Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.03.2011 21:42 | Šport | Hokej

Košice vytrieskali Trenčín: Postúp do finále Extraligy!

Jasný favorit slovenskej hokejovej Slovnaft Extraligy HC Košice si vybojoval postup do finále. Košičania porazili Trenčin 5:1.

Dukla Trenčín - HC Košice 1:5 (1:2, 0:3, 0:0) - konečný výsledok série: 0:4

Góly: 10. Melichárek (Sekeráš, Blatný) - 2. Gron (Fabuš, Michal Grman), 12. Gron, 22. Zálešák (J. Tabaček, Michel Miklík), 29. Vorel (Zálešák, Kristek), 39. Michel Miklík (Zálešák, Kristek)

Vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Gašparík - Stano, Rovenský, 6150 divákov

Zostavy:

Trenčín: V. Kováč (29. T. Hiadlovský) - Sekeráš, E. Bednár, Martin Chovan, Trefný, Jarábek, M. Hruška, S. Tomko, Staňo - Pardavý, Blatný, Melichárek - Tybor, R. Tvrdoň, Gašparovič - Mikula, O. Ďuriš, Jánoš - L. Ružička, P. Kopecký, Koložváry

Košice: J. Hudáček - J. Tabaček, Homer, Michal Grman, Šeda, M. Šterbák, Deyl, Slimák - Michel Miklík, Kristek, Vorel - Fabuš, Bartoš, S. Gron - Dravecký, Zálešák, D. Pašek - Marcel Haščák, Jenčík, Martin Frolík

Už v 75. sekunde zápasu Gron z čista-jasna strelil úvodný gól, čím hostia vyrazili súperovi tromfy z rúk. Domáci sa však z tejto sprchy dokázali otriasť a v 10. min využitou presilovkou vyrovnali zásluhou Melichárkovej presnej strely spomedzi kruhov. Košice vedomé si svojej sily neváhali s odpoveďou a v 12. min im aktívny Gron po skvelej individuálnej akcii vrátil stratený náskok. V 19. min mohol Gron dosiahnuť hetrik, ale jeho nájazd vystihol brankár Kováč.

Aj do druhej dvadsaťminútovky vtrhli hostia ako uragán, po 104 s zužitkovali početnú prevahu, keď Tabačkovu strelu od modrej čiary tečoval Zálešák. Sebavedomí východniari na ľade dominovali a jednu z viacerých rýchlych kombinácií v útočnom pásme zakončil v 29. min počas presilovky Vorel a prinútil trenčianskych brankárov k výmene. Po tomto zlomovom momente už napätie v súboji opadlo, Trenčania napriek snahe nedokázali silného protivníka prevýšiť. V 39. min Košice využili ďalšiu početnú výhodu a bleskovú kombináciu korunoval gólom do odkrytej bránky zblízka Miklík.

O víťazovi bolo rozhodnuté, takže v záverečnej časti sa korektný zápas vo vynikajúcej atmosfére už iba dohrával. Napriek tomu obe mužstvá nepoľavili z nasadenia a až do konca bavili obecenstvo. Košice boli v celej semifinálovej sérii lepšie a zaslúžene už po štyroch zápasoch postúpili do finále.

Hlasy:

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Môžem skonštatovať, že sme v tejto sérii ukázali dobrú hokejovú tvár, ale Košice boli jednoducho nad naše sily. Dosiahli sme v tejto sezóne s mužstvom pekný výsledok a aj preto mi počas tohto zápasu behali po chrbte zimomriavky z toho, akú výbornú atmosféru dokázali diváci vytvoriť. Fanúšikovia v Trenčíne opäť ukázali, ako veľmi majú hokej radi. Košiciam gratulujem k postupu do finále a želám im zisk majstrovského titulu."

Rostislav Čada (tréner Košíc): "Výsledok semifinálovej série síce vyznieva jednoznačne, ale vôbec to nebolo také jednoduché. Snáď s výnimkou prvého zápasu to boli vyrovnané a bojovné súboje a nás samozrejme veľmi teší, že sme v nich boli úspešnejší. Musím vysoko vyzdvihnúť korektnosť prostredia i prístup nášho súpera, pretože sa nám nezranili žiadni hráči, čo je pre nás pred finálovou sériou veľmi dôležité."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto).
Chvíle hrôzy neďaleko Trebišova: 3-ročný Tomáško sa zasekol vo dverách vlaku, mama bojovala o jeho život!
Premiéra filmu Spiaci účet.
Foto
Premiéra filmu Spiaci účet: Morávková ako VÍLA a pozrite na Igondovu dcéru! Už prerástla mamu
Medzinárodný súdny dvor (ICC) v Haagu
Arménsko obvinilo Azerbajdžan: Znepokojivé, čo riešili pred Medzinárodným súdnym dvorom
Ide o závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.
Foto
Párik dílerov si už neškrtne: Prehliadka odhalila ďalšiu závažnú vec
Aktualizované
Rozsudok v kauze obžalovanej exposlankyne Smeru Ľubice Roškovej: Súd ju uznal vinnou
Spôsobili obrovský rozruch: Šťavnatý bozk volejbalistiek počas zápasu!
Na snímke podnikateľ Štefan Žiga a obhajcovia Sergej Romza (v pozadí vľavo) a Radko Timkanic (v pozadí uprostred).
Podnikateľ Štefan Žiga podal sťažnosť: Čelí obžalobe z podplácania! Kto definitívne rozhodne?
Ilustračné foto
Konečne to prišlo! Úroky začnú KLESAŤ: Kedy sa príde k zmene?
Balúchová sa pre svoju chorobu  veľmi trápi.
Foto
Náhly koniec Kollárovej mamičky v televízií: Balúchovej sa teraz splnil sen! Aha, čo začala robiť
Prezidentka SR Zuzana Čaputová na rozlúčkovej návšteve Poľska
Čaputová sa stretla s prezidentom Poľska: Posledný rozhovor a rozlúčka!
Bratislavská krajská kriminálka objasnila sofistikovanú krádež pohonných hmôt
Foto
VIDEO zo zásahu mužov zákona: Zločin, aký sa často nevidí! Dostane vás, čo mali dvaja chlapi spáchať
Ilustračné foto
Veľký krok proti AI: Ak niekto vytvorí TOTO, môže skončiť v base