Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.08.2021 11:09 | Správy | Domáce správy

Gröhling sa poďakoval učiteľom, ktorí sa dali zaočkovať a vyzýva ďalších: Veľavravné slová

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) a profesné školské organizácie poďakovali učiteľom a vyzvali ďalších, aby ešte zvážili možnosť dobrovoľného očkovania proti ochoreniu COVID-19.

Ako v tlačovej správe informoval odbor komunikácie a marketingu rezortu školstva, zaočkovanosť zamestnancov škôl je nad celoslovenským priemerom, aj keď ešte stále nie je dosiahnutá kolektívna imunita. Ministerstvo zdôraznilo, že práve vyššia zaočkovanosť ochráni samotných zamestnancov pred ťažkým priebehom ochorenia a zároveň pomôže udržať v školách prezenčnú výučbu. K výzve Za otvorené školy sa k zriaďovateľom škôl a mládežníckym organizáciám pripojili aj zástupcovia školských profesných organizácií.

Na Slovensku je počet zaočkovaných učiteľov, odborných zamestnancov a nepedagogických zamestnancov v školstve na úrovni 66 percent. „Som veľmi rád, že zaočkovanosť v školstve je nad slovenským priemerom. Aj vďaka zodpovednosti tejto časti zamestnancov budú naše školy bezpečnejšie. Vážim si, že aj takto naši pedagógovia a zamestnanci škôl idú príkladom ostatným. Ukazujú, že sa riadia vedeckým poznaním, faktami a výskumami namiesto dezinformácií a hoaxov. Učiteľov chcem zároveň poprosiť, aby diskutovali so svojimi kolegami, aby ešte zvážili možnosť dobrovoľného očkovania a využili na to posledné týždne pred začiatkom školského roka,“ vyzval Gröhling. Rezort školstva doplnil, že práve školskí zamestnanci môžu byť ohrození šíriacim sa delta variantom koronavírusu kvôli častému kontaktu s veľkým počtom žiakov, ako aj pre vyšší vek.

Vyššia zaočkovanosť podľa prezidenta Slovenskej komory učiteľov (SKU) Vladimíra Crmomana napomôže tomu, aby školy poskytovali prezenčnú výučbu. „Jediná cesta k tomu, aby sme tretí školský rok po sebe neboli nútení zatvárať školy, je v maximálnej možnej zaočkovanosti pedagógov, žiakov a ich rodičov,“ priblížil Crmoman. K výzve sa pripojila aj Asociácia pracovníkov súkromných škôl a školských zariadení Slovenska a Združenie katolíckych škôl.

Kampaň Za otvorené školy bude pokračovať pracovnými výjazdmi do všetkých slovenských krajov, kde minister školstva absolvuje stretnutia so zriaďovateľmi škôl.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Viktor Orbán.
Maďarsko je proti atentátu na premiéra: Ficovi praje skoré uzdravenie, strelcovi spravodlivý trest!
Poľská vláda ostala bez slov: Bol to pokus o vraždu! Všetci veria v ten najlepší scénar
Slovensko – Poľsko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády Roberta Fica do nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024.
Foto
NOVÉ informácie: Premiér je stále na operačnom stole! Jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin si potrpí na tom, aby jeho vojakom na Ukrajine nič nechýbalo: Ruský prezident výzýva vládu
Šéf OSN António Guterres
Generálny tajomník OSN odsudzuje streľbu v Handlovej: Guterres ostal po správe v šoku
Deväťmesačný Oliver sa v škôlke zadusil cestovinami.
Malý Oliver († 9 mes.) zomrel v škôlke po obrovskej chybe: Čo zistilo vyšetrovanie?
Podvodníci obrali 93-ročnú dôchodkyňu z Banskej Bystrice o 10-tisíc eur.
Babička dvihla telefón, na linke mala byť jej dcéra: Chyba, ktorá ju stála obrovské peniaze
Svetoví lídri odsúdili atentát na Fica: Je za tým niečo viac!
V novom europarlamente bude sedieť aj zostava 14 slovenských zástupcov.
Eurovoľby sa blížia: Ako môže útok na premiéra ovplyvniť kampaň? Politologička to vidí jasne