Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.12.2020 13:44 | Šport | Hokej

Košičania sa ostro pustili do rozhodcov: Achillova päta slovenského hokeja!

 V poslednom zápase hokejového kalendárneho roka 2020 sa vo východniarskom derby HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce zrodilo v Steel aréne víťazstvo hostí 2:1.

Táto prehra znamená, že práve Michalovce vystriedali Košice na šiestej priečke tabuľky Tipos extraligy. Na čele pôjde do Nového roka Poprad.

Všetky tri góly padli v tretej tretine, pričom hostia dvakrát a domáci raz skórovali z presilových hier. Možno aj tento fakt sa podpísal na zlej nálade domácich, ktorí po zápase odmietli podpísať zápisnicu o stretnutí na znak dlhodobej nespokojnosti s výkonmi rozhodcov a súvisiacich procesov.

"Klub po tejto 'poslednej kvapke' vyjadruje hlboké sklamanie s kvalitou rozhodovania a početnými spornými verdiktmi, ktoré výraznou mierou dlhodobo ovplyvňujú priebeh a výsledky zápasov. Tak, ako náš klub pristupuje k všetkým svojim povinnostiam maximálne zodpovedne a transparentne, žiadame rovnakú mieru profesionality a zodpovednosti aj od všetkých činovníkov pôsobiacich v rozhodcovských štruktúrach. Výkony rozhodcov vnímame ako dlhodobú Achillovu pätu slovenskej extraligy a nebadáme žiadny progres či nápravné opatrenia, ktoré by mohli aktuálnu situáciu zlepšiť. V dobe, keď všetky kluby čelia existenčným problémom, očakávame, že práve SZĽH a rozhodovacie orgány zabezpečia maximálnu kvalitu a podporu klubom. Tak ako štát bez súdnictva, ani hokejová extraliga nemôže napredovať bez kvalitného rozhodovania," píše sa vo vyhlásení HC Košice na klubovom webe.

 

HC Košice chce byť jedným z hlavných nositeľov zmien v slovenskom hokeji, čo považuje za povinnosť vo vzťahu k partnerom a fanúšikom. "Hráči HC Košice pravidelne a dlhodobo v duchu fair-play odvolávajú mylné rozhodnutia rozhodcov, čím zvyšujú kredit celej ligy. Rešpektujeme a vážime si všetkých hráčov súperov, ktorí konajú podobne. HC Košice bude akceptovať tresty pre svojich hráčov, no rovnako požadujeme verejné vyjadrenia k sporným zákrokom zo všetkých zápasov bez ohľadu na klubovú príslušnosť. Chceme vedieť, či bola vyvodená zodpovednosť voči rozhodnutiam rozhodcov, po ktorých, napríklad vylúčili nášho hráča za hru vysokou hokejkou, ktorej sa v skutočnosti dopustil hráč súpera a my sme následne v oslabovke inkasovali rozhodujúci gól. Chceme vedieť, či bola vyvodená zodpovednosť za rozhodnutie, pri ktorom sa hráč v nesprávnom a neregulárnom poradí vrátil z trestnej lavice na ľad a strelil gól," pokračovali Košičania.

Funkcionári HC Košice si uvedomujú, že verejné vyjadrenie nespokojnosti s rozhodovaním môže viesť k znevýhodneniu tímu. "V neutíchajúcej kríze však považujeme za svoju povinnosť otvoriť diskusiu o dlhodobo 'utajovanej Achillovej päte' slovenského hokeja," dodali vo vyhlásení činovníci HC Košice.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
VIDEO Šťastena dopriala dovolenkárom: Uvideli kosatky a medzi nimi VZÁCNOSŤ!
Poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér mal dostať vyhrážky smrťou! Zverejnil znenie desivého ODKAZU
Hrabko tvrdí, že za náladu v spoločnosti môžu aj politici: TOTO by mala spraviť prezidentka
Výber jednej zo 4 vidličiek má vraj prezradiť niečo o vašej osobnosti! (Ilustračné foto)
Foto
Jednoduchý TEST s vidličkami o vás prezradí viac, než by ste si mysleli: Súvisí to s vašou osobnosťou!
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
V Kamenici padlo rogalo s mladým mužom! Zásah leteckých záchranárov
Lesný požiar v Českom Švajčiarku 28. júl 2022.
Novinky v prípade lesného požiaru v Česku: Podivné správanie obžalovaného na súde a nečakané PRIZNANIE!
Roberta Fica postrelili v Handlovej!
SIS odsúdila útok na premiéra: Vyzvala verejnosť, aby nešírila konšpirácie
S hercom tvorili pár celých 7 rokov.
Foto
Koniec vojny Agáty Hanychovej a Jakuba Prachařa: Súd vyniesol konečný VERDIKT!
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Generálna prokuratúra: Útok na premiéra dozoruje oddelenie závažnej kriminality
Extáza (ilustračná fotografia).
Slováci, skontrolujte si TENTO liek: Túto šaržu sťahujú z trhu! Čo hrozí?
Na snímke uprostred prezident Policajného zboru plk. Ľubomír Solák, vľavo viceprezident PZ SR pre službu kriminálnej polície a migráciu Ivan Hapšták a vpravo viceprezident PZ SR pre vnútorný poriadok a bezpečnosť Rastislav Polakovič
Znepokojivé, čo sa stalo po streľbe na premiéra! Policajný prezident odhalil, čo zistili
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny: Berú Rusi do zajatia civilistov?! Hovoria o barbarských útokoch a... Hrôza