Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.06.2018 15:34 | Šport | Tenis

Bývalý tréner Cibulkovej bez servítky: V tenise panuje nevraživosť a žiarlivosť!

Vladimír Pláteník patrí medzi skúsených a úspešných slovenských tenisových trénerov.

Do svojho životopisu si môže napísať, že viedol také hviezdy ako Dominika Cibulková či Daria Kasatkinová. Momentálne pôsobí ako šéftréner trnavskej Empire Tennis Academy a osobný kouč Ukrajinky Anheliny Kalininovej. V rozhovore pre denník Šport si nebral servítku pred ústa a odpovedal aj na pálčivé témy. 

Na otázku, či na okruhu WTA panuje nevraživosť a žiarlivosť odpovedal jasne: „Áno, samozrejme. V tenise je veľká konkurencia a vzťahy sú v mnohých prípadoch na bode mrazu,” myslí si Pláteník. 

„Počas devätnástich rokov trénovania som zažil všeličo - veľa neférových vecí od hráčok a ich blízkych osôb. Stávalo sa to aj napriek obrovským posunom v rebríčku, ktoré tenistky pod mojím vedením dosiahli. Vždy som sa nad to dokázal povzniesť a ísť si svojou cestou. Vzťahy však zostanú narušené už navždy,” pokračuje Pláteník.

 

„Nepovedal by som, že arogantné sú práve najlepšie hráčky. Väčšina dievčat z prvej svetovej desiatky je v pohode. Skôr si myslím, že niektoré tenistky, ktoré nie sú v absolútnej špičke, majú komplex a niečo si možno umelo vytvárajú, čím pôsobia arogantne. Samozrejme, že sú prípady, a je ich veľa, keď sa hráčky nezdravia, lebo majú medzi sebou problém. Je ťažké bojovať proti sebe na dvorci a tváriť sa ako kamarátky mimo dvorca,” vysvetľuje skúsený coach.

"Kedysi sa mi zdalo, že hráčky boli samostatnejšie a vedeli sa viac popasovať s bežnými vecami v živote. Dnešné mladé hráčky trávia veľa času na sociálnych sieťach a sú až príliš rozmaznané a mäkké,” neštítil sa Pláteník a svoje si myslí aj o mužskom tenise:

„Nemyslím si, že na okruhu ATP je to o mnoho lepšie... Aj tam si každý ide za svojím cieľom hlava-nehlava. Každý má svoj tím ľudí a o iných sa nestará. Skôr si myslím, že v prípade konfliktov si to muži vedia chlapsky vydebatovať, zatiaľ čo ženy sa zväčša urazia a je koniec,” nechal sa počuť Pláteník, ktorý za hlavný problém označil rodičov:

„Veľa rodičov nesprávne vychováva deti. Vidina obrovských peňazí a pár dobrých výsledkov z rodičov robí ľudí, ktorí prestanú žiť v realite a uveria v genialitu svojho dieťaťa. Pretláčajú ho a idú za svojím cieľom naozaj hlava-nehlava. Práve oni takto limitujú svoje deti, keďže im často už v jedenástich dovolia prestať chodiť do školy. Všetko postavia na jednu kartu a po prehre hľadajú milión výhovoriek namiesto toho, aby deťom vysvetlili, kde urobili chybu a čo treba nabudúce spraviť lepšie. Tenistom preto často chýba základná výchova a nemajú kontakt s reálnym životom. Sú považovaní za hviezdy a nevedia sa s tým vyrovnať. Žijú v akejsi bubline, v ktorej je bežné nezdraviť, nepoďakovať a správať sa nadradene."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane
Viktor Orbán.
Maďarsko je proti atentátu na premiéra: Ficovi praje skoré uzdravenie, strelcovi spravodlivý trest!
Poľská vláda ostala bez slov: Bol to pokus o vraždu! Všetci veria v ten najlepší scénar
Juraj v Handlovej postrelil premiéra Roberta Fica.
Foto
Šokujúci ATENTÁT na Roberta Fica: Chaos, stres a panika! Mrazivé detaily útoku
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Aktualizované
Minister vnútra Šutaj Eštok: Na premiéra bol spáchaný atentát! Chce konať, TOTO plánuje urobiť
Slovensko – Poľsko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji