Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.11.2019 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Manžel Wisterovej: Vážne varovanie pred únosom! Ako dlho chystal Jeremy svoj plán?

Vystríhal ho, aby to nerobil! Koncom októbra Jeremy Hulsh (40) uniesol zo Slovenska synov Harlowa (8) a Thea (5) moderátorke Vere Wisterovej (42).

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Podľa vopred premysleného plánu sa izraelsko-americký občan dostal aj s chlapcami až do Ameriky, odkiaľ zverejňuje cez novinárku Malinu Saval šokujúce odkazy, pomocou ktorých sa snaží vysvetliť svoje konanie. S manželom známej moderátorky sa pred časom stretol bývalý novinár Dávid Púchovský (29), ktorý počas svojho pôsobenia v Novom Čase vypátral tri slovenské deti unesené otcami do zahraničia. Nám porozprával o vážnom rozhovore, ktorý s Jeremym viedol.

 

Hulsh narazil na niekdajšieho novinára Púchovského pred pár mesiacmi. „Stretli sme sa na jednej filmovej projekcii v strede leta. Zoznámili sme sa cez spoločných známych a začali sme sa rozprávať. Krátko na to sa predstavil a mne hneď bliklo, o čo asi ide,“ opísal zoznámenie s producentom Púchovský. „Hovoril o svojom živote, o tom, ako sa nemôže stretávať so synmi, nadával na Veru. Ja som mu povedal o svojich prípadoch a poznamenal som, že viem, že to má ťažké, ale že nech to určite nerieši takto, lebo že z toho bude mať problémy celý život,“ prezradil Dávid.

Otvoriť galériu
Práve v spomínaný deň totiž Hulsh počas návštevných hodín utiekol s deťmi z nákupného centra v Bratislave a premyslenou cestou cez Maďarsko, Anglicko a Kanadu sa dostal až do Ameriky, kde žije aj jeho rodina a má tam aj množstvo priateľov.

Zajatci na Slovensku?

Medzi Jeremyho blízkych patrí aj novinárka Malina Saval, ktorá zverejňuje na internete statusy, kde sa vyjadruje aj k jeho aktuálnej situácii. V tom poslednom z nedeľňajšieho večera sa producent obhajuje a vysvetľuje, čo ho k činu viedlo. Jeho vyjadrenia boli napísané už v roku 2018, no až teraz uzreli svetlo sveta. „Dňa 8. januára 2017 boli obe moje deti unesené mojou manželkou, slovenskou zabávačkou, z Izraela na Slovensko,“ začal Jeremy, ktorý ihneď konal.

Otvoriť galériu

„Dozvedel som sa, že medzi mojou manželkou, jej advokátom a okresným sudcom v Slovenskej republike už bola sprostredkovaná tajná dohoda, aby mala deti v starostlivosti, kým neprebehne rozvod,“ dodal Hulsh. Podľa svojich slov bol zbavený všetkých rodičovských práv a akéhokoľvek prístupu k svojim deťom, čím vraj z chlapcov urobili zajatcov.

„Za viac ako rok mi nebol povolený normálny kontakt s Harlowom alebo Theom. Nevedel som o ich zdraví, o ich bezpečnosti, o ich umiestnení, ani to, ako sa majú. Napriek všetkým právnym odvolaniam mi blokovali akékoľvek formy kontaktu s deťmi,“ prezradil. Tomu sa nakoniec až v apríli 2017 podarilo získať obmedzený rozvrh návštev zo strany súdu, ktorý ustanovil, že ich dostane šesť hodín týždenne a šesť hodín cez víkendy, a to iba za prítomnosti manželky alebo ňou odsúhlasenej osoby.

Neexistuje legálna cesta

Napriek Jeremyho veľkej snahe, právnym podaniam a ťahaniciam na súdoch sa však nič nezmenilo a on sa so synmi aj naďalej stretával len vo vymedzený čas. Všetko tak nakoniec vyústilo únosom, pred ktorým sa však, podľa Púchovského, nemohla Vera nijako ubrániť. „Pokiaľ má jeden z rodičov upravené práva na styk s deťmi, je na druhom rodičovi, aby pripravil také opatrenia, aby k únosu nedošlo. Neexistuje legálna cesta, že sa na takého rodiča napríklad dopredu vydá akýsi zatykač, ,keby náhodou‘, aby bol v sekunde únosu v systéme a nemohol nikam cestovať. Bolo by to prejudikovanie a zásah do jeho práv,“ uzavrel bývalý novinár Nového Času. Vera sa už k celej veci odmieta vyjadriť.

Posledná jej reakcia je z minulého týždňa. „Ja som mu súhlas k vycestovaniu s deťmi nedala. Otec taktiež ani nepožiadal súd o nahradenie môjho súhlasu,“ zdôraznila minulú stredu pre TASR Wisterová, ktorá s deťmi nemá žiadny kontakt.

Otvoriť galériu
Bývalý novinár Nového Času Dávid Púchovský vypátral v rokoch 2014 a 2015, počas svojej práce v redakcii najčítanejšieho slovenského denníka, tri unesené deti. Najprv po troch mesiacoch našiel v Budapešti vtedy štvorročného Heshama, ktorého uniesol otec Abdul, pôvodom z Kamerunu, druhýkrát. Potom sa sústredil na deti Martiny Gajdárovej – Dominiku (12) a Martina (14) – ktoré boli nezvestné viac ako štyri roky. S otcom Andrejom ich nakoniec Dávid objavil v Paname a v spolupráci s úradmi sa všetky deti nakoniec šťastne vrátili k matkám.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mrh, mimi

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Pohroma na Ukrajine: Vyše 400-tisíc ľudí bolo bez elektriny! Strašné, čo sa tam stalo
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
19-krát súdne trestaný a stále mu nestačilo! Nenormálne, čo muž vyvádzal: Vošiel do cudzieho domu a...
Ilustračné foto
Muž († 26) zomrel krutou smrťou v jaskyni: Mrazivé DETAILY utrpenia a dojemné POSLEDNÉ slová
Polícia počas víkendu odhalila v Nitrianskom kraji štyroch opitých vodičov.
Foto
TOTO sú následky alkoholu za volantom: Desivé zábery pokrčených plechov a ďalší vážny priestupok
Opitý vodič zdemoloval v Špačinciach značky na vstupe do obce.
Foto
Opitý na mol sa odvážil šoférovať: Nebezpečné konanie prinieslo v Špačinciach následky!
Zbierku spustili pred 21 dňami, za ten čas sa vyzbieralo viac ako 4,1 mil. €
Fico zosmiešnil zbierku pre Ukrajinu! Experti odkazujú: Aká munícia sa dá kúpiť za 4,1 milióna?
Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Maďarsko odmieta návrhy Ukrajiny: Tvrdý odkaz! Toto podľa vicepremiéra neurobia
Ruský prezident Vladimir Putin.
Slovensko bude na inaugurácii ruského prezidenta! Kto nás tam zastúpi?
(ilustračné foto)
Držíte diétu? Pozor, zvyšujete riziko týchto porúch až päťkrát!
Balistická raketa (ilustračná fotografia).
Moskva ide rozširovať svoj arzenál: Pripravuje sa na niečo?! Desivé slová diplomata
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Medveď útočil v TOMTO okrese! Buďte opatrní: Zásahový tím reaguje
V novom europarlamente bude sedieť aj zostava 14 slovenských zástupcov.
Eurovoľby sa blížia: Potrebujete hlasovací preukaz? Požiadať oň môžete do tohto termínu