Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.12.2018 15:58 | Šport | Futbal
Foto

Bývalý futbalista Marek Mintál naznačil ambície: Ak by taká ponuka prišla, určite by ju prijal

Bývalý slovenský futbalista Marek Mintál (41) nevylúčil, že by sa v budúcnosti chcel stať reprezentačným trénerom.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Štyridsaťjedenročný Žilinčan strávil v nemeckom Norimbergu väčšinu profesionálnej hráčskej kariéry a už niekoľko sezón sa venuje v tíme I. bundesligy mládežníkom: viedol tamojšiu "devätnástku", "šestnástku" a od začiatku tejto sezóny pôsobí pri tíme do 17 rokov. Za svoj prínos pre futbal v Norimbergu si v júni tohto roka vyslúžil aj Vyznamenanie za zásluhy, jedno z najprestížnejších ocenení v Bavorsku.

"Myslím si, že som si ho zaslúžil za svoje výkony v Norimbergu. Svoju prácu som si zrejme robil dobre, keď mi sem-tam pribudne nejaké ocenenie, nehovoriac napríklad o pohľadniciach od bežných ľudí, čo pre mňa tiež veľa znamená. Na tomto ocenení však majú podiel všetci, čo so mnou spolupracovali, či už ide o trénerov alebo spoluhráčov," povedal Mintál v rozhovore pre Prager Zeitung. V spomenutom periodiku okrem iného uviedol, ako to vyzerá s jeho trénerskými ambíciami do budúcnosti a naznačil, že by v budúcnosti rád prijal ponuku trénovať slovenskú futbalovú reprezentáciu.

"Samozrejme, každý tréner si želá mať pred sebou veľkú výzvu a pozícia hlavného trénera jedenástky rodnej krajiny je obrovskou výzvou a taktiež aj vysnenou funkciou. Ak by podobná ponuka niekedy prišla, určite by som ju prijal," povedal Mintál a doplnil: "Pokiaľ nemám najvyššiu trénerskú licenciu, nesnívam vyložene o žiadnej konkrétnej pozícii. Keď ju raz dostanem, uvidí sa, ktoré možnosti sa mi otvoria."

 

Prezradil, že oceňuje prístup súčasného trénera slovenskej reprezentácie Pavla Hapala, ktorý sa považuje za Čechoslováka rovnako ako práve Mintál.

"Hovorím to isté, čo Pavel. Narodil som sa v Československu a pre mňa neexistuje rozdiel medzi týmito dvoma krajinami. Často sám tvrdím, že som Čechoslovák a som v pohode s tým, keď ma niekto označí za Čecha," vysvetlil tréner mladíkov v Norimbergu.

Odchovanec MŠK Žilina sa v minulosti stal dvojnásobným najlepším futbalistom Slovenska (2004, 2005) a počas rokov 2002 až 2009, keď si obliekal reprezentačný dres, nastrieľal v 45 zápasoch 14 gólov. Reprezentačnú kariéru ukončil náhle vo veku 31 rokov a nezahral si ani na MS 2010 v JAR, na ktorých sa Slováci prebojovali do osemfinále. K tomuto momentu sa vrátil aj v spomenutom rozhovore.

"Mal som svoje dôvody na to, prečo som v reprezentácii skončil. Možno by bolo lepšie, keby som počkal s mojím rozhodnutím do majstrovstiev sveta. Zrejme to bolo príliš náhle, ale teraz už nad tým nepremýšľam. Čo sa stalo, nezmením," cituje Mintála pragerzeitung.cz.

Niekdajší vynikajúci ofenzívny záložník s prezývkou "fantóm" bol v drese bavorského tímu dvakrát najlepším strelcom II. bundesligy, v ročníku 2004/2005 ovládol poradie kanonierov aj v I. bundeslige. Mintál cennými radami obohacuje aj útočníkov v A-mužstve, medzi nimi aj slovenského reprezentačného útočníka Adama Zreľáka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Čo spája Šutaja Eštoka a Fica?
Foto
Šutaj Eštok o atentáte na premiéra: Hovorí o najhoršom dni slovenskej demokracie!
Ilustračné foto
Váš Tip
Andrej šiel do lesa skúsiť šťastie, našiel hotový poklad: Hubárska sezóna tohto roka zahájená?! Sledujte ten úlovok
Petra a Lucia Molnárové
Foto
FOTOhádanka: Viete, kto sú tieto dvojičky? Vyrástli z nich známe a nadané ženy
Na snímke vo vládnej limuzíne predseda vlády Robert Fico po streľbe po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej.
Mimoparlamentné strany sú šokované útokom na premiéra: Čo mu odkazujú?
Požiar v Bratislave, Z miesta sa valí dym.
FotoVáš Tip
Požiar v Bratislave! Vagóny pohltili plamene: Z miesta sa valí hustý čierny dym FOTO
Súčasný podpredseda exekutívy EÚ Maroš Šefčovič.
Šefčovič o atentáte na Fica: Slováci sú dobrí ľudia, toto nie sme my
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholz je otrasený správami o streľbe na Fica: Zbabelý pokus o atentát!
Na Roberta Fica bol v Handlovej spáchaný atentát.
Foto
Prehovorili svedkovia atentátu na Roberta Fica: Opísali brutálny útok na premiéra
Roberta Fica v Handlovej postrelili.
Foto
VIDEO Takto prebiehal atentát na premiéra Roberta Fica: Zábery, ktoré otriasli Slovenskom!
Rakušan: Dávať atentátu politické nálepky je škodlivé, je to kriminálny čin
Rakušan o atentáte na Fica: Politici všetkých farieb by sa mali zamyslieť
Na snímke sociológ a riaditeľ agentúry Focus Martin Slosiarik a predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Slosiarik o útoku na premiéra Fica: Je dôležité neeskalovať situáciu! Prehovoril o obviňovaní
Na snímke zľava viceprimátor mesta Handlová Radoslav Iždinský, primátorka mesta Handlová Silvia Grúberová (chrbtom) a predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Primátorka Handlovej reaguje na útok na Fica: Šok a zdesenie! Úprimné slová