Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.04.2018 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Škandalózna dohra po premiére v nitrianskom divadle: Bitka v bufete?! Zasiahnuť musela esbéeska

Urážky aj fyzické útoky?! Hercom z Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre leží v žalúdku ich šéf Jaroslav Dóczy (58).

Ten mal byť kameňom úrazu aj počas nedávnej roztržky v divadelnom bufete po premiére hry Otec Goriot, kde dokonca zasahovala bezpečnostná služba. Dcéra herečky Evy Pavlíkovej (57) Katarína (29) alias Katarzia si nedávala servítku pred ústa a bez obalu opísala celý nočný incident, po ktorom šéf divadla rozdával výpovede. To len prilialo olej do už aj tak dosť veľkého ohňa. Ako celý konflikt vysvetlil samotný Dóczy?

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Incident sa začal, keď herci v divadelnom bufete oslavovali premiéru hry Otec Goriot. Medzi nimi mal byť aj herec Róbert Jakab, ktorý však na naše otázky nereagoval. Situácia sa zvrhla v pokročilých nočných hodinách, keď medzi umelcov v rozjarenej nálade vtrhla bezpečnostná služba.

„Do tejto ich ‚obývačky‘, kam chodia iba zamestnanci divadla, pozvaní kamaráti a rodina, o druhej v noci prišli štyri gorily z firmy Bonul pána Bödöra, ktoré tam ‚pozval‘ riaditeľ bufetu pán Vilček. Herci boli nemilo prekvapení, čo tam tieto osoby robia. Po chvíli gorily vyhlásili, že je záverečná. Umelci sú emoční ľudia, preto sa, samozrejme, bránili najskôr verbálne a potom aj fyzicky. Nazvime to, že boli týmito gorilami ťahaní za kravaty,“ opísala celý drsný incident na sociálnej sieti Katarzia, dcéra herečky Evy Pavlíkovej. Tá sa k celej záležitosti nechcela vyjadriť.

Otvoriť galériu

 

Dostali výpoveď

Katarzia sa pustila do Dóczyho. „Namiesto toho, aby sa svojich ľudí zastal, vyškieral sa v kúte a následne dal Romanovi Poláčikovi a Martinovi Šalachovi, talentovaným chlapcom, ktorí svojimi schopnosťami ťahajú súbor, výpoveď. Pán Dóczy bol urazený, že ho v emočne vypätej situácii poslali do riti,“ rozhorčila sa Katarzia, z ktorej slov je jasné, že konflikty trvajú už dlhší čas. Podľa šéfa divadla bezpečnostná služba prišla po tom, čo herci v bufete prekročili povolený čas, ktorý mal byť do druhej v noci. Tvrdí však, že na kamerových záznamoch nie sú žiadne dôkazy o fyzických napadnutiach. Divadlo ich však nechcelo poskytnúť.

„Kamerový záznam patrí k interným materiálom firiem, čiže môžeme ho poskytnúť právnikom, polícii, ale bohužiaľ nie je možné poskytnúť ho médiám,“ uviedla Novému Času asistentka riaditeľa Stanislava Coková. Dóczy potvrdil, že umelci si už v divadle neškrtnú. „Považujem za dôležité pripomenúť, že k rozviazaniu pracovného pomeru s hercami nedošlo pre spomínaný incident v bufete, ale v súvislosti s ich následným neprofesionálnym prístupom, pre ktorý bolo ohrozené odohratie ďalšieho večerného predstavenia,“ povedal šéf divadla Jaroslav Dóczy s tým, že vzniknutá situácia ho veľmi mrzí. „Ale v záujme zachovania prevádzkyschopnosti divadla som, žiaľ, nemal inú možnosť, ako na ňu reagovať,“ dodal Dóczy.

Otvoriť galériu

Bufet má ochranku

Hercom, ktorí dostali padáka, do reči nebolo. „Viem, čo sa chcete spýtať, ale nebudem sa vyjadrovať,“ reagoval Šalacha a zložil telefón. "Ak sa neurazíte, v tomto štádiu na vaše odpovede reagovať nebudem. Ďakujem za pochopenie," vyjadril sa Poláčik. František Vilček, štatutár spoločnosti, ktorá má bufet v prenájme, potvrdil, že bezpečnostná služba Bonul na mieste zasahovala. „Pracovníci SBS slušným spôsobom vyzvali hostí bufetu, aby opustili uvedený priestor, pretože je už po druhej hodine, čoho je svedkom kamerový systém,“ vyjadril sa k incidentu František Vilček s tým, že Dóczyho privolala divadelná strážna služba.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ms, rg, Novy Cas, mm

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane
Viktor Orbán.
Maďarsko je proti atentátu na premiéra: Ficovi praje skoré uzdravenie, strelcovi spravodlivý trest!
Poľská vláda ostala bez slov: Bol to pokus o vraždu! Všetci veria v ten najlepší scénar
Juraj v Handlovej postrelil premiéra Roberta Fica.
Foto
Šokujúci ATENTÁT na Roberta Fica: Chaos, stres a panika! Mrazivé detaily útoku
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Aktualizované
Minister vnútra Šutaj Eštok: Na premiéra bol spáchaný atentát! Chce konať, TOTO plánuje urobiť
Slovensko – Poľsko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády Roberta Fica do nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024.
Foto
NOVÉ informácie: Premiér je stále na operačnom stole! Jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin si potrpí na tom, aby jeho vojakom na Ukrajine nič nechýbalo: Ruský prezident výzýva vládu