Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.10.2021 12:00 | Správy | Domáce správy
Video

Minister financií Igor Matovič exkluzívne pre Nový Čas: Kto je neschopný, kto zlyhal a koho by vymenil!

Tvrdo sa pustil do svojich kolegov z vlády.

INTERRUPCIE

V parlamente sa riešia interrupcie. Podporujete kolegov-poslancov v tom, aby sa sprísnili interrupcie, čo sa týka intervalu na rozhodnutie pre ženu zo 48 hodín na 72 až 96?

Nevedie sa poctivá diskusia. Je tu pár ľudí, ktorí vedú svätú vojnu proti sprísňovaniu interrupcií. Ja sa pýtam, kde je to sprísňovanie interrupcií? V prvom rade mám ostych pred tou témou, lebo by ju mali riešiť v prvom rade ženy. Som rád, že to je teda Anna Záborská z Kresťanskej únie. Znakom rozvinutosti akejkoľvek spoločnosti je to, ako chráni slabšieho v kritických situáciách. V tejto kritickej situácii - keď je žena pred kritickým rozhodnutím - tak ten slabší je maličký plod, ktorý nosí niekde pod srdiečkom. Dať tomuto decku dva dni navyše, že nebude mať mama na rozmyslenie dva dni, ale štyri, tak to nepovažujem za boj proti interrupciám, ale za boj za také malinké základné ľudské právo, ktoré je garantované v ústave pre to malinké nič, čo niekto nazýva zhlukom buniek. Mali by sme zadosťučiniť ústave, že každý život je hodný ochrany od počatia, a dať tieto dva dni navyše tomu decku šancu, aby prežilo, nikomu z nás neublíži a aj tí prepnutí aktivisti, ktorí tu chcú zneužívať situáciu a vytvárať ideologických nepriateľov, by si mohli uvedomiť, že celý ten zákon je o masívnej podpore ženy v núdzi. Je tam x rôznych návrhov a tento jeden im špeciálne prekáža. Mne to pripadá doslova trápne, že tie dva dni chceme tomu decku zobrať.

 

Prekvapilo ma, že hovoríte o prepnutých aktivistoch, keď sa proti tomu ozvali aj viac ako dve stovky lekárov, ktorí nesúhlasia s takýmto návrhom zákona a že to obmedzuje ich prácu a zaužívané štandardné postupy. Namietajú aj to, že by mali čakať navyše dva dni pri ohrození života či spontánnom potrate.

Viem, že takéto argumenty zazneli, a potom som sledoval reakciu druhej strany, že sa to vôbec netýka interrupcií zo zdravotných dôvodov. Chcem, aby o tom bola poctivá debata.

 

Nedávno vám opäť pridelili ochranku. Bolo to z dôvodu, že sa cítite ohrozený, alebo sa vám niekto vyhráža?

Ja som si nikdy ochranku nepýtal ani ako premiér, ani teraz. Nemal som ju od začiatku júla a pred mesiacom som dostal avízo od riaditeľa Úradu pre ochranu ústavných činiteľov, že z dôvodov, na ktoré som sa nepýtal, mi pridelili ochranku. Ja sa však nestretávam s nijakými fyzickými útokmi.

 

V akom stave je v súčasnosti kauza Arca Investments a získanie peňazí, ktoré investovala do tejto spoločnosti vaša pani manželka?

Neviem. Nesledujem, nepýtam sa. Moja žena si ani raz nič protekčne nevybavovala, ani vybavené nemala. Stojí v rovnakom rade medzi všetkými ostatnými veriteľmi, ktorí sú oklamaní, a verím, že niekedy z toho niečo bude mať splatené.

 

Investovali ste za posledný rok do niečoho väčšieho?

Ja som neinvestoval do ničoho a neviem ani, že by Pavlínka do niečoho väčšieho či menšieho investovala. Ani žiadne nehnuteľnosti. Možno Mačiaka sme si kúpili, ale to si kúpila Klárka zo svojich ušetrených peňazí.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!