Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.09.2018 10:35 | Správy | Zahraničné správy

Rozruch počas verejného rozhovoru s Monicou Lewinskou: Jedna otázka ju poriadne rozzúrila

Americká podnikateľka a aktivistka Monica Lewinská náhle ukončila pódiové interview pre známu izraelskú novinárku, ktorá jej položila otázku, či ešte stále očakáva osobné ospravedlnenie od exprezidenta USA Billa Clintona.

Rozhovor sa konal v pondelok v rámci konferencie v Jeruzaleme a viedla ho izraelská novinárka Jonit Leviová z druhého kanála izraelskej televízie (Aruc štajim), ktorej prvá otázka sa týkala aféry medzi Clintonom a Lewinskou spred 20 rokov. Po tom, ako novinárka položila otázku, či Lewinská ešte stále očakáva Clintonovo osobné ospravedlnenie, bývalá stážistka uviedla: "Prepáčte, ale na toto nebudem odpovedať", položila mikrofón na stôl a odišla z pódia.

Neskôr toto svoje konanie vysvetlila, že Leviovú už deň predtým upozornila, že podobné otázky považuje za nemiestne a nevhodné a zamietne ich. "Mali sme jasné pravidlá, o čom sa bude a nebude hovoriť," napísala Lewinská vo svojom príspevku na sociálnej sieti Twitter. Spresnila, že jej rozhovor s Leviovou sa mal týkať rizík a výhod internetu, o čom Lewinská pár minút pred incidentom hovorila aj vo svojom príspevku na konferencii.

Leviová podľa Lewinskej "očividne ignorovala" ich dohodu o téme rozhovoru. "Odišla som zo scény, pretože teraz - viac ako kedykoľvek predtým - je dôležité, aby ženy bojovali za seba a nenechali iných, aby kontrolovali, čo majú (ženy) hovoriť," dodala. Izraelský televízny kanál Aruc štajim sa vo svojom vyhlásení zverejnenom denníkom The Jerusalem Post Lewinskej poďakoval za účasť na konferencii a deklaroval, že "rešpektuje jej citlivosť a želá jej veľa šťastia" do budúcnosti.

 

Monica Lewinská sa v roku 1998 stala jednou z najodsudzovanejších žien sveta, keď vtedajšieho amerického prezidenta Clintona obvinila zo sexuálneho obťažovania, ku ktorému malo dochádzať od novembra 1995 do marca 1997 - v čase, keď bola Lewinská stážistkou v Bielom dome. Tento škandál viedol až k procesu impeachmentu - odvolaniu z funkcie -, ktorý však Clinton nakoniec "ustál".

Lewinská pred niekoľkými rokmi uviedla, že v čase, keď boli médiá zaplavené detailmi o jej afére s Clintonom, nemala ďaleko k spáchaniu samovraždy. Vlani vo februári Lewinská uviedla, že aj vďaka celosvetovej kampani MeToo prehodnocuje svoj románik s Clintonom a považuje ho za "hrubé zneužitie moci", aj keď nebola terčom útoku v pravom zmysle slova. Clinton v júni na verejnosti vyjadril ľútosť nad aférou s Lewinskou, ale dodal, že jej nedlhuje osobné ospravedlnenie.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka počas tlačovej konferencie
Šimečkovi, jeho dcére a partnerke sa mali vyhrážať smrťou: Šéf PS bol vypovedať na NAKA
(ilustračné foto)
Nadregionálna epidémia na Slovensku: Podarilo sa stabilizovať situáciu?
Close up of a calculator and euro money in a financial analyzing concept
Výška minimálnej mzdy porastie: Kedy a o KOĽKO by sa mala zvýšiť?!
ilustračné foto
Foto
Šokujúca smrť! Zomrel len 47-ročný kaskadér známeho hollywoodskeho herca
Na snímke minister obrany SR Robert Kaliňák.
Kaliňák reaguje na pozvanie prezidentky: Prehovoril aj o premiérovi Robertovi Ficovi
Pellegrini po útoku navštívil premiéra v nemocnici.
Pellegrini: Premiér si z atentátu pamätá všetko, o TOTO ma prosil
Na snímke zľava vicepremiér a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD), predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) a podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom
Vláda pokračuje v práci bez premiéra: Kto povedie zasadnutie?
Z miesta streľby v Handlovej Fica odnášal záchranársky vrtuľník.
Odborníci vysvetľujú: Čo (ne)robiť, ak máte po útoku na premiéra ťaživé pocity
Vodiči stojaci v kolóne neboli nadšení z manévru ďalšieho šoféra.
Váš Tip
Šoféra stojaceho v kolóne skoro porazilo, keď to uvidel: Hrozná drzosť, ktorá dvihne tlak aj vám!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Aktualizované
Premiér Robert Fico absolvoval chirurgický zákrok
Ben Affleck a Jennifer Lopez
Koniec najzamilovanejšieho páru šoubiznisu? ROZVOD má byť na spadnutie! TOTO je dôvod
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin obviňuje Ukrajinu: Čo sa deje na fronte, je ich chyba! Vyvrcholí bitka k obsadeniu mesta?