Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.06.2018 11:01 | Šport | Futbal
FotoVideo

Hodnotenie slovenských futbalistov po zápase s Marokom: Hlavami už boli na dovolenkách

Slovenskí futbaloví reprezentanti zakončili sezónu prehrou s Marokom (1:2) Hlavami už boli na dovolenkách! ŽENEVA – Slovenskí futbalisti zakončili sezónu prehrou.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

V Ženeve nestačili na Maroko, účastníka blížiacich sa majstrovstiev sveta v Rusku, a podľahli mu 1:2. Nadšene a obetavo hrajúci Afričania otočili priebeh stretnutia a na vedúci gól Jána Greguša dokázali odpovedať dvoma zásahmi El Kaabiho a Belhandu. Nebol to zápas z kategórie vydarených. Slováci akoby boli hlavami už na dovolenkách.

BRANKÁR Šulla

Oproti zápasu s Holandskom dostal šancu pred Dúbravkom. Vyriešil niekoľko nebezpečných situácií. Dve lopty však prenikli za jeho chrbát. „Mali sme aj smolu. Prvú šancu som chytil, no inkasovali sme z následného rohu. Priletela prudká lopta na prvú žrď, ktorú niekto ešte predĺžil a od ramena Maročana sa odrazila do siete,“ rekapituloval Michal Šulla. Po ľavačke agilného Ziyacha mu pomohla žrď, no pri strele Belhandu už kapituloval. „Lopty som sa dotkol. Bola to však prudká strela zo šestnástky, ktorá predo mnou skočila a ešte zrýchlila. Mal som aj zakrytý výhľad, ťažko sa mi na to reagovalo.“

 

OBRANA Sekulič, Šatka, Škriniar, Hubočan (Valjent)

V Ženeve sa tréner Kozák rozhodol vynechať Petra Pekaríka a Róberta Mazáňa. Nahradil ich tandem Boris Sekulič – Ľubomír Šatka. Zadné rady boli v neustálej pohotovosti. Nedokázali sa vyrovnať s agresivitou a hernou dotieravosťou afrického tímu. Preťažená defenzíva čelila lavínovitým nájazdom a pri takom dlhšom spôsobe hry prichádzajú zákonite aj chyby.

„Náročný zápas. Súper bol silný v práci s loptou. Tréner má pravdu, že vyhral zaslúžene. Proti Holandsku sme si viac verili. Hráči Maroka nás dôrazne napádali už na našej polovici. Trochu sme sa báli hrať. Boli sme stále pod tlakom,“ hodnotil stopér Milan Škriniar.

STRED Kucka (Greguš), Hrošovský (Lobotka), Duda, Hamšík (Pačinda), Mak (Rusnák)

Na rozdiel od prvého polčasu v Trnave bola cítiť slabšia organizácia hry v stredovej formácii. Prechod do ofenzívy mali Slováci zdĺhavý a komplikovaný. V prvom polčase sa ledva dostali do marockej šestnástky. Súčinnosť Hrošovského s Hamšíkom takmer nefungovala. Krídelníci Mak s Dudom nehýrili aktivitou.

„Pred gólovou strelou som si zakričal a chvalabohu to tam padlo. Maroko ukázalo veľkú kvalitu, no my sme mohli streliť ďalšie dva góly. Po šanciach Hamšíka a Pačindu. Keď fanúšikovia súpera vbiehali na ihrisko, usporiadatelia nás hnali čo najrýchlejšie do kabín. Aby sa nikomu nič nestalo,“ povedal strelec jediného slovenského gólu Ján Greguš.

ÚTOK Ďuriš, Nemec

Náš útok do prestávky prakticky neexistoval. K Michalovi Ďurišovi sa nedostávali lopty. Až na tú, po ktorej nádherne našiel nabiehajúceho Hamšíka, no kapitán z dobrej pozície trestuhodne prestrelil. S príchodom Nemca boli Slováci vpredu odvážnejší. Robustný útočník vyhral niekoľko súbojov, dokázal sklepnúť alebo podržať loptu.

