Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.04.2020 12:00 | Správy | Domáce správy

Jednotka OĽaNO Šofranko prehovorila o premiérovi a jeho konaní: Čo si myslím o Matovičovi!

O pôvodnej jednotke na kandidátke hnutia OĽaNO, ktoré s prehľadom vyhralo parlamentné voľby, nie je veľmi počuť.

Veríte po týchto sporoch, že vláda a koalícia vydrží pokope celé štyri roky?

Predpovedať budúcnosť, bohužiaľ, neviem. Ale som presvedčená, že prioritou každého vo vláde a parlamente sú občania Slovenskej republiky. Pred nami je veľmi vážny problém a veľa práce s postupným uvoľňovaním opatrení a vrátením sa do normálneho života, nie je čas na spory. Verím tomu, že to 4 roky vydrží. A z mojej pozície urobím pre to, čo budem môcť.

Ako sa vám počúva kritika vládnych rozhodnutí zo strany opozičného Smeru?

Je akosi v móde kritizovať vždy, všade a pre istotu každého. Opozícia a koalícia tu nie sú nato, aby sa chválili. Konštruktívna kritika je prínosom, no isté kritiky sú zbytočne útočné a vyvolávajú len neistotu, hnev a nepokoj.

Ste členkou hnutia OĽaNO? Podieľate sa na jeho rozhodnutiach?

Členkou hnutia nie som. Osobne zastávam názor nechať si čas na vzájomné spoznávanie sa. Preukázať svoje odborné schopnosti, prejaviť sa v práci aktivitou a chuťou plniť sľuby, ktoré sme dali ľuďom. A po istom čase sa správne rozhodnúť. Čo sa týka môjho podielu na práci či rozhodovaní, som dostatočne informovaná a zapojená do diania. Som oboznámená s koaličnou zmluvou, prácou a členstvom výborov, návrhmi zákonov a sama vyvíjam iniciatívu v niektorých oblastiach.

Kto budú vašimi najbližšími spolupracovníkmi v parlamente?

V parlamentných laviciach je nás spolu 53, najbližší mi budú pravdepodobne tí, ktorých oblasť záujmu je totožná s mojou. Chcem však spolupracovať aj s poslancami iných strán, pretože my chceme hájiť záujmy ľudí a prinášať tie najlepšie riešenia pre nich. Môžem uviesť aj príklad spolupráce s pánom ministrom školstva B. Grohlingom a štátnym tajomníkom zahraničných vecí M. Klusom. Bola som oslovená istou babičkou, že jej vnučka má problém s repatriáciou z Kuby, kde bola na študijnom pobyte. Pre mňa je dieťa niečo posvätné a je jedno koľko má rokov. Ihneď som sa spojila s týmito pánmi a celú situáciu sme do týždňa k všeobecnej spokojnosti vyriešili. Prekážkou nebola ani vzdialenosť, ani moja fyzická neprítomnosť, ani rozdielne politické strany. Našou prioritou bola pomôcť konkrétnym ľuďom, ktorých ani nepoznám. Nakoniec išlo o 40 študentov, pedagógov a výskumníkov z rôznych vysokých škôl na Slovensku.

Myslíte si, že by sa mali postupne otvárať obchodné prevádzky alebo nie?

Môj názor je jednoznačný: vypočuť si názory zdravotníkov, epidemiológov, hygienikov, ekonómov, expertov na logistiku, bezpečnosť, dátovú analýzu, zástupcov odborov a zamestnávateľov, prezidentky, premiéra, vlády, krízového štábu a v tejto spolupráci urobiť správne rozhodnutie. V konečnom dôsledku celú zodpovednosť nesú vláda a jej predseda.

Akú má podporu premiér medzi svojimi straníkmi? Sú aj nejaké negatívne ohlasy na to, čo robí?

Nepostrehla som negatívne ohlasy, vzhľadom na to, že som na PN, nekomunikujem so všetkými kolegami. Nikto z poslancov by teraz nechcel byť na mieste pána premiéra. Tak, ako ľudia verili hnutiu OĽaNO, že porazí korupciu, tak poslanci veria premiérovi a vláde, že ich rozhodnutia budú správne a že spolu porazíme koronu.

Ktorej oblasti by ste sa chceli v parlamente venovať?

Chcela by som byť prínosom v oblasti vzdelávania a to hlavne v rómskej otázke. Myslím si, že vyššia zaškolenosť detí zo sociálne znevýhodneného prostredia je potrebná a to vyžaduje dobre premyslenú politiku s dostatočným finančným krytím. Predškolské vzdelávanie považujem za kľúčové. Ďalšou oblasťou je šport, jeho dôležitosť vnímam najmä pri práci s deťmi a mládežou, no nesmieme zabudnúť ani na športové vyžitie seniorov. Systematická podpora v regiónoch je nesmierne dôležitá. Ale blízkou mi je aj oblasť kultúry. Kultúrne domy v mestách a obciach po celom Slovensku by mali byť malými inkubátormi rozvoja slovenskej kultúry a kreatívneho priemyslu.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Lenka Ďurčiová, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe