Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.05.2021 17:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Kocúr jej stále ležal na prsiach: Jedného dňa zistila dôvod, zachránilo jej to život!

Milovníčka zvierat Kate je majiteľkou čierno-bieleho kocúra „záchranára“ a vďačí mu za to, že je stále medzi živými. Keď zistíte detaily, nebudete veriť vlastným očiam. Tomuto sa hovorí láska!

Ako uvádza portál Daily Mail, 35-ročná Kate King-Scribbins z mesta Saint Paul v americkom štáte Minnesota si všimla, že jej kocúr Oggy je „posadnutý“ ležaním na ľavej strane jej hrudníka. Spočiatku si to nevedela vysvetliť, avšak jedného dňa sa zobudila na bodavú bolesť v ľavom prsníku. Keď si ho ohmatala, zacítila v ňom malú hrčku. Presne na tom mieste, kde jej kocúr Oggy zvykol oddychovať.  

Kate išla na vyšetrenia, ktoré potvrdili jej hrôzostrašné obavy. Mladej žene diagnostikovali rakovinu prsníka v 3. štádiu. Čakali ju vyčerpávajúce cykle chemoterapie, niekoľko operácií a ožarovaní. V roku 2019 si po zriedkavej diagnóze genetických mutácií dokonca musela dať odstrániť žalúdok.

 

„Keď sa obzriem späť na zmeny v jeho správaní pred diagnostikovaním rakoviny prsníka, skutočne verím, že sa ma snažil upozorniť na nebezpečenstvo, ktoré mi rástlo v tele. Oggy sa vždy rád túlil v mojich rukách, ale začal sa túliť agresívnejšie ako zvyčajne, čo bolo čudné. Vyzeral byť odhodlanejší ako kedykoľvek predtým ubezpečiť sa, že leží blízko môjho ľavého prsníka. Až keď som zacítila hrčku a dostala som obávanú diagnózu, uvedomila som si, čo sa mi celý čas snažil povedať,“ povedala Kate.

Kate Oggyho zachránila a hneď vedela, že sú si súdení. Pripúšťa, že niektorí ľudia budú asi skeptickí a myslí si, že jej príbeh pochopia len tí, ktorí sú milovníkmi zvierat. Kate Oggyho pozorne sledovala počas liečby a aj po nej. „Všimla som si, že takto pokračoval v priebehu chemoterapie a až keď som podstúpila operáciu a rakovina bola konečne preč, prestal sa sústreďovať na môj hrudník. Viem, že ak sa niekedy začne zameriavať na inú časť môjho tela, okamžite bežím k lekárovi,“ priznala Kate, ktorej jej domáci miláčik zachránil život.

„Keby len domáce zvieratá vedeli rozprávať. Nemôžem si pomôcť, ale pýtam sa samej seba, či som mohla zachytiť rakovinu skôr, keby som si všimla jeho správanie a poslúchla ho,“ pýta sa samej seba.

Kate žije so svojím manželom Andym (37) a štyrmi domácimi miláčikmi. Majú dve mačky a dvoch psov, ktorí boli počas celej liečby jej oporou a ich prítomnosť brala ako terapiu. „Psy boli úžasným zdrojom motivácie, aby ma dostali z domu a udržali ma v pohybe. Obaja ma veľmi chránia a mačky sa starajú o to, aby som sa cítila milovaná,“ opisuje svojich štvornohých miláčikov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz
Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?
66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Maďarský minister obhajuje svoju krajinu: Prstom ukazuje na Brusel, v tomto robí chybu
M. R. Štefánik
Spomienka na Milana Rastislava Štefánika je živá aj dnes: V týchto obciach si pripomínajú 105. výročie od jeho smrti
Polícia vyšetruje okolnosti nehody.
Polícia vyšetruje okolnosti nehody v Nitre: Hľadajú svedkov, pomôcť môžete aj vy
Simona ukázala pozemok, kde bude stáť nový dom.
Foto
Krainová sa poriadne buchla po vrecku: Nová vila v EXOTIKE! Plánuje sa sťahovať?
Uniforma vojaka NATO (ilustračná foto)
V Česku sa schyľuje k veľkému cvičeniu: Kvantum techniky a stovky vojakov, o čo im ide?
Foto
Anastasiia má najväčšie líca na svete: Ľudia jej píšu odporné veci! Zarazí vás, čo plánuje
Estónsky politik Kristo Enn Vaga je milovníkom športu.
Foto
Estónsky politik sadol na bicykel a prešiel 1700 kilometrov: Silný odkaz, o čo mu išlo?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Hrozivé varovanie! Rusi hovoria o ničivej odvete: Tento krok Ukrajine a Západu neodpustia
Veronika Vágnerová
FotoVáš Tip
Misska Vágnerová miluje provokovať: Zahodila podprsenku a dala to na voľnobeh!