Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.08.2018 16:45 | Šport | Cyklistika
Video

Piatu etapu ovládol v kŕčoch Austrálčan: Zmena na čele priebežného poradia!

Austrálsky cyklista Simon Clarke z tímu Education First-Drapac sa stal víťazom 5. kopcovitej etapy 73. ročníka pretekov Vuelta.

V záverečnom špurte trojice v stredajšej 189 km trate z Granady do Roquetas de Mar zdolal Holanďana Baukeho Mollemu (Trek–Segafredo), tretí bol Talian Alessandro De Marchi (BMC). Červený dres pre lídra priebežného poradia získal Francúz Rudy Molard (GroupamaFDJ), ktorý vystriedal na čele pretekov Poliaka Michala Kwiatkowskeho (Sky).

Slovák Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) prišiel do cieľa so stratou 17:24 min na 149. mieste. V priebežnom poradí figuruje na 147. pozícii.

Po šesťdesiatich kilometroch od štartu sa do úniku dostala až 25-členná skupina, v ktorej nemali zastúpenie iba tímy Sky a Quick-Step. Neskôr sa na čele osamostatnila dvojica Alessandro De Marchi a Stephane Rossetto (Cofidis). Začali spolupracovať a 70 km pred cieľom si vypracovali minútový náskok pred prenasledovateľmi.

Horskú prémiu 3. kategórie Alto de Órgiva s dĺžkou 4 km a priemerným sklonom 7 % získal Rossetto.

 

De Marchi sa však 65 km pred cieľom zbavil svojho súpera a pokračoval v samostatnom úniku. Na čelo sa po 15 km dotiahli Simon Clarke a Bauke Mollema, ktorí spolu s Talianom vytvorili vedúcu trojicu. Na horskej prémii 2. kategórie Alto de Marchal (10,8 km, 4,1 %) bol prvý Mollema. Pelotón strácal 30 km pred cieľom na čelo pretekov až šesť minút.

Trojčlenná skupinka si udržala svoj náskok až do záverečných metrov a v špurte mal najviac síl Clarke. Molard prišiel do cieľa pár sekúnd po nich na šiestom mieste a získal červený dres.

"Vedel som, že De Marchi je rýchly, ale bola to dlhá etapa s ťažkým špurtom na koniec. Mal som aj kŕče, keď chcel nastúpiť Mollema, ale prekonal som ich. Bál som sa, že nás v závere dostihnú prenasledovatelia. Musel som zabojovať a ísť dopredu," citoval Clarkea portál cyclingnews.com.

výsledky 5. etapy (Granada - Roquetas de Mar, 189 km):
1. Simon Clarke (Aus./Education First-Drapac) 4:36:07 h, 2. Bauke Mollema (Hol./Trek–Segafredo), 3. Alessandro De Marchi (Tal./BMC) všetci rovnaký čas, 4. Davide Villella (Tal./Astana), 5. Floris de Tier (Bel./Lotto NL-Jumbo), 6. Rudy Molard (Fr./ GroupamaFDJ) všetci +8 s, 7. Maxime Monfort (Bel./Lotto-Soudal) +1:58 min, 8. Jonathan Lastra Martinez (Šp./Caja Rural-Segurs RGA), 9. Franco Pellizotti (Tal./Bahrain-Merida), 10. Merhawi Kudus (Eri./Dimension Data) všetci +2:00, ... 149. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) +17:24

celkové poradie:
1. Molard 18:27:20 h, 2. Michal Kwiatkowski (Poľ./Sky) +1:01 min, 3. Emanuel Buchmann (Nem./Bora-Hansgrohe) +1:08, 4. Simon Yates (V. Brit./Mitchelton-Scott) +1:11, 5. Alejandro Valverde Belmonte (Šp./Movistar Team) +1:13, 6. Wilco Kelderman (Hol./Team Sunweb) +1:26, 7. Jon Izagirre Insausti (Šp./Bahrain-Merida) +1:31, 8. Tony Gallopin (Fr./AG2R La Mondiale), 9. Nairo Quintana (Kol./Movistar Team) obaja +1:34, 10. Steven Kruijswijk (Hol./Lotto NL-Jumbo) +1:38, ... 147. SAGAN +42:55

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto).
Krajinu zasiahlo zemetrasenie: Ľudia v panike vybehli von! Očakávajú ešte... To snáď nie
Polícia vyšetruje krádež v jednom z obchodov v Bratislave.
Hanba na tri zimy: Poznáte ženu na VIDEU? Zdvihne vám tlak, čo sa stalo v Bratislave
Monika je talentovaná umelkyňa.
Foto
Hilmerová narovinu: FUNENIE do mikrofónu? Pobaví vás, čo urobila! Jedna FOTO hovorí za všetko
Dmitrij Peskov.
Rusko reaguje na výroky Macrona a Camerona: Hrozba pre Európu? Peskov hovorí o nebezpečenstve
Ilustračné foto
Mrazivé slová českého ministerstva: Bolo za viacerými útokmi na české inštitúcie Rusko?!
(ilustračné foto)
Epidémia na Slovensku: V TÝCHTO krajoch trápi ľudí nepríjemný problém
Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Vážne slová prezidentky: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií
Ilustračné foto.
Colníci v Košiciach skoro odpadli: Ktorý Slovák si TOTO, preboha, dal doviesť?!
Čo si o Darinej úprave myslí jej partner?
Foto
Nebudete veriť, ako Nedvěd reagoval na Darinu PLASTIKU: To fakt TOTO povedal?
Rodičia Maddie zverejnila srdcervúci odkaz 17 rokov po jej zmiznutí.
Foto
Rodičia nezvestnej Maddie zverejnili srdcervúci ODKAZ! Slová plné bolesti vám vtisnú slzy do očí
Ilustračné foto
Séria teroristických útokov v Rusku? Znepokojivé správy bezpečnostnej služby! Sila, koho obviňujú
(ilustračné foto)
V Trenčíne bude nový grafikon MHD: Platiť má začať už čoskoro