Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.07.2018 15:30 | Správy | Zahraničné správy

Alexandrin otec zomrel hororovou smrťou: V nemocnici sa mu smiali, po tom, čo mu nechali v tele, už nemal šancu

Zlomená dcéra prehovorila o utrpení po tom, čo jej otec zomrel po prepustení z nemocnice s lekárskou trubicou stále vo svojom tele.

Otec Alexandry Wilshawov Darren († 47) zomrel po tom, čo mu jeden z lekárskych nástrojov spôsobil v tele infekciu. Pre denník The Sun jeho 19-ročná dcéra povedala: "Chcem odpovede! Môj otec zomrel kvôli ich hlúpej chybe." Šéfovia Royal Stoke University Hospital, v Staffordshire v Anglicku sa Alexandre ospravedlnili a povedali, že urobia všetko pre to, aby sa rovnaké chyby nezopakovali.

Alexandre, ktorá žije v dedine Rocester, to nestačilo. "Nedali mi vôbec žiadne vysvetlenie. Môj otec bol môj svet. Boli sme to stále ja a on, kým mi ho nezobrali." Alexandra povedala, že donútila ísť svojho tvrdohlavého otca do nemocnice, pretože mal už vyše mesiaca kašeľ. "Stále som ho nútila, aby šiel do nemocnice, ale on nechcel. Nakoniec dýchal stále horšie, tak to vzdal a išiel. Mal infekciu na hrudníku a jeho pľúca sa začali zapĺňať tekutinou. Dali mu teda centrálny venózny katéter. Tri týždne bol v nemocnici, kde ho ošetrovali," vysvetlila. 

Alexandra povedala, že v nemocnici od istého dátumu prestali zaznamenávať jeho stav a liečbu. To znamenalo, že Darren nedostal lieky počas šiestich dní. "Nechali ho v posteli v nemocnici týždeň, a potom ho poslali domov bez toho, aby sa pozreli do záznamov, pretože si už žiadne neviedli," dodala. 

 

19-ročná dcéra si spomína, ako Darrena poslali domov s katétrom pripevneným na hrudi. "Všetci o tom vedeli. Sestry, lekári, celé oddelenie. Smiali sa na tom a hovorili mu, že má na sebe šperky. Keď sme ho prišli z nemocnice vyzdvihnúť, obliekali ho." Darren teda zostal v dome s ňou a ona tvrdí, že sa nikto ani nezastavil, aby ho prišiel skontrolovať. Jeho stav sa rýchlo zhoršoval, takže sa vrátil naspäť do nemocnice.

"Lekár sa ma opýtal, ako mohol ísť domov s katétrom na hrudi. Povedal tiež, že neexistuje žiadna liečba a nezaberú ani antibiotiká, pretože už mal v tele infekciu. Sepsa mu prechádzala celým telom. O dvadsať dní neskôr začal otec krvácať z úst, nosa a uší. Bolo to ako z hororu. Práve som mala 18, bola som tehotná a môj otec mi povedal, že sa bojí a že nechce zomrieť."

Podľa vyšetrovania Darren zomrel v dôsledku hrubej nedbanlivosti, ale Alexandra povedala, že nemocnica ešte stále neposkytla žiadne vysvetlenie. "Chcem odpovede, chcem vedieť, ako mohli môjho otca prepustiť bez záznamov. Sedel tam a oni pre neho nič neurobili, iba ho prepustili."

Alexandra, mamička 9-mesačného Elijaha dodáva: "Môj otec bol môj svet. Bol invalidom potom, čo sa zranil v armádnom tréningu, ale vychoval ma. Keď som mala 14, začala som ho opatrovať... Ale boli sme to ja a on, až kým mi ho nezobrali... po hlúpej chybe. Volali sme ho Rambo, pretože bol naozaj aktívny. Chodil do lesa, lovil králikov, miloval plávanie. Štyri týždne pred tým, než ochorel som zistila, že som tehotná. A on si kúpil plavky, pretože chcel ísť plávať so svojím vnukom." 19-ročná žena však tvrdí, že spomienky na jej otca sú už zničené.

"Moja posledná spomienka na otca je, ako vykrvácal. Keď premýšľam o otcovi a myslím, že som na dobrej ceste k šťastnej spomienke, vždy si pomyslím len na krv. Pamätám si, ako som mu hovorila, že to bude dobré, ale nebolo. Mala som 18. Ľudia môžu stráviť so svojimi rodičmi 50 rokov a pozerať sa na nich, akí sú už krehkí a starí, ale môj otec bol fit. Bol bláznivý a veselý muž, ale deň pred smrťou vyzeral naozaj krehko," uzavrel nešťastná žena.

Nemocnica Royal Stoke vydala ospravedlnenie Alexandre, ktoré jej však už otca nevráti. Paula Clark, riaditeľka University Hospitals of North Midlands povedala: "Rada by som sa v mene nemocnice ospravedlnila rodine pána Wilshawa za úroveň starostlivosti, ktorú dostal."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS, kh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Speváčka sa konečne opäť usmieva.
Foto
Celeste prehovorila o ÚTEKU zo šoubiznisu: TIETO slová ju roky ničili! Spoveď o najhoršom období
Policajti na mieste našli auto mimo vozovku v poli, prevrátené na streche.
Mladícka nerozvážnosť dopadla katastrofálne: Prevrátené auto na streche! Jedna z osôb je v kritickom stave
Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Robert Kaliňák poďakoval španielskej ministerke obrany: Takto to súvisí s NATO
(ilustračné foto)
Úrady zvýšili stupeň ohrozenia na MAXIMUM: Takmer 10-tisíc obyvateľov príde o domov!
Jeleň vybehol na cestu a zboku narazil do motorkára, ktorý následkom zrážky spadol.
Hrozivá nehoda pod Tatrami: Motorkár sa zrazil s jeleňom! Vodič si to poriadne odniesol
Ilustračné foto
Majiteľov čakal po príchode do bytu ŠOK: A toto je akože čo?! Zovrie vám krv v žilách
S Flašíkom sa prišli rozlúčiť viacerí politici.
Foto
Rozlúčka s Flašíkom († 66) plná známych tvárí: Pred krematóriom čakal trúchliacich ŠOK! To musíte vidieť
(ilustračné foto)
Slováci, obrovský pozor pri cestovaní: Tropický CYKLÓN zasiahne v blízkosti týchto miest!
Fotopasca Kataríny nafotila šelmu, ktorá sa snažila dostať cez jej plot.
FotoVáš Tip
Katku vydesil záznam z fotopasce: Na jej pozemok sa dobíjal podivný tvor! Zmätení Slováci iba krútia hlavami
Ilustračné foto
Vedci žasnú: Stalo sa to vôbec PRVÝKRÁT! Padnete na zadok, čo dokázal orangutan
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Premiér Fico by mal zastupovať Slovensko na mierovej konferencii: Týka sa Ukrajiny, kedy sa uskutoční?
Vláda našla 140 pochybení v právnom štáte
Zistenia k publikácii MS sa majú riešiť na májovom zasadnutí, informuje členka súdnej rady