Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.04.2021 20:30 | Správy | Zahraničné správy

Mama († 42) v liste na rozlúčku predpovedala tragédiu: Svedectvo, z ktorého naskakujú zimomriavky

Rodina, ktorú postihuje jedna tragédia za druhou. Deväťnásobná mama Jodey sa rozhodla urobiť to najhoršie a vzala si vlastný život. Pred smrťou napísala list na rozlúčku, z jej slov behajú po chrbte zimomriavky.

Ako uvádza portál Daily Mirror, vo februári v roku 2017 sa mama deviatich detí Jodey Whiting († 42) z anglického mesta Stockton rozhodla spáchať samovraždu. Predtým, ako si vzala život, napísala list na rozlúčku adresovaný svojej mame Joy (67), ktorý „roztrhal rodinu“ na márne kúsky. Svojich príbuzných v liste prosila, aby sa postarali o jej deti a venovali osobitnú pozornosť jej najmladšiemu synovi Corymu.

Slová zosnulej mamy Jodey v hrozivom liste sa aj naplnili. Len 19-ročný Cory Bell zomrel na predávkovanie drogami v máji v roku 2020. Podľa rodiny nedokázal zvládať smútok po tom, ako prišiel o svoju milovanú mamu. „Vo svojom samovražednom liste Jodey naozaj napísala: Cory skončí mŕtvy. Bolo to akoby vedela, že Cory ju bude nasledovať,“ znejú slová 67-ročnej Joy, ktorá prišla o dcéru a vnuka.

 

„Cory sa po jej smrti trápil. Snažila som sa na neho dávať pozor, ako to žiadala, ale na jeho očiach som videla, že bojuje so svojím smútkom a že potrebuje svoju mamu. Vlani v máji zomrel na predávkovanie drogami. Raz šiel na večierok, netušili sme kde a s kým, a našli ho mŕtveho v cudzom byte. Zlomilo mi srdce, že predpovedala jeho smrť, ale utešuje ma, že sú teraz spolu,“ znejú slová zronenej Joy.

Zdravotne postihnutá Jodey si mala vziať život po tom, ako jej úrady pozastavili vyplácanie dávok. Údajne už nevidela svetlú budúcnosť. Úrady ako dôvod uviedli, že sa nedostavila na posúdenie jej zdravotného stavu. Dôvodom bolo, že nedokázala opustiť svoj dom. 67-ročná Joy sa však rozhodla za svoju dcéru bojovať aj po smrti a dlhé roky sa dožaduje spravodlivosti.

„Som len obyčajná mama, napriek tomu by som išla na koniec sveta, aby som sa dočkala spravodlivosti pre svoju dcéru. Mám pocit, že rozhodnutie zastaviť dávky pre moju Jodey ju stálo život. Vytrhlo to srdce z našej rodiny. Nechcem, aby aj niekto ďalší trpel tak,ako my,“ znejú slová Joy.

Jodey sa vydala a mala deväť detí, z toho dvakrát sa jej narodili dvojčatá. Zdravotný stav sa jej zhoršil po narodení jej najmladších dvojičiek Connora a Coryho († 19). Mnoho rokov trpela problémami so zakrivením chrbtice. „Jodey bola striedavo v nemocnici a doma. Mala operovanú chrbticu a brala lieky na bipolárnu poruchu. Bola na toľkých tabletkách, že celý deň prespala,“ spomína jej mama.

Jodey sa rozpadlo manželstvo a jej manžel Martyn sa naďalej staral deti. Ona sa presťahovala do vlastného špeciálne upraveného bytu a bola odkázaná na podporu. „Všetci sme sa o ňu báli. Jedného dňa sa mi ju podarilo dostať na nákupy a ona sa celý čas trápila a povedala mi: Ak sa mi niečo stane, nekrič,“ spomína na svoju dcéru Joy.  

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz
Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?
66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
M. R. Štefánik
Spomienka na Milana Rastislava Štefánika je živá aj dnes: V týchto obciach si pripomínajú 105. výročie od jeho smrti
Polícia vyšetruje okolnosti nehody.
Polícia vyšetruje okolnosti nehody v Nitre: Hľadajú svedkov, pomôcť môžete aj vy
Simona ukázala pozemok, kde bude stáť nový dom.
Foto
Krainová sa poriadne buchla po vrecku: Nová vila v EXOTIKE! Plánuje sa sťahovať?
Foto
Anastasiia má najväčšie líca na svete: Ľudia jej píšu odporné veci! Zarazí vás, čo plánuje
Estónsky politik Kristo Enn Vaga je milovníkom športu.
Foto
Estónsky politik sadol na bicykel a prešiel 1700 kilometrov: Silný odkaz, o čo mu išlo?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Hrozivé varovanie! Rusi hovoria o ničivej odvete: Tento krok Ukrajine a Západu neodpustia
Veronika Vágnerová
FotoVáš Tip
Misska Vágnerová miluje provokovať: Zahodila podprsenku a dala to na voľnobeh!
Marínu v Trogire
vlastní česká firma.
Dovolenkový raj bude opäť o niečo dostupnejší: ZSSK spustila sezónnu linku, plný je takmer celý vlak!
Slovensko – Poľsko ONLINE: Nastúpia aj posily z NHL! Kto bude kapitánom?