Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.04.2021 20:39 | Šport | Hokej

Zvolen je po treťom zápase opäť na koni: Jednoznačné víťazstvo nad Slovanom

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v treťom semifinále Kaufland play off Tipos extraligy na ľade Slovana Bratislava 5:2 a ujali sa vedenia v sérii 2:1. Štvrtý zápas je na programe v nedeľu opäť na zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

HC Slovan Bratislava - HKM Zvolen 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Góly: 17. O'Donnell (Gašpar, Brodzinski), 28. Petráš (Štajnoch) - 10. Kelemen (McPherson, Kotvan), 23. Stupka (Viedenský), 37. Tibenský (Zuzin), 51. McPherson, 58. Nuutinen (McPherson). Rozhodovali: Snášel, Korba - Stanzel, Ordzovenský, vylúčení na 2 min: 6:6, navyše Bondra (Zvolen) 5+DKZ a Valach (Slovan) 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, bez divákov.

/stav série 1:2/

Slovan: Parks - Štajnoch, Meszároš, Ališauskas, Sersen, Brodzinski, Maier, Valach - O'Donnell, Harris, Ranford - Urbánek, Zigo, Gašpar - Matoušek, Bortňák, Rapáč - Jendek, Petráš, Šišovský - Lukošík

Zvolen: Rahm - Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško - Kelemen, Tibenský, Bondra - Nuutinen, Mikúš, McPherson - Stupka, Viedenský, Zuzin - Kolenič, Jedlička, Marcinek - Gubančok

 

Prvú šancu v zápase mal hosťujúci Stupka po prihrávke Viedenského, ale Parks vyrazil puk betónmi. Slovan mal potom ako prvý k dispozícii presilovú hru, ale Gašparovu strelu vyrazil Rahm. V početnej výhode hral potom aj Zvolen a Kelemen počas nej poslal hostí do vedenia. Zvolen strelil vo všetkých troch zápasoch série úvodný gól. Slovan potom mohol vyrovnať, mal niekoľko dobrých šancí, ale podarilo sa mu to až v 17. minúte zásluhou O'Donnella.

Aj v druhej tretine sa ako prví tešili z gólu Zvolenčania. Viedenský poslal puk Stupkovi a útočník hostí poslal puk bez prípravy do siete. Vyrovnať mohol Gašpar, ale v samostatnom nájazde neuspel. Vzápätí sa dostali do šance opäť Zvolenčania, aj sa tešili z gólu, ale videorozhodca potvrdil, že Parks zastavil puk ešte pred bránkovou čiarou. V 28. minúte sa dostal k puku Petráš a po strele zápästím vyrovnal na 2:2. Päť a pol minúty pred koncom druhého dejstva fauloval Bondra obrancu Štajnocha, za tento zákrok inkasoval päťminútový trest a musel ísť predčasne pod sprchy. V oslabení však udreli hostia, keď Zuzinovu strelu dorazil do siete Tibenský.

V tretej tretine tréneri Slovana zredukovali hru na tri útoky, ale veľkú šancu mal hneď v úvode Stupka. Hru potom kúskovali vylúčenia, v troch po sebe idúcich sa ani jedno mužstvo v početnej výhode nepresadilo. V tej štvrtej však napriahol McPherson a poslal Zvolen do dvojgólového vedenia. Vzápätí mal po inkasovanom góle šancu Slovan, ale Meszároš nenamieril presne. Hostia záver zápasu takticky zvládli, nedovolili domácim rozvinúť súvislý tlak a dôležitý triumf napokon poistili gólom do prázdnej bránky.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto)
Epidémia na Slovensku: V TÝCHTO krajoch trápi ľudí nepríjemný problém
Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Vážne slová prezidentky: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií
Ilustračné foto.
Colníci v Košiciach skoro odpadli: Ktorý Slovák si TOTO, preboha, dal doviesť?!
Čo si o Darinej úprave myslí jej partner?
Foto
Nebudete veriť, ako Nedvěd reagoval na Darinu PLASTIKU: To fakt TOTO povedal?
Rodičia Maddie zverejnila srdcervúci odkaz 17 rokov po jej zmiznutí.
Foto
Rodičia nezvestnej Maddie zverejnili srdcervúci ODKAZ! Slová plné bolesti vám vtisnú slzy do očí
Ilustračné foto
Séria teroristických útokov v Rusku? Znepokojivé správy bezpečnostnej služby! Sila, koho obviňujú
(ilustračné foto)
V Trenčíne bude nový grafikon MHD: Platiť má začať už čoskoro
ilustračné foto
Ničivý ruský útok: Hlásia obete! Veliteľ ukrajinských pozemných síl hovorí o zúfalej situácii v TOMTO meste
Na snímke minister školstva, vedy, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker.
Aktualizované
Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria! Čo bude s deťmi?
Ilustračné foto
Tragické správy: Hamas mal zavraždiť rukojemníka! Otec sa už k svojim deťom nevráti
Nádejný ženích zatiaľ svoju vyvolenú nenašiel.
Foto
Nádejný ženích Radko z reality šou prekvapil: Od ruže... TO by ste nečakali! Prezradil svoj SEN
Černák vyhlásil, že je pripravený na život vonku a chcel by ho dožiť plnohodnotne.
Foto
Obmäkčí Černák súd príbehom o mame, charite a náprave? Opúšťal sa takmer pol hodiny: Čo ho má dostať na slobodu!