Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.07.2019 11:00 | Správy | Politika

Exsiskár Tóth vypovedal o kontaktoch špeciálneho prokurátora Kováčika: Chcel dostať Kočnera z basy?!

Špeciálny prokurátor na seba opäť strháva špeciálnu pozornosť.

Podľa najnovšej výpovede spolupracujúceho svedka Petra Tótha má prokurátor Dušan Kováčik nadštandardné vzťahy s kontroverzným podnikateľom Norbertom Bödörom - kamarátom Mariána Kočnera obvineného z objednávky vraždy Jána Kuciaka. Bödör sa podľa Tótha snažil u Kováčika vybavovať Kočnerovi priepustku z basy. Kováčik všetky obvinenia odmieta. Informácie priniesla nadácia Zastavme korupciu v spolupráci s portálom Aktuality.sk.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

O prepojeniach Dušana Kováčika na rodinu nitrianskych podnikateľov Bödörovcov - ktorým sa v podnikaní darilo najmä za vlád Smeru, sa hovorí už dlho. Olej do ohňa teraz prilial Peter Tóth, bývalý kamarát Mariána Kočnera, ktorý po prevalení podozrení z Kočnerovej účasti na vražde novinára začal vypovedať. Práve exsiskár Tóth vraj policajtom priniesol motáky, ktoré mal pre Kočnera z basy pašovať právnik Andrej Šábik. Ten to popieral.

Skryté správy mali byť jedným z dôvodov sprísnenia Kočnerovej väzby a tento skutok teraz vyšetruje polícia. Vo veci vypovedal aj Tóth, ktorý policajtom povedal, že Norbert Bödör skúšal Kočnerovi u kamaráta Kováčika vybaviť službičku. Priznať sa mu k tomu mal na stretnutí sám Bödör. „Bödör mi povedal, že riaditeľ Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Dušan Kováčik síce mal na kontrole spis v trestnej veci zmeniek TV Markíza od prokurátora Jána Šantu a rád by prikázal, aby netrval na väzobnom stíhaní Mariána Kočnera, ale nemôže si to dovoliť, pretože Ján Šanta by okamžite zvolal tlačovú besedu a kontaktoval médiá,“ vypovedal Tóth podľa webu Aktuality.sk.

Práve prokurátorovi Šantovi, ktorému šéfuje Kováčik, sa pripisuje leví podiel na Kočnerovom uväznení a jeho meno sa skloňuje ako možného budúceho generálneho prokurátora. Ďalším, kto mal Bödörovi, a tým aj Kočnerovi, vynášať informácie, tentokrát v kauze Technopol, bol podľa Tótha šéf finančnej časti NAKA Bernard Slobodník. Ten priznal, že sa s nitrianskym podnikateľom pozná, no zvyšok poprel.

Pán 61:0

Opoziční poslanci Dušana Kováčika nenazvú inak ako Pán 61:0. Čísla označujú virtuálne skóre. Kováčik totiž za posledné roky dozoroval 61 prípadov, medzi nimi aj viaceré kauzy Smeru, no ani v jednom prípade nepodal obžalobu. Tóth tvrdí, že sa Bödör stretával so šéfom špeciálnej prokuratúry pravidelne, ten to odmieta.

 

„Túto osobu stretol na kultúrno-športových podujatiach tak ako stovky ďalších ľudí, pred asi 8 až 10 rokmi. Nemá s ňou žiadny a už vôbec nie tzv. nadštandardný vzťah. Čo sa týka publikovaných tvrdení osoby vydávajúcej sa za expolicajta, špeciálny prokurátor na rozdiel od tejto osoby vzťah s rodinou nitrianskeho oligarchu nemá, nebol u neho a netelefonuje si s ním. Tieto informácie nie sú pravdivé,“ uviedla hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová a dodala, že Kováčik podriadenému prokurátorovi Šantovi do práce nezasahoval.

„Špeciálny prokurátor v tejto konkrétnej veci žiadnym spôsobom dozorujúceho prokurátora neovplyvňoval, nevstupoval do výkonu jeho právomocí a nijakým spôsobom do veci nezasahoval,“ odkázal Kováčik s tým, že Tóth nehovorí pravdu a ide o súčasť dlhodobej diskreditačnej kampane. Bödör o vzťahu so špeciálnym prokurátorom mlčí. „K položeným otázkam sa v súčasnej dobe nebudem vyjadrovať,“ odpísal Nadácii Zastavme korupciu.

 

Kto už skončil

Peter Šufliarsky

Prokurátor nevydržal vo funkcii prvého námestníka ani rok.

 

René Vanek

Námestník generálneho prokurátora si vypisoval s obvinenou z vraždy novinára Zsuzsovou .

 

Pavol Vorobjov

Lustroval zavraždeného novinára v policajnej databáze, vraj na príkaz Gašpara.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, dcy

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Dmitrij Peskov.
Rusko reaguje na výroky Macrona a Camerona: Hrozba pre Európu? Peskov hovorí o nebezpečenstve
Ilustračné foto
Mrazivé slová českého ministerstva: Bolo za viacerými útokmi na české inštitúcie Rusko?!
(ilustračné foto)
Epidémia na Slovensku: V TÝCHTO krajoch trápi ľudí nepríjemný problém
Ilustračné foto.
Colníci v Košiciach skoro odpadli: Ktorý Slovák si TOTO, preboha, dal doviesť?!
Čo si o Darinej úprave myslí jej partner?
Foto
Nebudete veriť, ako Nedvěd reagoval na Darinu PLASTIKU: To fakt TOTO povedal?
Rodičia Maddie zverejnila srdcervúci odkaz 17 rokov po jej zmiznutí.
Foto
Rodičia nezvestnej Maddie zverejnili srdcervúci ODKAZ! Slová plné bolesti vám vtisnú slzy do očí
Ilustračné foto
Séria teroristických útokov v Rusku? Znepokojivé správy bezpečnostnej služby! Sila, koho obviňujú
(ilustračné foto)
V Trenčíne bude nový grafikon MHD: Platiť má začať už čoskoro
ilustračné foto
Ničivý ruský útok: Hlásia obete! Veliteľ ukrajinských pozemných síl hovorí o zúfalej situácii v TOMTO meste
Ilustračné foto
Tragické správy: Hamas mal zavraždiť rukojemníka! Otec sa už k svojim deťom nevráti
Nádejný ženích zatiaľ svoju vyvolenú nenašiel.
Foto
Nádejný ženích Radko z reality šou prekvapil: Od ruže... TO by ste nečakali! Prezradil svoj SEN
Černák vyhlásil, že je pripravený na život vonku a chcel by ho dožiť plnohodnotne.
Foto
Obmäkčí Černák súd príbehom o mame, charite a náprave? Opúšťal sa takmer pol hodiny: Čo ho má dostať na slobodu!