Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.01.2020 20:41 | Šport | Hokej

Favoriti kola nesklamali: Zvolen otočil duel s nováčikom

Hráči HC '05 iClinic Banská Bystrica zvíťazili v piatkovom zápase 39. kola slovenskej najvyššej súťaže nad hokejistami Detvy 5:1.

Úradujúci šampión na domácom klzisku nedopustil prekvapenie a od začiatku stretnutia potvrdzoval úlohu favorita. Skóre duelu utvoril po necelých desiatich minútach v presilovke Tomáš Hrnka, ku ktorému sa neskôr dvoma gólmi pridal Samuel Mlynarovič. Hostia vzápätí znížili zásluhou Petra Valenta, ale "baranom" ešte v druhej tretine vrátil trojgólové vedenie Martin Nemčík. V záverečnom dejstve podčiarkol triumf Banskobystričanov obranca Jordon Southorn, ktorý si pripísal 13. gól a celkovo už 44. bod v aktuálnom ligovom ročníku.

Líderskú pozíciu si naďalej držia Košičania, ktorí sa natrápili na tri body a v Nových Zámkoch vydolovali víťazstvo 5:4. Domáci hokejisti v stretnutí dvakrát viedli, 2:1 aj 3:2, ale rozhodujúca bola druhá polovica prostrednej tretiny. V nej "oceliari" odskočili súperovi na rozdiel dvoch presných zásahov po presilovkovom zakončení Juraja Majdana a góle Jakuba Suju v rovnováznom počte hráčov na ľadovej ploche. Novozámčania sa v tretej tretine ešte dostali na kontakt vďaka Martinovi Andrisíkovi, no v záverečnej hre bez brankára nedosiahli vytúžený vyrovnávajúci gól.

Slovan Bratislava nezaváhal v súboji dvoch tímov z opačných koncov tabuľky. Na Liptove počas celého stretnutia viedol a zvíťazil 5:2 po góloch Michala Sersena, Tomáša Ziga, Radovana Bondru, Radovana Puliša a Joa Basarabu. Naopak, pred vlastnými fanúšikmi nebodovali hokejisti Nitry. V súboji proti maďarskému Miškovcu doplatili na slabú efektivitu v zakončení a prehrali 1:3, keď ich jediný gól strelil kanadský obranca Kenney Morrison. Za hostí sa v prvej tretine v oslabení presadil Patrik Kiss a v prostrednom dejstve skórovali aj Jesse Ray Dudás s Jánosom Vasom.

Šiesty Poprad znížil stratu na štvrtý Trenčín na jediný bod. "Kamzíci" na domácom klzisku zvíťazili 3:1 najmä vďaka presným zásahom dvoch nových zámorských posíl. Ešte v úvodnej časti hry napol sieť Adam Larkin a sedem minút pred záverečnom sirénou presne namieril aj Jimmy Lodge. Na konci duelu pridal poistku Samuel Takáč. V kontakte s oboma spomenutými tímami sa udržal piaty Zvolen, ktorý rovnako v domácom prostredí získal tri body za víťazstvo 4:2 nad Michalovcami. Nováčik síce po góloch Jakuba Lineta s Matejom Giľákom viedol 2:0, no vo zvyšku stretnutia už neskóroval. V drese "rytierov" dosiahol dva presné zásahy Rastislav Špirko, po jednom pridali Marco Halama s Andreasom Štrauchom.

 

Tipsport liga 2019/2020 - základná časť - 39. kolo - piatok:

HC '05 iClinic Banská Bystrica - HC 07 WPC Koliba Detva 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Góly: 10. Hrnka (Hohmann, Jääskeläinen), 17. Mlynarovič (Hrnka, Southorn), 22. Mlynarovič (Petrinec, Lamper), 27. Nemčík (Lamper), 48. Southorn (Hohmann) - 23. Valent (Turan, Gašpar)

HK Poprad - HK Dukla Trenčín 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Góly: 19. Larkin (Vandas), 53. Lodge (Jacobs), 60. S. Takáč (Svitana, Zagrapan) - 17. Alderson (Mikyska, Štach)

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Slovan Bratislava 2:5 (0:1, 1:3, 1:1)
Góly: 34. Petran (Michal Roman, Rudolf Huna), 47. Kriška (Piatka, J. Sukeľ) - 19. Sersen (Abdul, Bačik), 28. Zigo (Abdul, Puliš), 35. R. Bondra (Šedivý, Meszároš), 40. Puliš (Abdul, Bačik), 48. Basaraba (R. Bondra, Meszároš)

HKM Zvolen - HK Dukla Ingema Michalovce 4:2 (1:2, 0:0, 3:0)
Góly: 16. Halama (Drgoň, Špirko), 43. Špirko (Kolenič), 51. Štrauch, 55. Špirko (Halama, McPherson) - 10. Linet (Safaralejev, Ťavoda), 12. Giľák (Safaralejev, Linet)

Tipsport liga 2019/2020 - základná časť - 41. kolo - piatok:

HK Nitra - DVTK Jegesmedvék Miškovec 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Góly: 23. K. Morrison - 7. Kiss, 29. Dudás (D. Rodman), 35. J. Vas (Vandane, Dudás)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Hviezda tímu Juraj Slafkovský po návšteve reštaurácie v Ostrave nasadá do taxíku spolu so spoluhráčmi Golianom a Pospíšilom.
Takto relaxovali naši po skalpe USA: Aha, s kým sme načapali Slafkovského v taxíku
Unrecognizable young female doctor comforting unrecognizable older female patient
Predčasné úmrtie si môžete spôsobiť sami: Ak sa správate TAKTO, prestaňte s tým!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo) oceňuje vojakov počas návštevy ukrajinskej 110. mechanizovanej brigády v Avdijivke na Ukrajine 29. decembra 2023.
Nečakané rozhodnutie prezidenta Zelenského: Na tomto mieste sa neobjaví! Môže za to kritická situácia?
Niekdajšia hviezda erotickej relácie Láskanie Andrea Ušiaková po 25 rokoch.
Foto
Ušiaková z Láskania po 25 rokoch: Kam zmizla učiteľka sexu? TAKTO teraz žije
Businessman and files
V Kysuckom Novom Meste vznikne nová výrobňa priemyselných batérií: Zamestná 90 ľudí
(ilustračné foto)
TOTO u predčasniatka rodičia nemôžu zanedbať: Pozor, začať nemôžete hneď
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putinove slová pred návštevou Pekingu vyvolávajú vlnu otázok: Týkajú sa Ukrajiny!
(ilustračné foto).
Krvavé následky nepokojov: Jedna obeť, desiatky zadržaných! Miestni separatisti zúria
(ilustr. foto)
Žena pochovávala mŕtveho otca: Otvorila sa rakva a... To snáď nie! Mrazivé odhalenie
Hudáček po tom lieta ako drak: TOTO si počas zápasu dávajú slovenskí hokejisti pod nos!
Hoci ich zväčša vidíme v oblekoch a kravatách, aj politici sa vedia hodiť do športového.
Foto
Šampionát spojil koaličných a opozičných politikov: Takto fandíme našim hokejistom! Kto je ich obľúbenec?
(ilustračné foto)
Váš Tip
V Trenčíne pred vyše rokom vysadili symbolickú lipu: Zaplačete, ako dopadla!