Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.03.2021 09:59 | Správy | Domáce správy

Tajomná minulosť Eduarda Hegera odhalená: Z obchodníka s vodkou je premiér!

Kozmetické úpravy! Tak by sa dala nazvať rošáda, na základe ktorej si vymenia stoličky minister financií Eduard Heger a súčasný premiér Igor Matovič.

Kresťanský aktivista

Heger sa dostal k náboženstvu po tom, čo mu zomrel otec a ako mávnutím čarovného prútika sa z neveriaceho človeka stal veriaci. „Zistil som, že Boh mi načúva,“ uviedol v roku 2016 v rozhovore pre denník Postoj. Jeho nové presvedčenie ho priviedlo aj k Spoločenstvu pri Dóme sv. Martina, kde vtedy pôsobili aj dvaja politici OĽaNO Richard Vašečka a Branislav Škripek, ktorí ho nakoniec nahovorili na pozíciu manažéra strany.

„Zobral som to ako výzvu, že môžem využiť svoje manažérske zručnosti a zároveň bližšie pričuchnúť k politike,“ vysvetlil kedysi Heger, ktorý spoluprácu s Matovičom pretavil do svojej kandidátúry v roku 2016. Už vtedy sa o ňom hovorilo ako o tieňovom ministrovi financií.

Nebude to fungovať?!

Heger je teraz postavený pred ťažkú úlohu. Ak prezidentka naozaj do vlády vymenuje aj Matoviča aj Sulíka, bude musieť krotiť temperamenty dvoch kohútov na jednom smetisku.

Hoci sa špekuluje, či to hlava štátu urobí, minister obrany Jaroslav Naď očakáva v tomto smere rýchly proces. „Nová vláda mohla byť vymenovaná už pred stredou, aby v novom zložení mohla rokovať už na stredajšom zasadnutí,“ uviedol v Rádiu Expres s tým, že body, ktoré už vláda splnila, v novom programovom vyhlásení nebudú.

Nakoľko sa situácia upokojí, ukážu už najbližšie týždne, podľa odborníka príde ku konfiltom skôr či neskôr. „Situácia sa výmenou figúrok na šachovnici určite z dlhodobého hľadiska nevyriešila. Potenciál toho konfliktu tam zostane,“ tvrdí politológ Ján Baránek.

 

Potenciál konfliktu zostáva

Ján Baránek, politický komentátor

- Zobral si najháklivejšie ministerstvo. Táto nominácia má totiž viac rovín. Prvou je, či je vôbec kvalifikovaný viesť tento rezort, vyžaduje vysokú odbornosť. Bude mať najväčšiu moc pri rozdeľovaní peňazí. Akú má prax? Akú má minulosť? Otázkou je aj to, do akej miery mu Heger podľahne, nakoľko bude autómny a nenechá sa ovpyvňovať Matovičom. Situácia sa výmenou figúrok na šachovnici určite z dlhodobého hľadiska nevyriešila. Potenciál toho konliktu tam zostane. Som zvedavý ako zareaguje prezidentka, v minulosti neschválil Andrej Kiska za ministra vnútra Ráža. Keďže ona menuje členov vlády, je to jej zodpovednosť. Určite musí pri Matovičovi zvažovať, akú má prax, akú má minulosť. Je to dôležitý rezort.

 

Otvoriť galériu

Minister obrany Jaroslav Naď naznačil, že funkciu po Marekovi Krajčím by mal prebrať niekto, kto nepochádza z politických vôd. Hoci sa najviac skloňovalo meno štátneho tajomníka rezortu financií Marcela Klimeka, nakoniec by sa žezla na zdravotníctve mal chopiť lekár Vladimír Lengvarský. Toho vymenoval minulý rok práve Naď do funkcie riaditeľa Ústrednej vojenskej nemocnice po tom, čo vo vojenskom zariadení došlo podľa jeho slov k viacerým prešľapom. Pri jeho predstavovaní povedal, že ide o skúseného odborníka, ktorý v minulosti pôsobil ako hlavný lekár Ozbrojených síl SR a veliteľ Vojenského zdravotníctva. „Svoje manažérske schopnosti potvrdil ako hlavný lekár ozbrojených síl aj počas covidu,“ uviedol Naď pri uvádzaní do funkcie. Minulý rok ho prezidentka Zuzana Čaputová povýšila do hodnosti brigádneho generála.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kuk, ah, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Láska: Bez herectva by bol jej život pustý
Foto
Tormovej vyrazilo dych, čo jej prišlo od NEZNÁMEJ osoby: Obsah LISTU musela zverejniť!
(ilustračné foto)
Prekvapenie na Ukrajine: O prijatie do armády žiadajú tisíce väzňov!
Lotyšsko - USA ONLINE: Pomôžu Američania Slovákom do štvrťfinále?
22-ročná Lizzy High zo severného Londýna je odborníčka na fitnes.
Foto
Fitneska sa podelila o jednoduchý spôsob ako schudnúť a nabrať svaly! Výsledky sú neuveriteľné
(ilustračné foto)
Vodič spôsobil peklo! Uvoľnil ručnú brzdu, minibus plný ľudí spadol do rieky: Hlásia množstvo mŕtvych
Speváčky žiarili po boku najbližších šťastím.
Foto
FOTO Twiinsky oslávili narodeniny veľkolepo: Žúr pri jazere a potom... Fíha!
(ilustračné foto)
Hrôza na školskom výlete! Len 13-ročné dievčatko porodilo: Prípad otriasol krajinou
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Tragická havária Raísího: Scholz vyjadril Teheránu úprimnú sústrasť
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš počas tlačovej konferencie po ukončení 7. zasadnutia vlády SR.
Erik Tomáš k nezamestnanosti na Slovensku: Od vzniku štátu na tom krajina takto ešte nebola
Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.
Ruského exveliteľa Popova zadržali: Čaká ho osud, z ktorého niet úniku?!
Andrej Danko
Danko avizuje úpravu vzťahu k médiám: Prídeme s veľmi tvrdým zákonom, takto bude nastavený mechanizmus
Športová elegancia
Studenková oslávila okrúhlych 70: PRÍHOVOR k fanúšikom z obývačky! Vyzerá to tam ako v...