Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.05.2019 15:00 | Tip od Vás | Slovensko

O pozornosť turistov zabojuje novinka! Zmierni kritiku Chodníka korunami stromov až tento miliónový projekt?

V stredisku v Bachledovej doline sa pred letnou sezónou intenzívne pracuje na dokončení panoramatickej reštaurácie za približne 3,5 milióna eur a revitalizácii územia.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Ako pre agentúru SITA uviedla marketingová špecialistka strediska Bachledka Ski & Sun Martina Múdra, do zimnej sezóny chcú ešte stihnúť prestavať budovu infocentra a získať tak sociálne zariadenia pre návštevníkov a zázemie pre zamestnancov. Za posledné tri roky sa do strediska podarilo investovať okolo 10 miliónov eur. Medzi niekoľkomiliónové projekty patria aj výstavba Chodníka korunami stromov či výmena sedačkovej lanovky za modernú 10-miestnu kabínovú lanovku. „Sme radi že banky začali dôverovať nášmu projektu, a tak sa nám podarilo získať financovanie na rozvoj,“ dodala.

Otvoriť galériu

Nová panoramatická reštaurácia na vrchole Spišskej Magury poskytne výhľad na Belianske Tatry. Jej priestory sú situované pod zemou, aby budovu v rámci panorámy nebolo vidieť. Na jej streche bude nasadená tráva. Ako ďalej informovala Múdra, jej súčasťou bude aj kaviareň, obchod so suvenírmi a regionálnymi špecialitami, toalety, environmentálna učebňa i detský kútik a kompletné zázemie pre deti a rodiny. V stredisku už dlhšie pociťovali potrebu zvýšiť kapacity stravovacích zariadení a toaliet, rovnako aj vytvoriť miesto na úkryt v nepriaznivom počasí.

Pred letnými prázdninami chcú v Bachledke otvoriť nový náučný chodník, na ktorom sa deti formou hry dozvedia, ako vyzerá život v lese. „Chodník vedúci po hrebeni Spišskej Magury k Jezerskému jazeru hravou formou informuje o lesnom spoločenstve, lesných obyvateľoch a o živote v ňom,“ avizuje stredisko.

 

V stredisku neďaleko poľských hraníc sa už podarilo vyriešiť problémy s parkovaním, čo podľa Múdrej zapríčinil najmä úvodný extrémny záujem o Chodník korunami stromov, ktorý v stredisku otvorili koncom septembra 2017. „Dnes sa situácia výrazne zlepšila a nám sa tiež podarilo nájsť ďalšie možnosti pre parkovanie vozidiel,“ skonštatovala marketingová špecialistka. Ešte vlani tam vybudovali záchytné parkovisko, na centrálnom parkovisku zase pribudlo 400 parkovacích miest.

Chodník korunami stromov pod spŕškou kritiky

Na sociálnej sieti sa za posledný mesiac spustila na stredisko vlna kritiky. Dopomohli tomu zábery presláveného chodníka, pri ktorých niektorí z komentujúcich uviedli, že sa v oblasti zničilo všetko, čo sa dalo. Fotku uverejnil na stránke Úžasné Slovensko - Wonderful Slovakia Slovák Peter.

Otvoriť galériu

Stredisko má teraz v pláne vysadiť každý rok tisícky nových stromov. Vznikla preto akcia, do ktorej sa v rámci Dňa Zeme zapojili Bachledka Ski & Sun, Chodník korunami stromov, Pieninský národný park a obyvatelia okolitých obcí.

"Prvý ročník Dňa Zeme sa niesol vo výbornej atmosfére. S chuťou pomôcť prírode sa do čistenia lesa a vysádzania stromčekov pustili dobrovoľníci z Detského domova v Spišskej Belej, Lyžiarskeho klubu v Kežmarku i Malej Frankovej. Vďaka ich pomoci sa podarilo vysadiť skoro 5000 stromčekov a vyčistiť veľký kus lesa. Ďakujeme a tešíme sa na ďalší ročník," uvádza sa na Facebooku Chodníka korunami stromov. Stredisko na vlastné náklady zabezpečilo sadenice stromov, lapače hmyzu, materiál na zber odpadkov i občerstvenie pre dobrovoľníkov.

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA, pkr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Neúspešní kandidáti na prezidenta Ján Kubiš a Ivan Korčok.
Kubiš a Korčok odsúdili útok na premiéra: Sú zhrození! Ficovi posielaju silu
Amatérsky básnik Juraj je podozrivý z najhoršieho činu v dejinách slovenskej politiky.
Foto
Kto je atentátnik Juraj, ktorý postrelil Roberta Fica: Jeho syn aj susedia PREHOVORILI
Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo.
Primátor Bratislavy o atentáte na premiéra: Nenávisť a napätie si vyžiadali krutú daň
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane