Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.03.2019 20:49 | Šport | Hokej

Poprad sa ujal vedenia v sérii, v Nitre rozhodlo až predĺženie

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v prvom zápase štvrťfinále play off Tipsport Ligy 2018/2019 na ľade HC Košice 3:2 a v sérii hranej na štyri víťazné zápasy sa ujali vedenia 1:0.

"Kamzíci" v zápase dvakrát prišli o najtesnejší náskok, víťazný gól napokon strelil v 53. minúte obranca Marcel Petran. Druhý zápas je na programe v utorok od 18.00 opäť v Steel aréne.

HC Košice - HK Poprad 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Góly: 17. Brophey (Nagy, Slovák), 50. Haščák (Šerbatov, Derljuk) - 5. Buzzeo (Salija, Miller), 24. Mlynarovič (Svitana), 53. Petran (Karalahti, Buzzeo). Rozhodovali: Jonák, Adamec - Orolin, Kacej, vylúčení: 8:5 na 2 min., navyše Paukovček 10 min. OT za nešp. správanie a Mlynarovič (obaja Pop.) 5 min. + DKZ za narazenie zozadu, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 6017 divákov.
/stav série: 0:1/

HC Košice: Habal - Slovák, Koch, Šedivý, Derljuk, Pretnar, Dudáš, Čížek - Spilar, Suja, Nagy - Sýkora, Brophey, Kafka - Haščák, Ignatuškin, Lušňák - Šerbatov, Klíma, Petráš - Jokeľ
HK Poprad: Vošvrda - Miner, Brejčák, Fabian, Petran, Erving, Salija, Karalahti - Bondra, Mlynarovič, Svitana - Takáč, Zagrapan, Buzzeo - Miller, Heizer, Abdul - Macík, Paukovček, Belluš - Paločko.

 

Úvod zápasu patril herne domácim, ktorí sa snažili otvoriť skóre zápasu, ale defenzíva hostí im veľa nedovolila. Hostia sa k slovu dostali v presilovke v 5. minúte, keď sa usadili pred brankárom Habalom a Buzzeo presne namieril svoju strelu z väčšej vzdialenosti - 0:1. Hostia však v prvej tretine často pykali za nedisciplinovanosť a okrem Paukovčekovho osobného trestu dostali aj štyri menšie. Najmä preto sa často hralo pred ich brankárom Vošvrdom, ktorý kapituloval v 17. minúte. Presilovku domácich využil Brophey, ktorý v skrumáži pretlačil puk do bránky Popradu - 1:1.

Druhá tretina priniesla viac bojovnosti, nasadenia a ešte vyššie tempo hry. V 24. minúte hrali hostia presilovku, v nej sa pred Habala natlačil Svitana a jeho akciu dokončil Mlynarovič - 1:2. Hostia sa dostali herne na koňa, ale opäť sa nevyhli vylúčeniam. Mlynarovič v 33. minúte dohral po zákroku na Nagya, avšak Košičania v 5-minútovej presilovke neskórovali.

Hostí ubránené oslabenie povzbudilo, naďalej aktívne korčuľovali a vykrývali priestor pred Vošvrdom. V úvode tretej časti sa snažili pridať tretí gól, v 22-sekundovej presilovke o dvoch hráčov sa im to však nepodarilo. Košickí diváci hnali vpred svojich hráčov, tým však chýbala ľahkosť a narážali aj na organizovanú defenzívnu hru súpera. V 50. minúte ju však prekonali, keď Šerbatov vybojoval puk pre Haščáka, ktorý zblízka vyrovnal - 2:2. Gól naštartoval hráčov i divákov, ktorých mohol v 53. minúte potešiť aj Sýkora, svoju akciu však nedoviedol do gólového konca. Čo nevyšlo im, podarilo sa krátko na to "kamzíkom." Po vyhranom buly v útočnom pásme pohotovo vystrelil obranca Petran a Habal nestihol zareagovať - 2:3. Okamžite mohol vyrovnať Suja, proti jeho pokusu pred odkrytou bránkou sa však pohotovo presunul Vošvrda. V 58. minúte mohol poistiť popradský náskok Svitana, krátky únik na Habala však nezakončil ideálne. Košičania v snahe o vyrovnanie skúsili aj hru so šiestimi hráčmi, no bez želaného úspechu. Popradčania tak vyhrali v Košiciach štvrtýkrát v sezóne, najmä sa však ujali vedenia 1:0 v sérii. 

V ďalšom štvrťfinálovom súboji Kaufland play off Tipsport Ligy 2018/2019 zvíťazili hokejisti Dukly Trenčín na ľade Nitry 3:2 po predĺžení a ujali sa vedenia v sérii 1:0. Druhý zápas je na programe v utorok 12. marca opäť v Nitre (18.00 h).

