Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.07.2021 10:52 | Správy | Domáce správy

Protest pri Prezidentskom paláci pokračuje: Ak to bude potrebné, polícia je pripravená zasiahnuť

Protest pred Prezidentským palácom v centre Bratislavy pokračuje aj v piatok. Od rána sa na mieste postupne schádzajú ľudia.

Od rána sa na mieste postupne schádzajú ľudia. Bratislavská polícia podľa vlastných slov prijala adekvátne opatrenia a v prípade narušenia verejného poriadku či páchania inej trestnej činnosti je pripravená v zmysle zákona zasiahnuť.

"V súvislosti s verejnými zhromaždeniami, ktoré sa počas dnešného dňa uskutočnia na území Bratislavy, prijala bratislavská polícia adekvátne opatrenia. Bezpečnostnú situáciu priebežne vyhodnocujeme s dôrazom na ochranu života, zdravia a majetku občanov," uviedla bratislavská polícia na sociálnej sieti. Dodala, že ak by došlo k narušeniu verejného poriadku alebo k páchaniu inej protiprávnej činnosti, v zmysle zákona o Policajnom zbore využije polícia všetky zákonné možnosti na dosiahnutie nápravy a obnovenie verejného poriadku.

 

Starostka bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Zuzana Aufrichtová sa v piatok ráno zúčastnila na zasadnutí Krajského policajného koordinačného orgánu na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Bratislave. Týkalo sa opatrení na zabezpečenie pokojného priebehu a bezpečnosti počas piatkového neoznámeného verejného zhromaždenia na Hodžovom námestí.

"Zástupcovia štátnej polície nás ubezpečili, že v súvislosti s piatkovým zhromaždením prijali adekvátne opatrenia. Prioritou pre Staré Mesto je, aby nedošlo k narušeniu riadne oznámeného verejného zhromaždenia na Námestí slobody. Zvolávateľ neoznámeného verejného zhromaždenia sa mestskej časti vyjadril, že nie je jeho úmyslom blokovať dopravu, ani narušiť pokojný priebeh iného zhromaždenia," uviedol pre TASR hovorca Starého Mesta Matej Števove.

Protest pred palácom na Hodžovom námestí sa začal vo štvrtok (29. 7.) ráno. Neskôr sa protestujúci dav pohol a zablokoval komunikácie v okolí, čo spôsobilo kolóny v meste a nútenú úpravu trás liniek MHD. Protestujúci sa presunuli aj smerom ku Kollárovmu námestiu, kde rovnako blokovali križovatku. Demonštranti počas celodenného "štrajku" protestovali proti očkovaniu, pandemickým opatreniam i proti prezidentke SR Zuzane Čaputovej, členom vlády a parlamentu. Podľa polície sa na proteste pred palácom zúčastnilo 1000 až 1500 ľudí.

Polícia dlho proti protestujúcim nezasahovala, tvrdila, že na to nemá zákonný dôvod a že na zhromaždení nedochádza k vážnemu porušovaniu verejného poriadku. Protest začala rozpúšťať až po 20.00 h, protestujúcich postupne vytlačila z cestných komunikácií v okolí Hodžovho námestia. Dopravný podnik Bratislava (DPB) tiež obnovil bežnú premávku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Útok na Tel Aviv riadenými strelami: Aha, kto sa priznal k úderu
Herec plánuje svojich fanúšikov potešiť vlastnou značkou rumu.
Foto
Veľké PLÁNY Johnnyho Deppa: Ohlásil vlastný rum a... NÁVRAT ako Jack Sparrow?!
Pred svadbou s Karolom III. pracovala Diana ako opatrovateľka detí
Foto
Dopomohla si princezná Diana († 36) PODVODOM?! Neuveríte, o čom mala klamať
Vila bola objavená v oblasti Somma Vesuviana.
Foto
Archeológovia ostali v nemom úžase: Našli miesto, kde zomrel cisár Augustus?!
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Turecko stoplo všetky obchody s Izraelom: Na Erdogana sa valí kritika, uf! Toto muselo bolieť
Ruský prezident Vladimir Putin.
NATO bije na poplach: Rusi dávajú úder za úderom, problémy hlási aj Česko
Nórsky kráľ Harald V.
Nórsky kráľ prvýkrát po operácii na verejnosti: Ako sa má? Zaklincoval to pár slovami
Bývalý americký prezident Donald Trump.
Uzná Trump výsledky volieb? Povedal to na plné ústa: Len v TOMTO prípade
Sexi blondínka Adriana Sklenaříková.
Foto
Sexica Sklenaříková otvorila Pandorinu skrinku: Emotívna spoveď! Hrozné, čím si v živote prešla
Severokórejský líder Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin.
USA ukazujú prstom: Drsné obvinenia! Pozrite sa, čo majú KĽDR a Rusko potajomky robiť
OTRASNÝ nález počas bieleho dňa: Polícia dobre váži slová! Kto jej to urobil?
 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti