Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Odsúdeného Masára nepustili z basy ani po 27 rokoch: Na súd prišla tajná láska brutálneho vraha

Nebezpečný vrah chce slobodu! Celých 27 rokov sedel Ľubor Masár (59) za mrežami.

Trest v base si odpykával ako spolupáchateľ za vraždu Holanďanky Gabrielly Widdershoven-Groen († 27), ktorá sa odohrala v auguste 1990 a bola spáchaná mimoriadne brutálnym spôsobom. Masár v stredu na trnavskom súde tvrdil, že je po viac ako štvrťstoročí za múrni väznice pripravený na život vonku. Jeho žiadosť však napokon zamietli. Sklamaný bol nielen Masár, ale aj jeho priateľka, ktorá ho na súd prišla podporiť.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Na doživotie odsúdený Ľubor Masár (59) prišiel na verejné zasadnutie v putách v sprievode ozbrojených kukláčov. Do poslednej chvíle veril, že pôjde na slobodu. „Viem si predstaviť život vonku. Myslím, že som pripravený,“ vyhlásil. Sudca však hneď na začiatku prečítal znalecký posudok, ktorý jasne hovoril, že Masár nie je pripravený na život vonku, ba je dokonca nebezpečný. „Podľa psychologického posudku je u Masára zistená absencia vyšších citov, neschopnosť poučiť sa z trestu a bagatelizácia predchádzajúcej trestnej činnosti. Nie je empatický, je chladný a predstavuje potenciálne nebezpečenstvo. Je to ukážkový knižný prípad psychopata,“ napísala znalkyňa z oblasti farmácie a zdravotníctva. Voči nej obhajoba podala námietku, pretože pôsobí ako psychologička a lekárka v leopoldovskej base, kde bol Masár doteraz umiestnený. Senát túto námietku zamietol.

Neveria, že sa polepší

 

Masárovo podmienečné prepustenie v posudku neodporučil ani riaditeľ ústavu v Leopoldove, na čo poukázala aj prokurátorka. „Hodnotenie sa javí skôr ako negatívne, konštatuje, že resocializačná prognóza vychádza ako menej priaznivá z dôvodu, že pred nástupom do výkonu trestu opakovane páchal trestnú činnosť,“ povedala prokurátorka. Po dvoch hodinách sudca jasne rozhodol – Masár na slobodu nejde. „Plnením svojich povinností a správaním vo výkone trestu nepreukázal polepšenie a v budúcnosti nie je možné od neho očakávať, že povedie riadny život,“ uviedla hovorkyňa súdu Jana Kondákorová.

Masár sa na mieste proti rozsudku odvolal. Posledné slovo teda bude mať krajský súd. Na Masára čakala aj jeho priateľka Anka (61), ktorá bola presvedčená, že ho pustia. „On nechce zomrieť v base, má úplne staručkú mamu a chcel si ju dochovať. Ja neverím, že je vrah,“ povedala Masárova priateľka Anka, ktorá bola pripravená Ľuba zobrať k sebe bývať.

 

Brutálna poprava

Otvoriť galériu
Masár spolu s Jánom Molnárom v auguste 1990 v Rakúsku na odpočívadle znásilnili a potom zaškrtili Holanďanku Gabriellu Widdershoven-Gro­en († 27). Jej manžela zviazali, ťažko zranili a vyhodili z auta. Útok však prežil a neskôr na súde proti páchateľom svedčil. Oboch zločincov poslal do basy na doživotie Mestský súd v Bratislave. Telo Holanďanky sa na­šlo v značnom štádiu rozkladu približne po dvoch mesiacoch. Obaja páchatelia boli predtým na základe amnestie prezidenta Václava Havla prepustení na slobodu. Molnár bol predtým odsúdený za inú vraždu na 15 rokov a Masár za majetkové a násilné trestné činy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na archívnej snímke z 22. apríla 2024 turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Turecko stoplo obchod s Izraelom: Nechceme tu vidieť konflikt, krv a slzy, vysvetľuje Erdogan
Foto
Fastfood do seba tlačila 5-krát denne: Vyjedla sa na 127 kilogramov! Uvidíte ju teraz, odpadnete
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v stíhačke F-16, ktorú ovládala umelá inteligencia.
Foto
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v unikátnom stroji: Pozrite sa, čo dokáže! Reakcia hovorí za všetko
Foto
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz
Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?
66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
Ústnu hygienu by ste nemali zanedbávať.
Toto miesto si v ústach ZABÚDATE umyť: Kvôli tomu vám SMRDÍ z úst!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
USA odsúdili ruské kyberútoky v Európe: Hovoria o zlomyseľnosti! Na pretrase bolo aj Slovensko
Dong Zhimin sa stal známym na čínskej platforme na zdieľanie videí Douyin.
Otec sa sám staral o 8 detí: Mrazivé TAJOMSTVO! Príde vám zle, čo skrýval doma v kôlni
Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Maďarský minister obhajuje svoju krajinu: Prstom ukazuje na Brusel, v tomto robí chybu
M. R. Štefánik
Spomienka na Milana Rastislava Štefánika je živá aj dnes: V týchto obciach si pripomínajú 105. výročie od jeho smrti
Polícia vyšetruje okolnosti nehody.
Polícia vyšetruje okolnosti nehody v Nitre: Hľadajú svedkov, pomôcť môžete aj vy