Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.12.2019 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Tušili ste to vôbec? V slovenskom šoubiznise sa to hemží inžiniermi či právnikmi

Myslíte si, že o známych tvárach z televíznej obrazovky viete všetko?

Otvoriť galériu
Andrea Belányiová
Zdroj: archív
Študovala som na Ekonomickej fakulte Technickej univerzity v Košiciach a odbor mal veľmi peknú skratku FBI. Financovanie, bankovníctvo, investovanie. Pôvodne som po gymnáziu rozmýšľala aj nad štúdiom práva, ale bola som lenivá učiť sa na prijímačky, tak som sa rozhodla pre ekonómiu. Ale napokon robím aj tak niečo úplne iné. Promócie boli v roku 2000 vo veľmi peknom priestore, v Štátnom divadle v Košiciach.

Otvoriť galériu
Katarína Brychtová
Zdroj: archív
Hoci mám vyštudované herectvo na VŠMU, pred pár rokmi som skončila aj magisterské štúdium sociálnej práce na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave. Bolo to krásnych, ale mimoriadne náročných 5 rokov, pretože v tom období som mala veľa práce. Neľutujem, lebo som získala nielen veľa vedomostí, ale tiež som stretla množstvo zaujímavých, inšpiratívnych a múdrych ľudí. Veľmi si vážim všetkých, ktorí v tejto často nedocenenej oblasti pracujú.

Otvoriť galériu
Danka Barteková
Zdroj: archív
Študovala som medzinárodné vzťahy na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Môj odbor bol medzinárodné vzťahy a diplomacia a som nesmierne rada, že som si ho vybrala. Dnes sa mi skvele hodí, pamätám si, že to bola dobrá škola do života. V škole som si robila aj doktorát, žiaľ, stále je pre nedostatok času nedokončený, no pevne dúfam, že sa ku štúdiu vrátim a podarí sa mi ho úspešne absolvovať.

Otvoriť galériu
Simona Simanová
Zdroj: archív
Vyštudovala som Farmaceutickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave a urobila som si aj malý doktorát. Som PharmDr., čiže doktor farmácie. Učarovalo mi však narábanie so slovami. Už ako dieťa som moderovala všetky školské akcie, neskôr na vysokej škole som organizovala a moderovala beánie. Už ako študentka som prispievala do novín a vysielala v rádiu. Mám rada televíznu prácu, napĺňa ma a stále sa niečo nové naučím.

Otvoriť galériu
Matej Tóth
Zdroj: archív
Univerzitu Konštantína Filozofa v Nitre som si vybral hlavne pre logistickú jednoduchosť, keďže som od narodenia žil v Nitre. Navyše keď som si vybral odbor, ktorý chcem študovať, otvárali na tejto škole jednoodborové štúdium žurnalistiky, a to som si vedel predstaviť skĺbiť so športom. Aj keď v tom čase ešte žurnalistika v Nitre nemala taký cveng, so štúdiom, s prednášajúcimi aj so spolužiakmi som bol spokojný a škola mi veľa dala a naučila.

Otvoriť galériu
Vybrala som si Newyorskú univerzitu, lebo ma vždy lákalo ísť študovať von, konkrétne do USA. Vždy som bola humanitne zameraná, matematika či prírodné vedy neboli rozhodne mojou šálkou kávy. O to radšej som si čítala historické knihy, milovala dejepis, a zároveň sledovala, čo sa deje v súčasnom svete. Preto sa mi politológia a história zdali ideálne. Bola to škola a zameranie, čo vám dá širší rozhľad, schopnosť kritickejšie analyzovať, písať texty, no zároveň vás to nenaučí nič konkrétne, máte potom veľmi široko otvorené pole pôsobnosti. Mám na to obdobie len tie najlepšie spomienky.

Otvoriť galériu
Mária Zelinová
Zdroj: archív
Výber vysokej školy bol pre mňa jednoznačný. Voľba teda bola Paneurópska vysoká škola v Bratislave, masmediálna a marketingová komunikácia. Vždy som bola kreatívna. Aj keď paradoxom je, že som štátnicovala z fotky a z printu a pracujem v rádiu a v televízii. Táto profesia mi učarovala už ako malej. Už vtedy som sledovala televízne noviny a vedela som, že toto je to, čo chcem v živote robiť.

Otvoriť galériu
Barbora Krajčírová
Zdroj: archív
Na Pedagogickej fakulte Univerzity Komenského som sa rozhodla študovať najmä preto, lebo som chcela pokračovať v štúdiu francúzskeho a anglického jazyka. Keď som zistila, že okrem jazykovej časti a pedagogického smeru je v štúdiu zakomponovaná aj literatúra, vedela som, že toto je to, na čo sa chcem niekoľko rokov zameriavať. Neľutujem, bola to ťažká škola, ale stála za to. Pokračujem aj na doktorandskom štúdiu, ale venujem sa skôr mladším žiakom z pohľadu interkulturality.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Víkend, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Martin Pospíšil chýbal v zostave Slovenska: Ramsay ozrejmuje dôvod!
(ilustr. foto)
Klimatická zmena má na čmeliaky katastrofálny vplyv: Hrozí im... Toto neveští nič dobré
Na archívnej snímke z 22. apríla 2024 turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Turecko stoplo obchod s Izraelom: Nechceme tu vidieť konflikt, krv a slzy, vysvetľuje Erdogan
Foto
Fastfood do seba tlačila 5-krát denne: Vyjedla sa na 127 kilogramov! Uvidíte ju teraz, odpadnete
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v stíhačke F-16, ktorú ovládala umelá inteligencia.
Foto
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v unikátnom stroji: Pozrite sa, čo dokáže! Reakcia hovorí za všetko
Foto
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz
Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?
66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
Ústnu hygienu by ste nemali zanedbávať.
Toto miesto si v ústach ZABÚDATE umyť: Kvôli tomu vám SMRDÍ z úst!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
USA odsúdili ruské kyberútoky v Európe: Hovoria o zlomyseľnosti! Na pretrase bolo aj Slovensko
Dong Zhimin sa stal známym na čínskej platforme na zdieľanie videí Douyin.
Otec sa sám staral o 8 detí: Mrazivé TAJOMSTVO! Príde vám zle, čo skrýval doma v kôlni
Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Maďarský minister obhajuje svoju krajinu: Prstom ukazuje na Brusel, v tomto robí chybu