Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.08.2018 06:00 | Šport | Tenis

Kližanovi sa pod vedením Hrbatého darí: Ešte sa budú diať veľké veci!

Prežíva vydarené obdobie!

Slovenský tenista Martin Kližan (29) chytil pod vedením trénera Dominika Hrbatého (40) druhý dych. Po víťazstve na turnaji ATP v rakúskom Kitzbüheli, kde porazil aj Dominica Thiema, a semifinálovej účasti na challengeri v nemeckom Pullachu sa momentálne nachádza v rebríčku na 72. mieste.

Spolupráca s Hrbatým tak priniesla svoje prvé ovocie. „Martin urobil na sebe za posledného pol roka kus práce. Získal nový pohľad na život, svet už nie je gombička. Sám chcel zapracovať aj na svojej povahe, takže som bol ochotný mu pomôcť. Momentálne nie je taký impulzívny, je pokojnejší a sebakritickejší. V hlave má nastavené triezve životné i profesionálne priority. Snaží sa už nevyskakovať z davu, ako to bolo v minulosti,“ povedal na utorňajšej tlačovej konferencii v NTC Hrbatý.

Často čítam diskusie na internete a vidím aj na ľuďoch, že jedna polovica mu fandí a tá druhá mu tak celkom neverí. Martin je ale veľký talent, má úžasný potenciál. Ja som tréner, ktorý má jasnú predstavu, ako má hráčska kariéra vyzerať. Viem, čo musí tenista spraviť, aby sa dostal do desiatky či dvadsiatky. Krásne je, že je u neho priestor na zlepšenie, to je veľká motivácia pre mňa ako trénera,“ pokračoval Hrbatý. Zároveň priznal, že ho od spolupráce s Kližanom veľa ľudí odhováralo.

 

„Trénovať Martina je výzva. Ľudia mi vraveli, že si iba spravím zlé meno, že je to blázon a že je nekoučovateľný. Ja nepoznám pojem nezdolateľná prekážka. Čím horší prípad, tým väčšia výzva. Martin sa dá zvládnuť, len si treba k nemu nájsť cestu. Musím si na všetko dávať pozor, aby sa to proti mne neobrátilo. Ale aj tieto veci ma posúvajú dopredu,“ uzavrel Hrbatý, na ktorého rozprávanie nadviazal Kližan.

Spolupráca s Dominom funguje na 100 %. Prvé výsledky sa dostavili. Za nimi je kopa tvrdej práce. Ešte sa však necítim byť na vrchole, k tomu mám ďaleko. To najlepšie len príde, ešte sa budú diať veľké veci! Makám na sebe po všetkých stránkach. Som rád, že sa teraz dostavil nejaký ten väčší úspech. Keď človek robí 20 rokov nejakú robotu, tak ho to napĺňa, keď sú nejaké úspechy. No 11 mesiacov v roku je to čisto iba o drine, tenis je makačka, bolesť nikoho nebaví. Možno iba Domina, on je taký sado-maso,“ neodpustil si so smiechom Kližko.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marcel Šintaj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Amatérsky básnik Juraj je podozrivý z najhoršieho činu v dejinách slovenskej politiky.
Foto
Kto je atentátnik Juraj, ktorý postrelil Roberta Fica: Jeho syn aj susedia PREHOVORILI
Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo.
Primátor Bratislavy o atentáte na premiéra: Nenávisť a napätie si vyžiadali krutú daň
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane
Viktor Orbán.
Maďarsko je proti atentátu na premiéra: Ficovi praje skoré uzdravenie, strelcovi spravodlivý trest!