HK Nitra – HK Dukla Trenčín 2:3 pp (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)
Góly: 10. Kerbashian (Scheidl, Pupák), 17. Lantoši (Slovák) - 21. Bartovič (Cebák), 58. Starosta (Sojčík, Radivojevič), 70. Rýgl (Ölvecký). Rozhodovali: Novák, Štefik - Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 3:6 na 2 min., presilovky 0:1, oslabenia 0:0, 3247 divákov.
/stav série: 0:1/
Nitra: Hanuljak – Mezei, McCormack, Pupák, Morrison, Rais, Versteeg, Korím, Fominych – Blackwater, Slovák, Lantoši – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, Rapáč – Hrušík, Čaládi, Pätoprstý
Trenčín: Valent - Starosta, Rýgl, Krejčí, Cebák, Gula, Bokroš, Bohunický, Hudec - Sojčík, Ölvecký, Radivojevič - Hecl, Sadecký, Bartovič - Švec, Radjenovic, Varga - Hlinka, Dlouhý, Mikula

Štvrťfinále medzi Nitrou a Trenčínom sa začalo, akoby ani jedno mužstvo nepauzovalo takmer dva týždne. Zápas sa odohrával od začiatku vo vysokom tempe a vo výbornej atmosfére. Prvá tretina vyšla lepšie domácim, ktorí sa presadili dvakrát. V 10. minúte nechali hostia veľký priestor pri prechode stredným pásmom Kerbashianovi a ten vymietol horný roh Valentovej brány. Na tento zásah mohol odpovedať v 12. minúte Švec, ktorý zakončoval prečíslenie, ale Hanuljak si s jeho strelou poradil. V 17. minúte ukázal svoju rýchlosť Lantoši, ktorý poľahky obkorčuľoval Rýgla a bekhendom prekonal Valenta - 2:0.

Vstup do druhej tretiny mali lepší Trenčania. Už v úvodnej minúte znížil na rozdiel gólu aktívny Bartovič. V 27. minúte sa ocitol Majdan zoči-voči Valentovi, no brankár hostí strelu zneškodnil. V 33. minúte sa puk odrazil k Ölveckému, ktorý vo výbornej pozícii zlyhal. Oba tímy si nič nedarovali a v súbojoch nič nevypúšťali.

Tretia tretina priniesla najmenej hokejového umu. Trenčín sa snažil vyrovnať, ale do vyložených šancí sa prakticky vôbec nedostal. Nitrania bránili stredné pásmo a hostia mali oveľa slabší pohyb ako v prvých dvoch tretinách. Vytúžené vyrovnanie nakoniec prišlo. V 58. minúte využili Trenčania presilovú hru zásluhou Starostu. V riadnom hracom čase sa už nič neudialo, a tak zápas išiel do predĺženia.  Na jeho začiatku mali domáci presilovú hru, ktorú odohrali veľmi zle. Trest za pasivitu Nitry prišiel v poslednej minúte predĺženia, keď si “Corgoni” nedali pozor na Rýgla a ten zariadil prvý bod v sérii pre Trenčín.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke pápež František.
Pápež František poslal list Čaputovej: Týka sa premiéra Roberta Fica
(ilustračné foto).
Šokujúci nález v tele pacienta! Našli mu tam živého tvora: Ako sa tam dostal?!
MHD začína využívať čoraz viac cestujúcich.
Dráma v bratislavskej MHD: Muž škrtil ženu priamo v autobuse!
Bámján je zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO (ilustračné foto).
V známej turistickej lokalite zahynuli traja zahraniční turisti
(ilustračné foto)
Chlapec († 5) sa na dovolenke vykradol z izby, keď rodičia spali: Desivý koniec! Ako sa to mohlo stať?
Robert Kaliňák vo videu ohľadom aktuálnej situácií na Slovensku.
Robert Kaliňák sa vyjadril k situácií na Slovensku: Cesta k zmieru nevedie cez falošnú politickú korektnosť
Hudobná legenda Paul McCartney
Paul McCartney má dôvod na oslavu: To, čím sa pýši, nemá žiaden hudobník v Británii
Britský kráľ Karol III.
Karol III. oznámil prvú zahraničnú cestu po liečbe rakoviny: Jeho návšteva bude symbolická
Na snímke minister obrany SR Robert Kaliňák.
Tempo štátu sa nemôže podľa Kaliňáka zastaviť: Uskutoční sa mimoriadne zasadnutie vlády! Čoho sa bude týkať?
Foto
Cenné podpisy pre Slovan! Kucka a Weiss ml. pokračujú v belasom drese
(ilustračné foto)
Rakovinu pľúc môže odhaliť tento jednoduchý TEST! Potrebujete na to len svoje prsty
Bazilika sv. Petra je srdcom Vatikánu (ilustračné foto).
Vatikán novým dokumentom vzbudil vášne: Normy, ktoré tu doteraz neboli