Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.11.2020 17:00 | Správy | Zahraničné správy

Plánovali svadbu, no v osudné ráno sa všetko zmenilo: Hrozivé následky, kráska bola v kóme 3 mesiace

Rebekah (28) nemá jedinú spomienku na rozprávkový deň z novembra 2015. O necelý rok neskôr sa stala obeťou hororovej autonehody a utrpela traumatické poranenie mozgu, ktoré jej v okamihu zmenilo život.

Podľa britského portálu The Sun, mladú ženu prekvapil jej priateľ tým, že ju počas výletu v Londýne požiadal o ruku. Bol to výlet, ktorý si vždy želala. Avšak Rebekah Nesbittová na rozprávkový deň z novembra 2015

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

O necelý rok neskôr sa stala obeťou hororovej autonehody, ktoré v okamihu zmenilo jej život. Jej spomienka na romantické požiadanie o ruku bola preč. „Je to veľmi smutné, no vôbec si nepamätám svoje zásnuby," hovorí Rebeka. „Spoločne dúfame, že existuje ešte veľa rokov, aby sme si vytvorili špeciálne spomienky,“ dodáva.

 

Rebekah mala nehodu v nedeľu ráno v septembri 2016. Svadba tohto páru bola rezervovaná na augustový víkend nasledujúceho roku, bohužiaľ sa nikdy neuskutočnila. „Pred nehodou bolo všetko super," opisuje Rebekah. „Práve som skončila v škole a pracovala som na plný úväzok v oblasti majetkov. Kúpili sme dom a plánovali sme svadbu. Cítila som sa veľmi šťastne. Toho rána som nechala Jamesa v telocvični a na ceste na lekciu jazdy na koni došlo k autonehode. Neviem, čo sa stalo. Myslím, že to nikdy nebudem vedieť naisto. No to čo sa stalo, je minulosť. Teraz sa musím sústrediť na budúcnosť a užívať si všetko, čo môj nový život ponúka,“ dodáva.

Katastrofický dopad havárie znamenal pre vtedy dvadsaťštyriročnú ženu to, že bola takmer tri mesiace v kóme. James mal vtedy dvadsaťšesťrokov, každý deň sedel pri jej posteli v nemocnici Royal Victoria Hospital a zdieľali slúchadlá, cez ktoré počúvali jej obľúbené piesne. Dúfal, že sa mu podarí vytvoriť spojenie so ženou, ktorú miloval. Keď sa po troch mesiacoch po havárii konečne prebrala z bezvedomia prvýkrát prehovorila so svojou mamou na Štedrý večer. „Bol to najlepší vianočný darček pre mojich rodičov," hovorí Rebekah.

Po štyroch mesiacoch v nemocnici bola v januári 2017 prevezená na regionálnu jednotku poranenia mozgu v Belfaste a potom strávila deväť mesiacov v špecializovanej rehabilitačnej nemocnici. Rovnako ako mnoho ľudí, ktorí prežili poranenie mozgu, aj Rebekah, ktorá o svojich skúsenostiach píše vlastný blog „Rebroken“, sa musela naučiť žiť snáročnými výzvami vo svojom živote - od zápasov s pamäťou a koordináciou až po slabú pohyblivosť a chronickú únavu. „Stratila som veľa nezávislosti kvôli tomu, že ľavá strana tela stále nerobila to, čo jej bolo povedané,“ hovorí Rebekah, ktorá sa po prepustení z nemocnice presťahovala späť do domu svojich rodičov.

James, ktorý pracuje v oblasti financií otvorene priznal, že to nebolo jednoduché. Avšak naďalej dúfa, že ich čaká spoločná budúcnosť. „Jedna z vecí, ktorá bola na nej vždy výnimočná, je to, že ju všetci vždy milovali," uviedol. James v prvých dňoch po nehode prešiel poradenstvom, aby mu pomohlo zorientovať sa v budúcich výzvach. „Stále je to ťažké, v mnohých ohľadoch. Všetky tie mesiace v nemocnici boli vyčerpávajúce. Púšťali sme si jej obľúbenú hudbu od Jacka Johnsona a pesničky, ktoré rada spievala. Neviem, či niečo z toho pomohlo, ale pomohlo mi to cítiť sa, akoby som nadviazal spojenie. Ticho bolo po väčšinu času hrozné a ani som vtedy nevedel, či prežije," spomína na chvíle v nemocnici  James. Teraz sa pár sústredí a zameriava na zdravie mladej ženy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kic

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Pospíšil má za sebou dobrú sezónu v NHL.
Nováčik v reprezentácii, útočník Calgary Martin Pospíšil: Teším sa na partiu i Ramsayho!
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Finále Let's Dance je za rohom: Vieme, kto si sadne do porotcovského kresla!
Mzdy rastú, ale rastú aj výdavky.
Šetriť si na dôchodok je pre mnohých nutnosťou: Odborník upozorňuje na častú CHYBU
Vodič pod vplyvom alkoholu prekročil povolenú rýchlosť.
Foto
Vodič poriadne prekročil povolenú rýchlosť: Dychová skúška hovorila za všetko!
2004. Popová diva pred dvadsiatimi rokmi
Foto
Dara Rolins pred 20 rokmi a teraz: Otvorená spoveď o PLASTIKE! Názory fanúšikov sú rozdielne
Fotografia Jaroslava Naďa s českou ministerkou Janou Černochovou vznikla pred pražskou reštauráciou.
Foto
Naď sa odfotil s odkazom, ktorý spája Slovákov s dezolátmi: Nakladačka od Blanára i politológa!
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
Foto
ONLINE Proces s Mikulášom Černákom pokračuje: Mafiánsky boss prehovoril k mužovi, ktorému zabil otca
Nie všetko jedlo, čo sa tvári ako zdravé a fit, takým v skutočnosti i je (ilustračné foto)
Dietologička varuje: 4 potraviny, ktoré sa LEN TVÁRIA, že sú zdravé! Takto PRIBERIETE
Na archívnej snímke z 19. augusta 2023 ukrajinský vojak sa naťahuje za dronom.
Ukrajina v noci zaútočila na Rusko: Z toho, čo sa sa stalo, sa tak ľahko nespamätajú
Horská záchranná služba
Horskí záchranári zasahovali pri cyklistovi: Vyčerpanie a nevoľnosť! Čo sa dialo potom?
V klube sa koná množstvo technoparty a so žiadnou nebol problém, až kým jednu z nich nenazvali Diablo tour
Technoparty v Námestove po nátlaku cirkvi stopli: Hromadné modlitby kvôli TOMUTO?!
Rainy weather
Na slnko zabudnite: Prvá vlna zmien udrie už DNES! Zasiahne túto časť Slovenska