Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.08.2020 18:00 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVáš Tip

Miroslav sedel opitý v kokpite lietadla, odsúdili ho na 8 mesiacov basy: Po alkoholickom pekle návrat do oblakov!

Urobil chybu, prijal trest, poučil sa a znova lieta! Pilot Miroslav Gronych (40) začal lietať v 14 rokoch v aeroklube v Nových Zámkoch na klzákoch a vznášanie sa v oblakoch ho oslovilo natoľko, že si spravil licenciu na dopravné lietadlá.

„So ženou sme nemali zlé obdobie, mali sme tam deti a užívali sme si. Lenže v decembri 2016, keď sme prileteli do Calgary, myslel som si, že poletím až na druhý deň večer. Išli sme do baru a ráno zazvonil telefón z dispečingu, že kde som. Odvetil som, že v posteli, no oni na to, že mám letieť. V polospánku som povedal, že som hneď tam. Neviem to nijako racionálne vysvetliť,“ opísal najväčší lapsus svojho života s tým, že si obliekol uniformu a vydal sa k lietadlu.

Otvoriť galériu

„Prišiel som na gate s tým, že meškám, lebo som zaspal, a oni druhému pilotovi, ktorý obhliadal lietadlo, povedali, že mám naopak odznak. Povedal som mu, že by som nemal letieť. Dýchol som na neho a spýtal som sa, čo teraz a že či nemám zavolať na dispečing, nech pošlú iného. Povedal, že nie. Sadol som teda do kokpitu, že počkám, nech zavolá manažéra. Zrazu prišiel a pýtal sa, či ma majú vyviesť. Odišiel som a v gate som čakal políciu,“ prezradil momenty, ktoré mu radikálne zmenili život. Odviezli ho do centra Calgary, kde prebehla dychová skúška a nafúkal 2,4 promile.

„Na obed ma dali do väzby a večer som mal videokonferenciu so sudcom. Spýtal sa, či chcem zložiť kauciu a musel som zohnať právnikov. Päť minút po polnoci na Nový rok 2017 ma prepustili na kauciu. Vonku -20 °C a ja som mal len uniformu,“ dodal Gronych. Advokáti ho vyšli na 10 000 dolárov. „Boli v podstate dvaja – kriminálny a imigračný,“ dodal s tým, že obhajkyňa najprv tvrdila, že dostane pokutu. Neskôr to začalo gradovať po stretnutiach s prokurátorkou. „Potom som išiel do Toronta, kde som odovzdal veci a doručili mi výpoveď, čo sa dalo čakať,“ poznamenal pilot.

Rýchly proces

Po excese sa s rodinou vrátil na Slovensko a na súd už cestoval sám. „Priznal som vinu, aj keď som lietadlo neprevzal. Zákon hovorí jasne - take control, čo som neurobil, lenže súd by prebiehal aj vyše roka a doma sme sa dohodli, že bude jednoduchšie priznať vinu, aby sa to čo najskôr ukončilo,“ zaspomínal. Rozsudok vyniesli po 2 týždňoch, a keďže vedel, že dostane trest odňatia slobody, požiadal, aby mohol ísť rovno za mreže a nestrácal čas. „Tie dva týždne som strávil v zadržiavacom centre v Calgary. Naparili mi 8 mesiacov. Odsedel som si dve tretiny v Lethbridge Correctional Centre v Alberte,“ dodal.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: jar, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily