Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.09.2010 10:35 | Správy | Domáce správy

Podivné kšefty v Bratislave: Mega byt v centre predali za 3886 €!

Neuveriteľné! V bratislavskom Starom Meste sa prideľovali byty za veľmi nízke ceny! Šokujúce tiež je, že byty získala firma, ktorú vlastnia ľudia blízki mestskému poslancovi.

Ako informoval Nový Čas, starosta mestskej časti Staré Mesto Andrej Petrek pridelil od roku 2008 desiatky bytov. Niektoré z nich si však nájomcovia odkúpili a následne predali firme, ktorú vlastnia ľudia blízki poslancovi miestneho zastupiteľstva Vladimírovi Pištekovi. Tento muž je zároveň predsedom bytovej komisie, ktorá starostovi radila pri prideľovaní realít. Šokujúce sú i sumy, za ktoré mesto byty predávalo.

„V žiadnom prípade nepopieram, že proces prideľovania bytov ovplyvňoval. Bol predsedom komisie,“ tvrdí o poslancovi Andrej Petrek. A Vladimír Pištek posudzoval! Keď Peter N. požiadal 29. augusta 2009 o pridelenie bytu, už 31. augusta mal podpísanú zmluvu na prenájom bytu na Leškovej ulici s kráľovskou rozlohou 240 m2 . Hoci priestory neboli v stave vhodnom na užívanie, odkúpil ich. Suma, za ktorú ich získal, je šokujúca - 3 886 eur! „Túto sumu stanovuje zákon,“ tvrdí Petrek.

Realitný maklér pritom trhovú cenu nehnuteľnosti odhadol na 300 000 eur! Odkúpený byt Peter N. predal, od 11. júna 2010 je vlastníkom bytu firma DD 2010, s. r. o. V spoločnosti, ktorá vznikla len v marci tohto roku, je spoločníkom Bohuslav D. Tento muž figuruje v niekoľkých firmách práve s predsedom bytovej komisie Vladimírom Pištekom. „Sú to demagógie, viac vám nepoviem,“ vyjadril sa poslanec.

Podobným spôsobom získali ľudia blízki Pištekovi aj byt na Konventnej či Štefánikovej ulici. Starosta Petrek tvrdí, že o týchto skutočnostiach nevedel. „Že byty mojím rozhodnutím pridelené a následne odkúpené vzápätí zmenili majiteľa a išli do portfólia tejto firmy som naozaj netušil. Nezisťujem, v akých frmách fgurujú poslanci,“ tvrdí starosta. Podľa jeho slov sú predaje majetkovo nenapadnuteľné. „Je to však minimálne neetické a budeme to ďalej riešiť,“ dodal Petrek, ktorý Vladimíra Pišteka požiadal o stanovisko a zrušil jeho členstvo v komisii. Na prípad upozornilo občianske združenie Právo na bývanie.

Byt na Leškovej ul. 2

Rozloha: 3-izbový byt, 240 m2
Stav: nevhodný na užívanie
Odkúpenie od mesta: 3 886 €
Trhová cena podľa makléra: 300 000 €

Peter N. podal 29. augusta 2009 žiadosť o pridelenie bytu. Dôvodom podania žiadosti bola chuť osamostatniť sa. 31. augusta je žiadosť podpísaná. Od 11. júna 2010 je vlastníkom bytu firma DD 2010. Vo firme vystupuje Bohuslav D., ktorého spoločníkom vo firme Latem invest je podľa obchodného registra poslanec zastupiteľstva Vladimír Pištek.

Byt na Konventnej ul. č. 2

Rozloha: 2-izbový byt, 63,75 m2
Stav: nevhodný na užívanie
Odkúpenie od mesta: 932 €
Trhová cena podľa makléra: 85 000 €

Daniel K. podal žiadosť 29. augusta 2009 o pridelenie bytu s odôvodnením, že sa chce osamostatniť a založiť si rodinu. 31. augusta podpisuje nájomnú zmluvu. Následne si byt odkupuje za 932 eur a 16. júna 2010 ho predá, v katastri sa ako meno majiteľa uvádza Ľubomír R. Také isté meno figuruje vo firme Gastro Net, kde sedí v dozornej rade spolu s Vladimírom Pištekom.

Byt na Štefánikovej ul. 41

Rozloha: 2-izbový byt, 50,09 m2
Stav: nevhodný na užívanie
Odkúpenie od mesta: 2 382 €
Trhová cena podľa makléra: 80 000 €

Nájomnú zmluvu uzavreli 22. 11. 2007, od 17. 5. 2010 je vlastníkom firma DD 2010, s. r. o. Vo firme vystupuje Bohuslav D. Podľa obchodného registra vo firme Latem invest figuruje ako spoločník spolu s Vladimírom Pištekom.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Asian doctor is using a stethoscope listen to the heartbeat of the elderly patient.
Tri zlovestné varovné signály tichého zabijaka: Môže sa objaviť na nohách
Ilustračné foto
Konferencia Globsec sa tento rok uskutoční v Prahe: Aha, aké budú hlavné témy
Manželia si dali zbohom po 30-tich rokoch spoločného života.
Foto
Babiš má byť zamilovaný ako tínedžer! Opustil ženu kvôli TEJTO krásnej mladej ryšavke?
Ivan Kmotrík ml. s novou posilou
Kmotrík potvrdil koniec problémovej hviezdy: Je to pre nás facka!
Foto
Žena urobí všetko pre to, aby bola mamou: Partnera však nechce! Kvôli umelému oplodneniu predala aj dom
Drucker plánuje zmeny v školstve.
Drucker plánuje zmeny v školstve: Monitor ako prijímačky na stredné školy? Aha, čo povedal
Na snímke uprostred tréner reprezentácie Slovenska do 18 rokov Martin Dendis dáva pokyny svojim zverencom počas oddychového času.
Senzácia! Slováci šokovali bratov Čechov: Na hokejových MS18 si zahrajú o medaily
Oporou je jej manžel a kolega Patrik Švajda.
FotoVáš Tip
Z najmladšieho syna Švajdovcov rastie veľký fešák: Náš Adamko má 7 rokov! Takúto narodeninovú tortu ste ešte nevideli
Predaj dotovaných pobytov pre seniorov od 5. mája
Kde si môžu dôchodcovia uplatniť 100 eur na kúpele? Predaj dotovaných pobytov sa začne už čoskoro!
Na snímke starosta mestskej časti Bratislava-Nové Mesto Matúš Čupka
Starosta Nového Mesta si prilepšil: Zvýšenie platu! Pozrite sa, akú sumičku bude dostávať
Roof lights of polish police (Policja) car on the street
V Poľsku mohlo dôjsť k masakru: Neuveríte, koho polícia zadržala!
Ruský vojak útočí na Ukrajinu z neznámeho miesta.
Zverské činy Rusov zachytené na videu: Vojaci sa chceli vzdať do zajatia... Až vami strasie