Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.03.2021 20:40 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Krásna študentka pridala na internet vysmiatu fotku: Jej odkaz vás zrazí na kolená

Rozhodla sa vyjsť s pravdou von. Mladá študentka Ellie zverejnila svoju fotografiu, na ktorej je vysmiata od ucha k uchu. Pozadie a príbeh na pohľad bezchybnej fotky vás donúti zamyslieť sa. 

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Ako uvádza portál The Sun, 21-ročná blondínka Eluned Anderson, ktorú všetci volajú Ellie, zverejnila fotku na Twitteri s cieľom ukázať, že nie všetko na sociálnej sieti je v skutočnosti tak, ako to vyzerá. Fotku si urobila v októbri v roku 2020. V tom čase sa pripravovala na oslavu dvojročného výročia s jej frajerom a spoločne si zarezervovali romantickú večeru v reštaurácii v britskom meste Birmingham. Na pohľad Ellie na fotke žiari šťastím, realita je úplne iná.

„Päť dní pred touto fotkou som sa pokúsila o samovraždu. Samovražda nemá tvár,“ napísala Ellie k fotke a vysvetlila, že sa zamkla v izbe na jej univerzite. „Prechádzala som si veľmi ťažkým obdobím,“ vysvetlila Ellie, ktorá čelila na sociálnych sieťach správam, ktoré nedokázala spracovať. „Dostala som správy na Twitteri, kde mi jeden muž detailne opisoval, ako ma znásilní. Hovoril mi, aby som sa zabila,“ opisuje hrozivé okamihy Ellie.

Násilie a šikana na internete bola tak silná, že nad vlastnou smrťou začala reálne uvažovať. „Jediné, čo ma nakoniec zastavilo, bolo to, že som si spomenula na mojich milovaných. Všetko to na mňa doľahlo a ja som bola tak zahanbená, že som sa schovala v posteli,“ dodala Ellie, ktorá sa rozhodla o jej probléme nakoniec prehovoriť.

 

Keď zverejnila fotku s hrozivým popisom, reakcie neboli také, aké očakávala. Viacerí komentovali jej vzhľad namiesto toho, aby sa zamerali na duševné zdravie. Netají sa tým, že práve ona a ľudia s rovnakým problémom sú smutným odrazom súčasnej spoločnosti.

Študentka priznala, že to nie je prvý raz, čo premýšľala nad spáchaním samovraždy. Po prvýkrát sa o to pokúsila keď mala 13 rokov, avšak nebola úspešná, a tak sa tvárila, že sa nič nestalo.

Ellie mala traumatizujúce detstvo. Má veľmi blízky vzťah s otcom a dvoma sestrami, avšak vzťah s jej mamou je veľmi naštrbený. „Povedali nám, že nemôžeme nikomu povedať o tom, čo sa u nás doma deje,“ spomína Ellie, ktorá sa odmalička musela tváriť, že je všetko v poriadku. Jednoducho sa pekne obliekla, namaľovala a usmiala sa, aby si nikto nevšimol, že ju niečo trápi.

Ellie si v mladšom veku sama ubližovala a počas prvého roku na univerzite jej diagnostikovali úzkostnú poruchu. V súčasnosti chodí na terapie a užíva lieky. Teraz však dospela do štádia, kedy je odhodlaná o svojich životných traumách hovoriť nahlas. Pretože ako hovorí Ellie, naše duševné zdravie je súčasťou našej osobnosti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz
Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?
66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Maďarský minister obhajuje svoju krajinu: Prstom ukazuje na Brusel, v tomto robí chybu
M. R. Štefánik
Spomienka na Milana Rastislava Štefánika je živá aj dnes: V týchto obciach si pripomínajú 105. výročie od jeho smrti
Polícia vyšetruje okolnosti nehody.
Polícia vyšetruje okolnosti nehody v Nitre: Hľadajú svedkov, pomôcť môžete aj vy
Simona ukázala pozemok, kde bude stáť nový dom.
Foto
Krainová sa poriadne buchla po vrecku: Nová vila v EXOTIKE! Plánuje sa sťahovať?
Uniforma vojaka NATO (ilustračná foto)
V Česku sa schyľuje k veľkému cvičeniu: Kvantum techniky a stovky vojakov, o čo im ide?
Foto
Anastasiia má najväčšie líca na svete: Ľudia jej píšu odporné veci! Zarazí vás, čo plánuje
Estónsky politik Kristo Enn Vaga je milovníkom športu.
Foto
Estónsky politik sadol na bicykel a prešiel 1700 kilometrov: Silný odkaz, o čo mu išlo?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Hrozivé varovanie! Rusi hovoria o ničivej odvete: Tento krok Ukrajine a Západu neodpustia
Veronika Vágnerová
FotoVáš Tip
Misska Vágnerová miluje provokovať: Zahodila podprsenku a dala to na voľnobeh!