Sarah kričala bolesťou, spustila činky a snažila sa utíšiť bolesť dotykom ruky. A vtedy si to nahmatala - hrčku o veľkosti golfovej loptičky. Žena hneď odišla z posilňovne a z auta volala svojmu priateľovi. 

To, že som sa rozhodla ísť do posilovne a cvičiť, mi zachránilo život. V ten deň som cvičila hrudník. Keď som siahala po závaží, zacítila som silnú bolesť v pravom prsníku. Našťastie tam vtedy so mnou nik nebol, fitnes centrum bolo prázdne, a tak som si mohla bolestivú hrčku nahmatať. Zostala som v šoku, bola obrovská,“ opisuje jeden z najhorších dní života Sarah. „Spanikárila som, hneď som išla preč a volala priateľovi a najlepšej kamarátke. Jej diagnostikovali rakovinu pred dvomi roky, to ona mi odporučila nenechať bolesť tak, a riešiť môj problém s lekármi,“ spomína ďalej na udalosť.

Mladá žena sa objednala u svojho praktického lekára, ktorý ju takmer okamžite poslal do centra pre liečbu rakoviny. V centre bola vyšetrená lekárom, ktorý ju upokojil, že nejde o nič vážne a pravdepodobne to je len cysta. Šla aj na vyšetrenie ultrazvukom. „Na ultrazvuku bola lekárka naozaj veľmi milá, a pýtala sa ma, či mám obavy. Povedala som, že áno. Usmiala sa na mňa, a povedala, že môžem byť kľudná, vraj na ultrazvuku nič zlé nevidí,“ spomína na jedno z prvých vyšetrení Sarah.

To však Sarah ešte netušila, čo bude nasledovať. Aj napriek tomu, že jej lekári potvrdili, že nejde o nič vážne, neustále trpela bolesťami. O pár mesiacov neskôr, v marci tento rok sa rozhodla k lekárovi vrátiť aby ju ubezpečil, že je naozaj v poriadku a v jej tele sa nedeje nič zlé. „Hrčka mi pripadala väčšia a bolesť neprestávala. Hrčku bolo dokonca vidieť, keď som ležala. Kamarátka ma povzbudila aby som sa vrátila k lekárovi,“ tvrdí Sarah. Lekár už si Sarah pamätal a bol k nej strohý. „Nemôžete sa sem stále vracať, musíte nám veriť! Nič vám nie je, no kvôli tomu, že ste prišli vás musím poslať znova na ultrazvuk,“ zneli slová lekára.

Na ultrazvuku Sarah tentokrát vyšetroval iný lekár. „Doktor, ktorý mi robil ultrazvuk, bol po celý čas ticho. Začínala som tušiť, že niečo nebude v poriadku. Moje obavy sa zväčšili po tom, čo mi oznámil, že urobí biopsiu,“ opisuje návštevu lekára vystrašená Sarah. Len o 5 dní neskôr ju lekár zavolal do ambulancie, aby jej potvrdil obavy. „Pamätám si, že keď sme čakali pred ambulanciou, z dverí vyšiel mladý pár. Muž utešoval svoju polovičku, ktorá veľmi plakala. Už vtedy som mala silnú úzkosť,“ opisuje svoje pocity pred stretnutím s lekárom.

Lekár Sarah oznámil, že má rakovinu. „Napriek tomu, že som o svojom probléme vedela dlhé mesiace, zostala som šokovaná. Nikdy by som nečakala, že sa to stane práve mne. Tak isto som bola nahnevaná, že ma spočiatku lekári nebrali vážne. Bol to ako zlý sen. Priateľ mal rovnaké obavy ako ja,“ spomína na nešťastný deň Sarah. Rakovina bola v ranom štádiu a kvôli tomu, že hrčka bola veľká, Sarah potrebovala operáciu.

Netrvalo dlho a v júni Sarah podstúpila zákrok, pri ktorom jej odstránili z prsníka hmotu o veľkosti 10 cm. Pri operácii lekári našli ďalších 7 alebo 8 menších nádorov. Nasledovali vyčerpávajúce chemoterapie. „Leon, priateľ, mi po celú dobu pomáhal a bol takmer pri každej lekárskej schôdzke a vozil ma na chemoterapie. Bol tu po celú dobu pri mne,“ chváli Sarah svojho priateľa. Po 6 kolách chemoterapie ukončila liečbu. Naďalej však bude pod dohľadom doktorov a nasledujúcich 10 rokov bude podstupovať hormonálnu liečbu.

V súčasnosti chce Sarah pomocou svojho príbehu apelovať na ľudí, najmä ženy, aby sa z času na čas vyšetrovali samé, a navštívili lekára, ak si všimnú niečo nezvyčajné. „Ak si všimnete akúkoľvek zmenu, výtok z bradavky či hrčku, neváhajte a navštívte lekára,“ odporúča Sarah.

Hovorca nemocnice, Manchester University NHS Foundation Trust, kde Sarah na prvýkrát zle diagnostikovali, sa ospravedlnil pacientke: „Mrzí nás skúsenosť Sarah. Odporúčame jej, aby kontaktovala našu špecializovanú poradenskú službu pre pacientov, aby sme si mohli vypočuť jej obavy a diskutovať s ňou.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, mis

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!