Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.04.2020 18:34 | Správy | Domáce správy

Raši to s Matovičovou vládou nevidí ružovo: Toto môže viesť k jej pádu

Zámer zvážiť zavedenie unitárneho systému zdravotného poistenia, formulovaný v programovom vyhlásení vlády, môže v konečnom dôsledku viesť až k jej pádu.

V diskusii na Tablet.tv to povedal podpredseda Smeru-SD Richard Raši. Myšlienka jednej štátnej zdravotnej poisťovne je podľa neho neakceptovateľná minimálne pre dve zo štyroch vládnych strán.

„Je to myšlienka, s ktorou sme kedysi prišli my. My to podporujeme, ale medzi vládnymi stranami už vznikol problém a Jana Cigániková (SaS) vyhlásila, že nezahlasuje za programové vyhlásenie vlády," pripomenul Raši. Je si istý, že minimálne SaS a Za ľudí by jednu štátnu poisťovňu nepodporili. Jeho strana má zasa problém s ambíciou programového vyhlásenia vlády definovať štandardnú a nadštandardnú zdravotnú starostlivosť.

„Nie je to nadštandard tak, ako je tomu teraz, keď je to príplatok za jednotku izbu, alebo za výber operatéra, či pôrodníka. Znamená to, že všetkým bude poskytnutá štandardná zdravotná starostlivosť a tým, ktorí si priplatia, bude poskytnutá kvalitnejšia,“ tvrdí Raši. Poslanci Smeru-SD považujú programové vyhlásenie vlády celkovo za nerealistické. „Kým schválený rozpočet je v objeme 17-18 miliárd eur, tak opatrenia, ktoré sú tam, vytvárajú predpoklady na 25 miliárd,“ povedal Raši. Smer-SD programové vyhlásenie vlády nepodporí.

 

Nominant strany Smer-SD Kajetán Kičura, ktorý bol až do nástupu vlády Igora Matoviča (OĽaNO) predsedom Správy hmotných rezerv SR, je aktuálne väzobne stíhaný pre podozrenie z korupcie. Raši v tejto súvislosti poznamenal, že podľa medializovaných informácií nejde o podozrenia súvisiace s koronavírusovou krízou a sú staršieho dáta. „Ak sa to podozrenie potvrdí, ide o výrazné individuálne zlyhanie,“ vyhlásil.

Dohodnutý súhlas Európskej komisie s pružnejším využitím eurofondov na riešenie následkov koronavírusovej krízy Raši nepovažuje za osobnú zásluhu podpredsedníčky vlády Veroniky Remišovej (Za ľudí), ale za výsledok tímu odborníkov, ktorý je na Úrade podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu už od jeho čias. Bývalý šéf úradu nesúhlasí ani s ambicióznym plánom novej vlády transformovať úrad na Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. „Vytvorenie ministerstva znamená zbytočné náklady na štátnych tajomníkov, ich aparáty, na zmenu označovania, tzv. rebranding. Každý projekt, každá pečiatka, každá pracovná zmluva musí mať označenie, to sú vyhodené státisíce, možno milióny eur,“ zhrnul Raši.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Spadnete na zadok, za koľko vydražili Monetov obraz: Nenormálna suma!
Hasiči hasia požiar po útoku ruskej armády na mesto Charkov na východe Ukrajiny v sobotu 4. mája 2024.
Správy, na ktoré všetci čakali: Ukrajina hlási úspech! Ide o Charkov
PSG sa chce zbaviť Škriniara: Na predaj už toto leto!
Ilustračné foto
Tragický požiar bytovky! Zahynulo niekoľko ľudí, ďalší sú v kritickom stave
Si a Putin sa zhodli na potrebe politického riešenia konfliktu na Ukrajine
Foto
Čína a Rusko sú za jedno: V tomto sa zhodli! Ide o Ukrajinu
Pred firmou sa stretli stovky nespokojných zamestnancov, ktorí vyjadrili hlasný nesúhlas so situáciou.
FotoVáš Tip
Zamestnanci Bukózy Vranov sú s nervami v koncoch: Už dva mesiace nemáme mzdy! Čo na to majitelia podniku?
Roberta Fica postrelili v Handlovej!
Útok na premiéra Fica dôrazne odsúdili aj podnikatelia: Pre politikov a verejnosť majú výzvu
Harapes zomrel vo veku 77 rokov.
Náhly skon legendy Vlastimila Harapesa († 77): Príčina smrti odhalená! Mal kruté bolesti
Foto
Škandál pri dražbe hodiniek Schumachera: Nečakaný útok, aukciu museli odložiť!
Man drinking alcohol while driving in his car
Opitý vodič v Lendaku zdemoloval oplotenie! Neuveriteľné, že v takom stave sadol za volant
Dmitrij Peskov.
Švajčiarsko chce dláždiť cestu pre mier na Ukrajine: Drsný odkaz Kremľa!
Archívne foto: Východná šachta bane v Handlovej.
Banícke nešťastie v Handlovej: Po takmer 15 rokoch sa tragický prípad opäť otvára! Závažné zistenia