Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.11.2019 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Manžel Wisterovej: Vážne varovanie pred únosom! Ako dlho chystal Jeremy svoj plán?

Vystríhal ho, aby to nerobil! Koncom októbra Jeremy Hulsh (40) uniesol zo Slovenska synov Harlowa (8) a Thea (5) moderátorke Vere Wisterovej (42).

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Podľa vopred premysleného plánu sa izraelsko-americký občan dostal aj s chlapcami až do Ameriky, odkiaľ zverejňuje cez novinárku Malinu Saval šokujúce odkazy, pomocou ktorých sa snaží vysvetliť svoje konanie. S manželom známej moderátorky sa pred časom stretol bývalý novinár Dávid Púchovský (29), ktorý počas svojho pôsobenia v Novom Čase vypátral tri slovenské deti unesené otcami do zahraničia. Nám porozprával o vážnom rozhovore, ktorý s Jeremym viedol.

 

Hulsh narazil na niekdajšieho novinára Púchovského pred pár mesiacmi. „Stretli sme sa na jednej filmovej projekcii v strede leta. Zoznámili sme sa cez spoločných známych a začali sme sa rozprávať. Krátko na to sa predstavil a mne hneď bliklo, o čo asi ide,“ opísal zoznámenie s producentom Púchovský. „Hovoril o svojom živote, o tom, ako sa nemôže stretávať so synmi, nadával na Veru. Ja som mu povedal o svojich prípadoch a poznamenal som, že viem, že to má ťažké, ale že nech to určite nerieši takto, lebo že z toho bude mať problémy celý život,“ prezradil Dávid.

Otvoriť galériu
Práve v spomínaný deň totiž Hulsh počas návštevných hodín utiekol s deťmi z nákupného centra v Bratislave a premyslenou cestou cez Maďarsko, Anglicko a Kanadu sa dostal až do Ameriky, kde žije aj jeho rodina a má tam aj množstvo priateľov.

Zajatci na Slovensku?

Medzi Jeremyho blízkych patrí aj novinárka Malina Saval, ktorá zverejňuje na internete statusy, kde sa vyjadruje aj k jeho aktuálnej situácii. V tom poslednom z nedeľňajšieho večera sa producent obhajuje a vysvetľuje, čo ho k činu viedlo. Jeho vyjadrenia boli napísané už v roku 2018, no až teraz uzreli svetlo sveta. „Dňa 8. januára 2017 boli obe moje deti unesené mojou manželkou, slovenskou zabávačkou, z Izraela na Slovensko,“ začal Jeremy, ktorý ihneď konal.

Otvoriť galériu

„Dozvedel som sa, že medzi mojou manželkou, jej advokátom a okresným sudcom v Slovenskej republike už bola sprostredkovaná tajná dohoda, aby mala deti v starostlivosti, kým neprebehne rozvod,“ dodal Hulsh. Podľa svojich slov bol zbavený všetkých rodičovských práv a akéhokoľvek prístupu k svojim deťom, čím vraj z chlapcov urobili zajatcov.

„Za viac ako rok mi nebol povolený normálny kontakt s Harlowom alebo Theom. Nevedel som o ich zdraví, o ich bezpečnosti, o ich umiestnení, ani to, ako sa majú. Napriek všetkým právnym odvolaniam mi blokovali akékoľvek formy kontaktu s deťmi,“ prezradil. Tomu sa nakoniec až v apríli 2017 podarilo získať obmedzený rozvrh návštev zo strany súdu, ktorý ustanovil, že ich dostane šesť hodín týždenne a šesť hodín cez víkendy, a to iba za prítomnosti manželky alebo ňou odsúhlasenej osoby.

Neexistuje legálna cesta

Napriek Jeremyho veľkej snahe, právnym podaniam a ťahaniciam na súdoch sa však nič nezmenilo a on sa so synmi aj naďalej stretával len vo vymedzený čas. Všetko tak nakoniec vyústilo únosom, pred ktorým sa však, podľa Púchovského, nemohla Vera nijako ubrániť. „Pokiaľ má jeden z rodičov upravené práva na styk s deťmi, je na druhom rodičovi, aby pripravil také opatrenia, aby k únosu nedošlo. Neexistuje legálna cesta, že sa na takého rodiča napríklad dopredu vydá akýsi zatykač, ,keby náhodou‘, aby bol v sekunde únosu v systéme a nemohol nikam cestovať. Bolo by to prejudikovanie a zásah do jeho práv,“ uzavrel bývalý novinár Nového Času. Vera sa už k celej veci odmieta vyjadriť.

Posledná jej reakcia je z minulého týždňa. „Ja som mu súhlas k vycestovaniu s deťmi nedala. Otec taktiež ani nepožiadal súd o nahradenie môjho súhlasu,“ zdôraznila minulú stredu pre TASR Wisterová, ktorá s deťmi nemá žiadny kontakt.

Otvoriť galériu
Bývalý novinár Nového Času Dávid Púchovský vypátral v rokoch 2014 a 2015, počas svojej práce v redakcii najčítanejšieho slovenského denníka, tri unesené deti. Najprv po troch mesiacoch našiel v Budapešti vtedy štvorročného Heshama, ktorého uniesol otec Abdul, pôvodom z Kamerunu, druhýkrát. Potom sa sústredil na deti Martiny Gajdárovej – Dominiku (12) a Martina (14) – ktoré boli nezvestné viac ako štyri roky. S otcom Andrejom ich nakoniec Dávid objavil v Paname a v spolupráci s úradmi sa všetky deti nakoniec šťastne vrátili k matkám.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mrh, mimi

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj