Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.03.2021 06:00 | Správy | Politika

Odborník bez obalu zhodnotil prvý rok vládnutia Igora Matoviča: Totálna politická samovražda

Igor Matovič má za sebou presne rok, odkedy zasadol na kreslo premiéra. Ako hodnotí jeho pôsobenie Juraj Zábojník, expert na vnútornú a zahraničnú bezpečnostnú politiku?

Je to chaos, zúfalstvo a nekompetentnosť

Po rokoch vlády Smeru som s nádejou očakával, že nová vláda Igora Matoviča bude zásadnou zmenou k obdobiu korupcie a privatizácie štátu. Protikorupčná agenda, hocijako infantilne vyzerajúca, sa aj po roku novej vlády uvádza v médiách ako pozitívna stránka jej činnosti. Ak sa hovorí o konkrétnych krokoch tomu nasvedčujúcich, zaznieva iba jeden argument a to rozviazanie rúk polícii. Až tak hlboko sme klesli, že na oslavné chorály nám stačí to, čo je v každej slušnej spoločnosti samozrejmou vecou.

Ako keby sa ministerstvo dopravy chválilo tým, že necháva stavbárov robiť a životné prostredie stromy rásť. Aby bolo jasné, do stavu, keď samozrejmé veci pokladáme div nie za zázrak a máme byť z nich vo vytržení, nás dostali predchádzajúce vlády. A tu zrazu čítame v médiách, že stámilióny sa prelievajú cez novú trnavskú firmičku s údajnými personálnymi spojeniami na predsedu vlády, rozviazané policajné ruky sa akosi priskoro začínajú točiť okolo novej vládnej koalície.

 

Činnosť vlády sa dá hodnotiť iba ako chaos, zúfalstvo a nekompetentnosť. Pred rokom som v súvislosti s pandémiou hovoril v mnohých médiách o nutných opatreniach, z ktorých bolo ako prvé potrebné urobiť režim na hraniciach a spriehľadniť situáciu prichádzajúcich občanov na územie Slovenska. To boli diery, cez ktoré nie že pretekalo, ale hučalo vodopádmi, až nás to zalialo vírusom totálne. Premiér vlády nebol schopný postaviť štáb odborníkov s jasnými víziami a stanoviskami a bez jeho konfrontácie s nimi. Neskutočne vynaložené stovky miliónov v súvislosti s testovaním a najhoršie výsledky medzi krajinami.

Ďalej pripomeniem, že sme stratili dôveru zo strany mnohých štátov sveta, pretože nám riaditeľa tajnej služby zavreli do vyšetrovacej väzby, že zatiaľ nevinní obvinení páchajú vo väzbe samovraždy, umierajú bez vedomia príbuzných na Covid, nakazili sa pritom v kolúznej väzbe a nemajú pre nich ani ventilátor, tak umierajú. Že reformu justície robí ministerka tak, ako by v nej potom chcela pôsobiť iba ona sama a že sa vo verejnom živote objavila obdoba akejsi skupinky z Dzurindovho obdobia.

Škody na reputácii nášho štátu vo svete sú nepredstaviteľné. Hoci s touto vládou nemám našťastie nič spoločné, oblieva ma pocit hanby, kedykoľvek si predstavím, ako zvonka vyzeráme. A to nás ešte len sociálnoekonomické dôsledky vládnutia plagiátorov a podvodníkov čakajú.

Ani nemá zmysel hodnotiť osobu Igora Matoviča, lebo nejestvuje kritérium, ktorému by vyhovel. Za pokles preferencií a totálnu politickú samovraždu si môže sám, pretože nemá na to, aby bol predsedom vlády tejto krajiny. Ľudia čo majú trošku rozumu v jeho okolí sa od neho onedlho odtrhnú ako Alpská lavína v jarnom období. On nevie komunikovať, nie je diplomat a nemá na to ani odbornosť, no a o získaní vzdelania ani nehovorím. Želám si, aby táto nekompetentná a amatérska vláda skončila.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marika Eisler Studeničová, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane
Viktor Orbán.
Maďarsko je proti atentátu na premiéra: Ficovi praje skoré uzdravenie, strelcovi spravodlivý trest!
Poľská vláda ostala bez slov: Bol to pokus o vraždu! Všetci veria v ten najlepší scénar
Juraj v Handlovej postrelil premiéra Roberta Fica.
Foto
Šokujúci ATENTÁT na Roberta Fica: Chaos, stres a panika! Mrazivé detaily útoku
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Aktualizované
Minister vnútra Šutaj Eštok: Na premiéra bol spáchaný atentát! Chce konať, TOTO plánuje urobiť
Slovensko – Poľsko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády Roberta Fica do nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024.
Foto
NOVÉ informácie: Premiér je stále na operačnom stole! Jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin si potrpí na tom, aby jeho vojakom na Ukrajine nič nechýbalo: Ruský prezident výzýva vládu
Šéf OSN António Guterres
Generálny tajomník OSN odsudzuje streľbu v Handlovej: Guterres ostal po správe v šoku
Deväťmesačný Oliver sa v škôlke zadusil cestovinami.
Malý Oliver († 9 mes.) zomrel v škôlke po obrovskej chybe: Čo zistilo vyšetrovanie?
Podvodníci obrali 93-ročnú dôchodkyňu z Banskej Bystrice o 10-tisíc eur.
Babička dvihla telefón, na linke mala byť jej dcéra: Chyba, ktorá ju stála obrovské peniaze