Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Posledná rozlúčka s Milanom Lučanským († 51): Dojemné slová dcérky Sašky nad hrobom a list do neba!

Dali mu posledné zbohom! Včera sa rodina a tisícky ľudí po celom Slovensku rozlúčili s bývalým policajným prezidentom Milanom Lučanským († 51).

Podľa svojho priania bol uložený v hrobe vedľa milovaného otca v rodnej Štrbe, ktorá sa zahalila do smútočného šatu. Nad hrobom zazneli dojímavé slová dcéry, ktorá sa s ním s bolesťou v srdci lúčila. Po skončení obradu sa obcou rozozvučali policajné sirény ako poďakovanie za jeho prácu.

Fotogaléria
39
fotiek v galérii

Štrba sa zahalila do čienej farby a obcou už od obeda znela smútočná hudba z miestneho rozhlasu. Po dedine ešte dve hodiny pred poslednou rozlúčkou s Milanom Lučanským bolo vidieť viac policajtov a novinárov ako smútočných hostí či zvedavcov. Môže za to i fakt, že diaľničné privádzače uzavreli a pri vstupe do obce kontrolovali policajti každého návštevníka.

Pri kultúrnom dome, kde bolo zriadené pietne miesto, stála len skupina vojenských veteránov. „Sme zo Žiliny a neodpustili by sme si, ak by sme mu nepreukázali aspoň takúto úctu. Neodsudzujme človeka takýmto spôsobom, nikto ešte nič nepreukázal, ani to, ako zomrel, nieto ako žil,“ uviedli.

 

Do kostola len s potvrdením

Asi hodinu pred pohrebom začali prichádzať prví smútoční hostia, medzi nimi generál Ivan Ševčík či bývalý minister vnútra Robert Kaliňák. „Je pre mňa však nepochopiteľné, že ako generál nemal štátny pohreb. Milan tu zanechal veľmi výraznú stopu,“ uviedol exminister. S kyticou dorazila aj čestná stráž prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá poslala manželke nebohého aj list. V dome smútku však boli vence aj od predsedu parlamentu Borisa Kollára či premiéra Igora Matoviča.

Telo nebohého Milana Lučanského, ktorý spáchal samovraždu koncom minulého roka, priviezli v bledohnedej rakve so žltými kvetmi. Do kostola púšťali pozostalých policajti až po predložení potvrdenia a, samozrejme, s negatívnym testom, nie starším ako 12 hodín.

Na cintorín autami

Presne o 14. hodine začal celebrovať omšu vikár ministerstva vnútra a z chrámu sa ozývali ťažké vzlyky rodiny. Omšu mohli z reproduktora počúvať aj stovky ľudí stojacich vonku pred kostolom. „Drahý náš Milan. Ty si organizátorom nášho stretnutia a rozlúčky s tebou. Len nedávno si nás pozýval na svoju 50-ku a nikomu vtedy nenapadlo, že sa o pár mesiacov stretneme na tvojom pohrebe,“ odznelo v smútočnej reči.

Po skončení obradu, ktorým vyprevádzali Milana Lučanského na večnosť, sa asi na 600 metrov vzdialený cintorín presúval smútočný sprievod na autách. Na cintoríne musela žiaľom premáhanú mamu bývalého policajného prezidenta podopierať Lučanského sestra Zlatica.

Keď sa budete večer pozerať na nebo, bude sa vám zdať, že hviezdy sa smejú. To preto, lebo ja budem bývať v jednej z nich. Budete mať iba hviezdy, ktoré sa vedia smiať a budete vedieť, že dobre sa dá vidieť iba srdcom. Milan, zbohom buď a nedovoľ nám na teba zabudnúť,“ zazneli slová nad jeho hrobom z listu napísaného jeho dcérou Saškou, po ktorých sa rozozvučali Štrbou policajné sirény. Telo generála sprevádzané vzlykmi pozostalých spočinulo vedľa hrobu jeho otca. Bolo to jeho želanie, ktoré mu rodina splnila.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Igor Ľudma, Nový Čas, kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Sexuálny delikvent obťažoval dieťa: Oči vám z jamiek vypadnú, čo žiada z basy!
Vodič pod vplyvom alkoholu prekročil povolenú rýchlosť.
Foto
Vodič poriadne prekročil povolenú rýchlosť: Dychová skúška hovorila za všetko!
(ilustračné foto)
Chlapec († 12) z Břeclavi zomrel na ihrisku: Usmrtilo školáka TOTO?!
Zrútenie časti diaľnice v Číne.
Foto
Hrozná tragédia, ZRÚTILA sa časť diaľnice: Pri nešťastí zomrelo 36 ľudí
2004. Popová diva pred dvadsiatimi rokmi
Foto
Dara Rolins pred 20 rokmi a teraz: Otvorená spoveď o PLASTIKE! Názory fanúšikov sú rozdielne
Fotografia Jaroslava Naďa s českou ministerkou Janou Černochovou vznikla pred pražskou reštauráciou.
Foto
Naď sa odfotil s odkazom, ktorý spája Slovákov s dezolátmi: Nakladačka od Blanára i politológa!
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a čínsky prezident Si Ťin-pching si podávajú ruky počas uvítacieho ceremoniálu 21. marca 2023 v Moskve.
Debata o jadrových zbraniach sa začína podobať na sci-fi: Prečo Rusko a Čína mlčí?!
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
Foto
ONLINE Proces s Mikulášom Černákom pokračuje: Mafiánsky boss prehovoril k mužovi, ktorému zabil otca
Nie všetko jedlo, čo sa tvári ako zdravé a fit, takým v skutočnosti i je (ilustračné foto)
Dietologička varuje: 4 potraviny, ktoré sa LEN TVÁRIA, že sú zdravé! Takto PRIBERIETE
Na archívnej snímke z 19. augusta 2023 ukrajinský vojak sa naťahuje za dronom.
Ukrajina v noci zaútočila na Rusko: Z toho, čo sa sa stalo, sa tak ľahko nespamätajú
Horská záchranná služba
Horskí záchranári zasahovali pri cyklistovi: Vyčerpanie a nevoľnosť! Čo sa dialo potom?
V klube sa koná množstvo technoparty a so žiadnou nebol problém, až kým jednu z nich nenazvali Diablo tour
Technoparty v Námestove po nátlaku cirkvi stopli: Hromadné modlitby kvôli TOMUTO?!