Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2020 19:30 | Šport | Šport mix
Foto

Vlhová sa už teší na víkendové preteky: Rola favoritky mi neprekáža

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (24) môže po takmer mesačnej prestávke v technických disciplínach nadviazať na januárové úspechy v sobotnom obrovskom slalome (10.00/13.00) a nedeľnom slalome (10.15/13.45).

O to väčšiu šancu má z dôvodu, že jej americká rivalka Mikaela Shiffrinová sa po smrti svojho otca nezúčastní ani víkendového podujatia v Kranjskej Gore.

Po Novom roku vyšla Vlhová na najvyšší stupeň vo všetkých troch točivých súťažiach, keď vyhrala slalomy v Záhrebe i Flachau, ako aj "obrák" v Sestriere. Zakaždým za sebou nechala aj americkú líderku celkového poradia, ktorá po nečakanom úmrtí svojho otca v seriáli stále chýba a termín jej návratu zatiaľ nie je známy, skôr je v nedohľadne.

"Všimla som si, že chýbala na piatkovom tréningu. Neriešim však, či tu Mikaela je, alebo nie je. Vždy sa sústredím sama na seba. Určite budem veľkou favoritkou v slalome, ale to mi nevadí," povedala 24-ročná Vlhová, ktorá na treťom mieste celkového poradia SP zaostáva za vedúcou Shiffrinovou o 334 bodov. Druhá je Talianka Federica Brignoneová, ďalšia zo spolufavoritiek sobotného "obráku".

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
Predchádzajúcich päť súťaží absolvovala Slovenka v rýchlostných disciplínach, z toho štyrikrát sa v super-G alebo zjazde umiestnila v elitnej desiatke: "Určite sa mi lepšie lyžovalo v Bansku, lebo v Garmisch-Partenkirchene som bojovala aj s mojou psychikou. Tieto disciplíny normálne nejazdím, takže bolo pre mňa náročné sústrediť sa na štart a nevnímať, že pretekárky predo mnou spadli. V Bansku som si to aj užívala, v Ga-Pa to bolo skôr na hrane."

 

Vlhová mala týždeň, aby sa opäť zamerala na svoje parádne disciplíny: "Keby som dva mesiace vkuse jazdila zjazd a super-G, určite by som stratila pocit zo slalomu a obrovského slalomu. Keď je to však takto, že idem rýchlostné preteky a potom sa preorientujem napríklad na slalom, nemám s tým vôbec problém. Preorientovanie sa na slalom by bolo ťažšie, keby som dlhodobo jazdila zjazdy a super-G."

Slovenská reprezentantka sa po podujatí v Nemecku pripravovala v talianskom Dobbiacu: "Mala som deň voľna a potom tri dni tréningov. Nebola to veľká pauza, v podstate som stále trénovala.

Lyžiarky sa pôvode mali počas nadchádzajúceho víkendu predstaviť v Maribore, ale počasie rozhodlo ináč a slovinskí organizátori museli podujatie presťahovať do Kranjskej Gory rovnako ako pred dvoma rokmi. Rozhodnutie padlo len v piatok 7. februára.

"Človek je celý čas nastavený, že pôjde do Mariboru, a potom sa to preloží. Bola to pre mňa zmena. V hlave sa s tým musíte vyrovnať, ale je to v pohode. Kopec v Kranjskej Gore sa mi páči. Je oveľa ťažší ako ten v Maribore, no mne to maximálne vyhovuje. Trať je takisto super, takže sa teším na preteky," dodala Vlhová, ktorá predvlani skončila deviata v "obráku" a štvrtá v slalome. Vlani v Maribore zvíťazila v technicky najnáročnejšej alpskej disciplíne spoločne so Shiffrinovou a medzi najhustejšie postavenými bránkami bola piata.

Organizátori sa sťahovali narýchlo a v náhradnom dejisku oželeli piatkové i sobotné slávnostné žrebovanie štartových čísel, ale zapracovali na svahu, kde budú o mesiac súťažiť muži. Hlásia, že je nachystaný na úrovni jedného z najlepších podujatí sezóny, s čím súhlasí aj Vlhová: "Podmienky sú super, trať je ľadová. Zostala som z toho trošku prekvapená, pretože som čakala, že to bude mäkšie, no všetko je výborné pripravené," dodala.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto).
Rus má svoj osud spečatený: Za protivojnové činy ho postihne tvrdý trest!
SMSka
Chodia vám podozrivé SMS správy? TOTO si všimnite, predídete tak veľkej škode!
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Plamene pohltili závod na spracovanie kovov: Zásah vyše stovky hasičov a varovanie pre obyvateľov!
Ilustračné foto
Poplach na škole v Česku: Muž násilne vtrhol do budovy! Neuveríte, ako ho polícia dolapila
Speváčka sa konečne opäť usmieva.
Foto
Celeste prehovorila o ÚTEKU zo šoubiznisu: TIETO slová ju roky ničili! Spoveď o najhoršom období
(ilustr. foto)
Pri opaľovaní to nepreháňajte! Šokujúce, čo sa deje v našom tele: Na TOTO si dávajte veľký pozor
(ilustračné foto)
Ruské kybernetické útoky na Nemecko a Českú republiku: EÚ aj NATO reagujú!
Policajti na mieste našli auto mimo vozovku v poli, prevrátené na streche.
Mladícka nerozvážnosť dopadla katastrofálne: Prevrátené auto na streche! Jedna z osôb je v kritickom stave
Ruský prezident Vladimir Putin.
Nemecko tvrdí, že odhalilo PLÁN Ruska! Strašné, čo pripravovali na TOMTO území: Spomína sa aj Česko
Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Robert Kaliňák poďakoval španielskej ministerke obrany: Takto to súvisí s NATO
(ilustračné foto)
Úrady zvýšili stupeň ohrozenia na MAXIMUM: Takmer 10-tisíc obyvateľov príde o domov!
Jeleň vybehol na cestu a zboku narazil do motorkára, ktorý následkom zrážky spadol.
Hrozivá nehoda pod Tatrami: Motorkár sa zrazil s jeleňom! Vodič si to poriadne odniesol