Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.01.2019 12:02 | Prominenti | Domáci Prominenti

Česko-Slovenský ples plný známych osobností a romantiky: Hostia dostanú špeciálny darček

Česko-Slovenský ples v Prahe sa tento rok uskutoční v historických priestoroch Obecného domu v sobotu 16. februára.

Termín prestížneho vrcholu domácej plesovej sezóny organizátori opäť stanovili tak, ako to majú vo zvyku, na valentínsky týždeň. Blížiaci sa 6. ročník Česko-Slovenského plesu jeho organizátori označujú ako najromantickejší ples v našej plesovej histórii. Pre návštevníkov si totiž pripravili naozaj exkluzívne prekvapenie.

Fotogaléria
16
fotiek v galérii

Česko-Slovenský ples tento rok otvorí Balet Národného divadla Brno tanečným číslom z baletného predstavenia Rómeo a Júlia od Sergeja Prokofjeva, ktoré malo svoju svetovú premiéru práve v Brne pred 80-timi rokmi. ,,Plesové vystúpenie členov Baletu ND Brno bude o to vzácnejšie, že aktuálne sa v Brne pripravuje v réžii Martina Glasera a choreografii Mária Radačovského dlhoočakávané obnovené uvedenie tohto predstavenia pri príležitosti 80. výročia jeho svetovej brnenskej premiéry. Premiéra baletného opusu Rómeo a Júlie je naplánovaná na 8. marca 2019 a návštevníci nášho plesu tak dostanú špeciálny darček – budú mať možnosť ako prví vidieť v exkluzívnej predpremiére ukážku tohto baletného vystúpenia,” upresňuje riaditeľ plesu Radovan Čaplovič.

 

Ookrem Baletu Národného divadla Brno otvorí Česko-Slovenský ples svojou áriou operná speváčka Jana Šrejma Kačírková, sopranistka, sólistka a stála členka súboru Opery Národného divadla Brno.  Ako hlavná hviezda galavečera sa tento rok predstaví česko-slovenská legenda Hana Zagorová. Spoločne s ňou vystúpi ako jej špeciálny hosť ďalšia legenda, spevák Petr Rezek. Hanu Zagorovú bude na pódiu sprevádzať obľúbený Boom!Band Jiřího Dvořáka.

Hostia sa môžu tešiť tiež na koncert slovenskej skupiny No Name, vystúpenia speváčky Márie Čírovej a speváka Adama Ďuricu a taktiež na speváka Laďu Kerndla a na jeho dcéru, speváčku Terezu Kerndlovú. Na hlavnom pódiu bude umelcov sprevádzať obľúbený Rozhlasový Big Band Gustava Broma pod taktovkou Vladimíra Valoviča doplnený o 14 člennú sláčikovú sekciu Symfonického orchestru Českého rozhlasu.

Otvoriť galériu
Hostí bude večerom sprevádzať slovensko-česká moderátorská dvojica – Lucia Barmošová a Martin Dejdar. Vzhľadom na z roka na rok rastúci celospoločenský význam Česko-Slovenského plesu oficiálnu záštitu nad podujatím opätovne prevzali prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska a prezident Českej republiky Miloš Zeman.

Plesoví hostia sa môžu tešiť nielen na nezabudnuteľný umelecký ale aj kulinársky zážitok. Servírovanú galavečeru v plesových sieňach a sálach Obecného domu im opäť pripraví „Francouzská restaurace Art Nouveau”, pod vedením šéfkuchára Patrika Bečvářa, člena Národního týmu kuchařů a cukrářů, ktorý sa môže pochváliť nielen jeho výbornými pokrmami, ale tiež celkovým víťazstvom, vybojovaným v apríli minulého roka spoločne s celým tímom na Majstrovstvách sveta kuchárov a cukrárov v Singapure. Pre milovníkov dobrého vína a sektov si organizátori pripravili tento rok naozaj exkluzívne prekvapenie – Prosecco od Hamsik Winery, rodinnej spoločnosti najuznávanejšieho slovenského futbalistu súčasnosti Mareka Hamšíka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustr. foto)
Pri opaľovaní to nepreháňajte! Šokujúce, čo sa deje v našom tele: Na TOTO si dávajte veľký pozor
(ilustračné foto)
Ruské kybernetické útoky na Nemecko a Českú republiku: EÚ aj NATO reagujú!
Policajti na mieste našli auto mimo vozovku v poli, prevrátené na streche.
Mladícka nerozvážnosť dopadla katastrofálne: Prevrátené auto na streche! Jedna z osôb je v kritickom stave
Ruský prezident Vladimir Putin.
Nemecko tvrdí, že odhalilo PLÁN Ruska! Strašné, čo pripravovali na TOMTO území: Spomína sa aj Česko
Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Robert Kaliňák poďakoval španielskej ministerke obrany: Takto to súvisí s NATO
(ilustračné foto)
Úrady zvýšili stupeň ohrozenia na MAXIMUM: Takmer 10-tisíc obyvateľov príde o domov!
Jeleň vybehol na cestu a zboku narazil do motorkára, ktorý následkom zrážky spadol.
Hrozivá nehoda pod Tatrami: Motorkár sa zrazil s jeleňom! Vodič si to poriadne odniesol
Ilustračné foto
Majiteľov čakal po príchode do bytu ŠOK: A toto je akože čo?! Zovrie vám krv v žilách
(ilustračné foto)
Slováci, obrovský pozor pri cestovaní: Tropický CYKLÓN zasiahne v blízkosti týchto miest!
Fotopasca Kataríny nafotila šelmu, ktorá sa snažila dostať cez jej plot.
FotoVáš Tip
Katku vydesil záznam z fotopasce: Na jej pozemok sa dobíjal podivný tvor! Zmätení Slováci iba krútia hlavami
Ilustračné foto
Vedci žasnú: Stalo sa to vôbec PRVÝKRÁT! Padnete na zadok, čo dokázal orangutan
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Premiér Fico by mal zastupovať Slovensko na mierovej konferencii: Týka sa Ukrajiny, kedy sa uskutoční?