Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.12.2019 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Trpké osudy hercov z komédie S tebou mě baví svět: Trápenie členov expedície YDYKSEB

Vo filmovej komédii S tebou mě baví svět si postavili svoj herecký pomník! Osudy trojice otcov, ich detí a manželiek rozosmievajú divákov už 36 rokov.

Július Satinský († 61): V noci stonal od bolesti

Obľúbeného herca si diváci na Slovensku aj v Česku budú navždy pamätať ako doktora Alberta Horáka. Práve Satinský, ako otec troch filmových detí vrátane malého Matesa, dodal komédii ten pravý punc.
Jeho skutočné deti Lucia a Ján zažívali pri otcovi Satinskom rovnaké dobrodružstvá, ak nie lepšie ako vo filme. Herec sa dočkal potomkov až v druhom manželstve, keď mal po štyridsiatke. O to viac si to užíval.

V roku 2002 sa však u bonvivána, ktorý mal rád nielen život, ale aj dobré jedlo, prejavili závažné tráviace problémy. Lekári mu diagnostikovali rakovinu hrubého čreva. Satinský výrazne pochudol, ale napriek tomu stále zabával ľudí. Posledné týždne života sa však už veľmi trápil. Jeho brat Vojtech spomínal: „Manželka Vierka mu dávala injekcie, po ktorých spal. Ale aj v tom spánku nariekal...“ Veľký herec a zabávač zomrel krátko po Vianociach, 29. decembra 2002.

Eliška Balzerová (69): Strach o zrak

Otvoriť galériu
Eliška Balzerová
Zdroj: Tibor Géci, Nový Čas

Obľúbenú českú herečku už roky desí, že skončí ako jej 96-ročná mama! Tá má totiž dlhodobé problémy so zrakom a takmer nevidí, nie je to však spôsobené starobou, ale genetickým ochorením, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou doľahne aj na Balzerovú.

Jana Šulcová (71): Rozvod z nej spravil trosku

Otvoriť galériu
Jana Šulcová
Zdroj: Hermina Press

Filmová manželka Jula Satinského patrila medzi najkrajšie herečky v Československu. Hrávala nežné a chápavé partnerky s nezameniteľnou zvodnou iskrou... Lenže skutočný život píše iné scenáre.

Veľkú traumu prežívala s pádom komunistickej totality v roku 1989. Práve vtedy jej začalo krachovať vyše dvadsaťročné manželstvo s hercom Oldřichom Víznerom. Ten sa totiž zahľadel do kolegyne mladšej o 25 rokov! Zradu manžela Šulcová ťažko znášala, zároveň s novými pomermi dostávala aj čoraz menej zaujímavých hereckých ponúk. Svoje trápenie riešila alkoholom a antidepresívami. Keď padla kedysi krásna herečka na svoje dno, vážila iba 40 kíl a bola len kosť a koža. S pomocou najbližších aj lekárov sa však vyhrabala z najhoršieho a začala opäť žiť naplno a nakrúcať. Pred dvoma rokmi si však pri páde na zľadovatenom chodníku zranila chrbticu a odvtedy ju trápia bolesti a absolvuje náročné vyšetrenia.



Zdena Studenková (64): Temné myšlienky

Otvoriť galériu
Zdena Studenková
Zdroj: Tibor Géci, Nový Čas

Svojim génom, ale i špeciálnej starostlivosti vďačí za svoj stále mladistvý vzhľad. Lenže roky doliehajú aj na ňu. „Čím som staršia, tým viac premýšľam o smrti. Niekedy si dokonca hovorím, že by som o tom nemala až tak intenzívne rozmýšľať. Ale to je preto, lebo starnutie so sebou prináša obavu z bezmocnosti,“ povedala Novému Času Nedeľa.

„Neprekáža mi, že mi pribúdajú roky a vrásky. Vyplýva to z toho, že mám problémy s kĺbmi. Bolia ma ruky, nohy a ramená. Keď si predstavím, že, nedajbože, skončím ako nechodiaca, tak to ma veľmi trápi,“ uviedla herečka, ktorá sa v minulosti vyjadrila, že má jednu veľkú nenaplnenú túžbu. Aby z nej jej dcéra Simona (37) spravila starú mamu.

späť
Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Nedeľa, aď

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy