Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.03.2021 08:27 | Správy | Domáce správy

Ako ovplyvňuje pandémia členov vlády? Kolíková vysvetľuje: V tomto vidí najväčší problém

Pandémia sa podpísala pod stres a nervozitu všetkých členov vlády popri tom, ako vedú svoj rezort a snažia sa napĺňať ambiciózne ciele programového vyhlásenia vlády. Pre TASR to uviedla ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) v rámci hodnotenia blížiaceho sa roku od vymenovania vlády Igora Matoviča (OĽANO).

"Istým spôsobom sa to, bohužiaľ, podpisuje aj pod neschopnosť vlády dobre komunikovať všetko, čo súvisí so zvládaním boja s pandémiou," podotkla. Naopak, potešila ju jednota koalície pri prijatí zmeny ústavy, ktorá bola kľúčová pre reformu justície.

"Osobitne ma teší okrem prijatia zmeny ústavy, že sme prijali zákon, ktorý súvisí s efektívnym zaisťovaním majetku, s vytvorením nového úradu," doplnila. Vyhlásila, že je momentálne potrebné vybrať schopného človeka, ktorý povedie tento úrad. Okrem toho poukázala na prijatie právnej úpravy súvisiacej s ochranou obetí trestných činov. "Boli tu právne úpravy, ktorými sme sa snažili vyrovnať s pandémiou, dočasná ochrana podnikateľov, zastavili sme plynutie lehôt pre ľudí, aby včas a riadne mohli uplatňovať svoje práva," dodala.

Do ďalšieho obdobia sú jej hlavnými cieľmi prijatie a implementácia reformy súdnej mapy, rozbeh Najvyššieho správneho súdu SR i prijatie nového Občianskeho zákonníka a zákona o obchodných spoločnostiach. "To vnímam ako veľkú zmenu, ktorá by nám mohla pomôcť nanovo usporiadať naše vzťahy podľa práva. Ide o právnu úpravu, ktorá ovplyvňuje náš každodenný život spolu s podnikaním," zdôraznila.

 

Ak bude reforma súdnej mapy schválená, treba sa podľa ministerky zamerať na jej implementáciu. "Tomu budem určite venovať ďalšie roky. Ak teda bude tento rok prijatá právna úprava, ďalšie roky sa budem zaoberať tým, čo urobiť všetko preto, aby zmena organizácie súdov bola úspešná a bez problémov," spresnila.

Ministerka nie je spokojná s tým, že pandémia zasahuje do možností komunikácie s partnermi a tiež so všetkými, ktorých sa týkajú zavádzané zmeny. "Bola by som rada, ak by som mohla účinnejšie využívať všetky možné spôsoby na komunikáciu, na osobné stretnutia s tými, ktorí sú adresáti mojich zmien," dodala.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Herečka a speváčka žije dlhodobo v Prahe
Foto
DETAILY z nakrúcania seriálu Iveta: DYM na scéne, všetci sa začali DUSIŤ! Preboha, čo sa tam stalo?
Speváčka Britney Spears
Strach o Britney Spears: Najprv psychické zrútenie v hoteli a potom... Čo má znamenať to video?!
(ilustr. foto)
Slovensko minulo na výskum v Tichom oceáne milióny eur: Kedy je naplánovaná najbližšia expedícia?
Foto
Vlado Weiss ml. išiel s pravdou von: Končí?!
(ilustr. foto)
Už je to 30 rokov odkedy vzniklo toto veľkolepé dielo: Podmorský tunel má päťdesiat kilometrov
Jedna z najväčších rockových hviezd si želá dosiahnuť jednu vec: Po čom túži legendárny Ozzy Osbourne?
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Poslancov čaká rokovanie: Tomuto zákonu sa venujú v zrýchlenom režime
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Dôležité informácie od Izraelu USA: Schyľuje sa k ďalšej vojenskej operácii proti Hamasu?
(ilustr. foto)
Viete ako si správne umývať ruky? Je potrebné naučiť to už malé deti: Hlavná hygienička hovorí, ako na to
Z neba v Iráne padali živé ryby.
Zábery, ktorým nebudete chcieť veriť: Z neba padali živé ryby!
Foto
Bezvládne telo našiel kamarát: Náhle zomrel veľký talent († 20) svojho športu
Kráľovná Alžbeta II.  a kráľ Karol III.
Kto vie, čo by si o TOMTO myslela Alžbeta II. († 96)... Prečo to spravili až po jej SMRTI?!