Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.04.2020 12:00 | Správy | Domáce správy

Jednotka OĽaNO Šofranko prehovorila o premiérovi a jeho konaní: Čo si myslím o Matovičovi!

O pôvodnej jednotke na kandidátke hnutia OĽaNO, ktoré s prehľadom vyhralo parlamentné voľby, nie je veľmi počuť.

Pedagogička Mária Šofranko (49) mala totiž dlhodobé zdravotné problémy, pre ktoré stále nenastúpila do parlamentu. V rozhovore pre Nový Čas porozprávala, kedy sa plánuje naplno vrhnúť do kolotoča pracovných povinností a čo si myslí o premiérových hádkach s opozíciou.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Ako sa máte? Hlavne po tej zdravotnej stránke. Viem, že ste boli na operácii, je už všetko v poriadku? 

Každý človek má iba jedno telo, ktoré ho ponesie životom, a preto kladiem zdravie na prvé miesto. Môžem povedať, že sa cítim veľmi dobre, aj napriek tomu, že 21. 4. budú ešte len dva mesiace od mojej druhej operácie chrbtice. Práve dnes mi volali z ružomberskej nemocnice pre zrušený termín plánovanej kontroly. Vzhľadom na momentálnu situáciu to plne chápem a rešpektujem.

Kedy plánujete nastúpiť do parlamentu?

Práve táto kontrola mala rozhodnúť o mojom nástupe do práce 1. 5. 2020. Svoje rozhodnutie prekonzultujem s lekárom telefonicky, ale verím, že pri dodržaní všetkých jeho rád, s rozumným prístupom a postupnou rehabilitáciou to zvládnem.

Sledujete, čo sa deje na politickej scéne? 

Kontaktovali ste ma práve počas tlačového brífingu ministra školstva, táto oblasť je pre mňa veľmi dôležitá. Musím povedať, že obdivujem všetkých rodičov, ktorí doma suplujú pedagógov a hlavne tých, ktorí majú viac detí. Záleží mi na tom, kedy naše deti pôjdu do školy, pretože viem, o aké množstvo učiva prichádzajú, viem, ako im chýba pani učiteľka, kolektív, voľný pohyb, šport. A nesmieme zabúdať ani na ich psychické zdravie.

Ako by ste zhodnotili prvé týždne Igora Matoviča na poste premiéra?

Pán premiér sa nachádza vo veľmi zložitej situácii a nedostal povestných 100 dní, nedostal ani mesiac, ani týždeň, ani hodinu na prípravu. Nikto na svete nebol na takúto situáciu pripravený. Na prvé miesto kladie zdravie a životy ľudí na Slovensku, obklopil sa špičkovými odborníkmi a statočne bojuje s koronavírusom. Je to náš premiér, ktorého budem podporovať, no zároveň mu vždy poviem svoj názor, aj keď bude odlišný.

Nemáte pocit, že by premiérovi prospelo, ak by delegoval niektoré úlohy na svojich spolupracovníkov?

Myslím si, že premiér Igor Matovič si od svojho nástupu plní úlohu zodpovedne a najlepšie. ako vie. Dôkazom sú časté zasadania vlády i krízového štábu. Žijeme však v období, keď to musí mať niekto pevne v rukách. Verím, že pán premiér je skúsený manažér, veď úspešne riadil veľkú firmu a nemohol všetko stíhať a robiť sám.

 

Považujete za správne, že premiér často burcuje nálady ľudí aj cez statusy na sociálnej sieti? Nebolo by pre spoločnosť aj koalíciu lepšie, ak by komunikoval najmä premyslené riešenia?

Statusy na sociálnej sieti dnes využíva každý. Píše o svojich pocitoch na rovinu, vie sa opraviť, ospravedlniť, hľadať nové spôsoby, ako by to mohlo ísť lepšie. Tento štýl je jemu vlastný a nebude ho meniť, pretože sa stal premiérom. Zachytila som však aj statusy od koaličných partnerov, ktoré vyvolali rôzne nálady a vášne. V čase, keď sa u neho všetko sústredí na boj s koronavírusom, už toto zosúladiť a mať pod kontrolou je nesmierne namáhavé.

Aktuálne rezonuje najmä premiérov konflikt s Richardom Sulíkom. Posielajú si odkazy cez médiá. Aký je váš názor na to? 

Priority oboch sú nám veľmi dobre známe. Obidvom však ide o spoločné dobro a ja pevne verím, že títo koaliční partneri nájdu správny spôsob komunikácie navonok.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Lenka Ďurčiová, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!