Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.03.2021 06:08 | Správy | Domáce správy

Polícia sprísňuje kontroly na hraniciach: Pozor, dôležitá informácia o vojakoch!

Polícia od stredy posilní a zintenzívni kontroly na hraniciach s Maďarskom, Rakúskom, Českom aj Poľskou republikou. TASR o tom informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

Na všetkých veľkých a frekventovaných cestách na vstupe do SR bude kontrolovať osobnú dopravu 24 hodín denne. Na menej vyťažených budú kontroly v exponovaných časoch a v časoch, keď sa predpokladá najväčšia intenzita dopravy. Polícia upozornila, že kontrolovať bude aj uzatvorené hraničné priechody.

Pri kontrolách budú policajtom vypomáhať aj vojaci. Pôsobiť budú podľa slov hovorkyne v zmiešaných hliadkach spolu príslušníkmi Policajného zboru. "Dávame do pozornosti, že vojaci v tomto prípade plnia úlohy Policajného zboru (na základe zákonného zmocnenia a rozhodnutia vlády SR), a teda majú aj rovnaké oprávnenia ako policajti, napríklad zastavovať motorové vozidlá, vyžadovať preukázanie sa dokladmi a podobne," ozrejmila Bárdyová.

Polícia tiež informovala o otvorených hraničných priechodoch. Upozornila, že ostatné komunikácie nie je možné využívať na vstup alebo výstup zo Slovenska.

 

Na hranici s Rakúskom sú to cestné priechody Bratislava - Jarovce - Kittsee (diaľnica), Bratislava - Petržalka - Berg, Bratislava - Jarovce - Kittsee je otvorený v čase od 6.00 do 22.00 h.

Do a z Českej republiky možno využiť diaľnicu Brodské - Břeclav a cesty, Brodské - Lanžhot, Holíč - Hodonín, Skalica - Sudoměřice (nová cesta), Vrbovce - Velká nad Veličkou, Moravské Lieskové - Strání, Drietoma - Starý Hrozenkov, Horné Srnie - Brumov - Bylnice, Lysá pod Makytou - Střelná Makov - Bílá-Bumbálka, ďalej Klokočov - Bíla a Svrčinovec - Mosty u Jablunkova.

Na hranici s Maďarskom je možný prejazd cez Čunovo - Rajka (diaľnica), Rusovce - Rajka (stará cesta) len v časoch od 6.00 do 8.00 h a od 15.00 do 17.00 h. Medveďov - Vámosszabadi, Komárno - Komárom (nový most), Komárno - Komárom, Štúrovo - Esztergom, Šahy - Parassapuszta, Slovenské Ďarmoty - Balassagyarmat, Ráros - Ráróspuszta od 5.00 do 20.00 h. Šiatorská Bukovinka - Salgótarján Somosköújfalu, Kráľ - Bánréve, Hosťovce - Tornanádaska od 6.00 do 18.00 h, Milhosť - Tornyosnémeti (rýchlostná cesta R4), Milhosť - Tornyosnémeti, Slovenské Nové Mesto - Sátoraljaújhely (cesta I/79) a Slovenské Nové Mesto - Sátoraljaújhely v čase od 6.00 do 18.00 h.

Do a z Poľskej republiky možno prejsť cez diaľnicu Skalité - Zwardoň a cesty Skalité - Zwardoň, Oravská Polhora - Korbielów, Trstená - Chyžné, Podspády - Jurgów, Mníšek nad Popradom - Piwniczna, Becherov - Konieczna a Vyšný Komárnik - Barwinek.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Military combat drone UAV
Dramatická noc: Rusi tvrdia, že zostrelili 6 ukrajinských dronov
(ilustračné foto)
Robotníci našli 30 rokov ZAKOPANÉ ľudské telo: Ako je možné, že sa TOTO utajilo?!
Policajti sa s tak opitou vodičkou už dlho nestretli.
Rekordérka v Piešťanoch: Útla Ľubomíra nafúkala skoro ŠTYRI promile! Z VÝHOVORKY odpadnete
Foto
Ružomberok triumfoval v pohári aj vďaka krásnej fyzioterapeutke: Nagyová zdolala Jurišičovú
Flooding in Nelson City Centre along Maitai River after massive rainfalls on 18/08/2022.
Historická katastrofa v Brazílii: Zomrelo 29 ľudí, ďalších 60 je nezvestných
(ilustračné foto)
Loď začala horieť, kapitán UŠIEL medzi prvými, zomrelo 34 ľudí: Aha, čo s ním spravia
Foto
Šatan oznámil skvelú správu: Slovensko posilní duo zo zámoria!
Bomb in Kobane in Syria
Až teraz odhalili, čo spravili USA vlani v Sýrii: Obrovský OMYL! Ako sa to mohlo stať?
Ľudia protestujú v uliciach mesta
Propalestínski študenti v Paríži začínajú hladovku: Ukončia ju len v TOMTO prípade
V uliciach Tbilisi protestovalo proti zákonu o zahraničnom vplyve
Krajina sa zmieta v protestoch, ľudia pritvrdili: Aha, čo vykričali politikom!
ilustračné foto
Zvláštny ZÁPACH z bytu v Trnave: To, čo našli za dvermi, policajti nikdy nevyženú z hlavy
German flags waving in the wind at famous Reichstag building, seat of the German Parliament (Deutscher Bundestag), on a sunny day with blue sky and clouds, central Berlin Mitte district, Germany.
Nemecká spolková vláda sa spamätáva z kyberútoku: Znepokojivé, kto to mal spôsobiť