„Maročania sa dostali do viacerých šancí. Víťazstvo si zaslúžili. Boli rýchli, technickí. Dobrí s loptou a vytrvalí v osobných súbojoch. Aj my sme mali príležitosti. Ak by sme ich premenili, mohlo to dopadnúť inak,“ komentoval Adam Nemec. Strelec gólu proti Holandsku prišiel na ihrisko až v druhom polčase.

KOZÁK: Okruh hráčov sa rozšíril Až na brankára Marka Rodáka tréner dodržal slovo. Proti Holandsku a Maroku poslal na ihrisko všetkých hráčov. Oba súboje považuje za užitočné. Nerád prehráva, ale vie oceniť prednosti súpera. „Maroko nasadilo vysoký presing. Nevedeli sme sa z neho dostať. Boli sme málo nebezpeční. Hamšíkova šanca však volala po skórovaní. Súpera sme v druhom polčase zaskočili vedúcim gólom. Mal pomôcť nám, ale opak bol pravdou. Maroko vyhralo zaslúžene. Jeho hráči boli koncentrovaní. Hlavy mali nastavené na majstrovstvá sveta. Naši hráči vydali zo seba všetky sily, no nestačilo to. Boli to pre mňa dôležité zápasy, lebo som si urobil obraz o hráčoch. Mám jasno v tom, s kým môžem rátať a koho môžem kedy použiť. Teší ma, že sa okruh hráčov rozšíril. To je pozitívum do budúcnosti,“ konštatoval tréner Ján Kozák.

Maroko - Slovensko 2:1 (0:0)

Góly: 64. El Kaabi, 74. Belhanda - 59. Greguš. Rozhodoval Tschudi (Švajč.), 7000 divákov.

Maroko: Bounou - Hakimi, Benatia, Saiss (46. Da Costa), Mendyl (46. Harit) - El Ahmadi (83. Ait Bennasser), Boussoufa (75. Fajr) - Amrabat, Belhanda, Ziyech (75. Carcela-Gonzalez) - Boutaib (60. El Kaabi).

SR: Šulla - Sekulič, Šatka, Škriniar, Hubočan (79. Valjent) - Kucka (46. Greguš), Hrošovský (58. Lobotka) - Duda, Hamšík (46. Pačinda), Mak (46. Rusnák) - Ďuriš (46. Nemec).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Kucka si nebral servítku pred ústa: TAKTO sa správal problémový legionár!
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
V tejto veci nemá Netanjahu žiadne pochyby: Operácia má rozhodnúť o všetkom!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová a španielsky kráľ Filip VI.
Prezidentke volal španielsky kráľ: Odkaz Slovensku aj premiérovi Ficovi, toto mal na srdci
Foto
Slovenský mladík sa zapísal do histórie: Prekonal 89 rokov starý rekord
Belgický premiér Alexander De Croo.
Nehorázny prešľap belgického moderátora: Sila, čo povedal v priamom prenose! Otvorená výzva na atentát?
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a čínsky prezident Si Ťin-pching (vpravo) počas neformálneho stretnutia v Pekingu vo štvrtok 16. mája 2024.
Správanie Číny sa Američanom nepozdáva: Hrá to na dve strany? Spojené štáty sú rozhorčené
Cropped shot of a woman shopping in a grocery store
Jedna potravina môže za 10-tisíc úmrtí v Európe KAŽDÝ DEŇ: Na tanieri ju máte aj vy
Meghan Markle na návšteve Nigérie.
Foto
Meghan so slzami v očiach! Z toho, čo sa stalo v Nigérii, sa bude ešte dlho spamätávať
Russian tanks convoy on military maneuvers.
Veliteľ spojeneckých síl o šanciach na dobytie Charkova: Ruská armáda má podľa neho zásadný problém
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Atentát na premiéra Fica: Z celého sveta prichádza masívna vlna solidarity! Reakcie pribúdajú
Slnečná erupcia (ilustračná fotografia).
Nedávne slnečné erupcie majú TIENISTÚ stránku: Čaká nás peklo na zemi? Vplyv to bude mať aj na nás
Ilustračné foto
Ako určiť, že je niekto PSYCHOPAT: Všímajte si TENTO znak! Znepokojivé, čo zistili o ženách