Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Dávid († 29) zomrel pre svoju lásku: Skočil do rany, keď šialenec († 61) vystrelil

Obyvateľov Hurbanova (okr. Komárno) vytrhla vo štvrtok v noci z pokojného spánku zbesilá streľba.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii
V miestnej herni tesne po polnoci vyčíňal podnapitý poľovník Ján († 61), ktorého z podniku krátko predtým vykázali. On sa však po niekoľkých hodinách vrátil ozbrojený a začal bezhlavo páliť. Najskôr postrelil mladú krupiérku Nikolu (21), potom zavraždil jej priateľa Dávida († 29), ktorý svoju lásku hrdinsky chránil vlastným telom. Napokon strelec obrátil zbraň proti sebe. Prečo sa Ján († 61), ktorého miestni poznali ako neškodného dobráka, v sekunde zmenil na nebezpečného vraha?

 

Besnenie poľovníka Jána († 61) v herni v Hurbanove si nikto nevie vysvetliť. Susedia krútia hlavou a tvrdia, že to bol dobrý chlap a nikdy nikomu neublížil. Faktom však je, že v noci zo štvrtka na piatok jeho rukou zomrel mladý Dávid († 29). Svoj život obetoval preto, aby za- chránil milovanú priateľku Nikolu (21), ktorá v herni Zara pracovala. Ján tam v osudnú noc popíjal a podľa polície ho kvôli značnej opitosti z podniku vykázali. Jeho kroky smerovali do ďalšieho baru. „Dal si tu len dva poháriky vína, nebol opitý,“ povedala v rozpore s tvrdením polície zamestnankyňa baru s tým, že Ján odtiaľ odchádzal so slovami, že sa ešte vráti. Potom sadol do taxíka a odviezol sa domov do časti Vég.

Otvoriť galériu
Vrátil sa zabíjať

Ján si doma zobral dve zo svojich 6 zbraní, ktoré mal v legálnej držbe, a opitý si sadol za volant. Na neďalekej križovatke vyletel autom do poľa, a tak sa ďalej vybral pešo. Ani po dvojkilometrovej ceste v mraze si ohavný plán nerozmyslel. Namieril si to do herne, odkiaľ ho vyhodili. „Hneď po príchode pravdepodobne ohrozoval čašníčku Nikolu (21) zbraňou, pričom ju postrelil,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Nikolin priateľ Dávid sa útočníkovi hodil do rany, aby sa jeho láske podarilo zachrániť, pričom ho Ján postrelil do nohy.

Zranená dievčina zúfalo kričala o pomoc. V bolestiach vybehla zadným východom do dvora, kde bývali, aby zavolala na pomoc otca. Medzitým sa Dávid z posledných síl snažil utiecť. Pri dverách ho však poľovník dostihol a strelil priamo do hlavy. „Dcéra kričala, aby som zachránil Dávida. Ján sa vrátil dnu, strčil si zbraň do úst a vystrelil. Ja som držal Dávida v rukách, ale videl som, že je zle. Nikol zobrala sanitka,“ opisuje hrôzu otec Nikoly.

Otvoriť galériu
Priebeh drámy.
Zdroj: infografika NČ
Skrat pre smrť manželky?

Jána podľa susedov k ohavnému činu mohli dohnať osobné problémy. „Nevedel sa vyrovnať so smrťou manželky, ktorá zomrela presne pred rokom. Dostala náhle mozgovú porážku a nebolo jej už pomoci. Veľmi mu chýbala, jej fotografiu má položenú aj na stole a stále sa na ňu díva,“ vysvetľuje sused s tým, že Ján bol skúsený poľovník. „Nikdy by nesadol za volant opitý. Pokiaľ žila jeho žena Judit, ani nikde nechodil,“ spomína. Podobný názor má aj čašníčka z baru, kde v noci naposledy popíjal. „Chodil sem raz, dva razy do mesiaca. Bol slušný, ani nehral. Stále hovoril o svojej žene, tak veľmi mu chýbala,“ hovorí Erika.

O Dávidovi zatiaľ nevie

Nikola je hospitalizovaná v nemocnici v bratislavskom Ružinove. „Volali nám, že ju asi nebudú ani operovať, guľka, ktorá síce preletela okolo srdca, nezasiahla žiadne orgány, ideme za ňou. Ale neviem, čo jej máme povedať o Dávidovi, zatiaľ to nevie,“ povedal v piatok popoludní Nikolin otec. Dávidova smrť zaľúbencom zhatila spoločné plány. „Žili spolu, určite sa chceli aj zobrať, ale najskôr sa chceli osamostatniť. Dávid bol veľmi pracovitý, bol murár,“ dodáva. „Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Nitre začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy a obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu,“ informovala Čuháková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Noema Hipká, Michaela Farkašová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Sudca Ján Hrubala sa vzdal funkcie predsedu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS).
Ján Hrubala končí ako predseda Špecializovaného trestného súdu: Minister mal výhrady, o čo išlo?
Foto
Atentát na Fica zasiahol aj bývalých hokejistov: Prajeme skoré uzdravenie, znelo zo štúdia MS!
Neúspešní kandidáti na prezidenta Ján Kubiš a Ivan Korčok.
Kubiš a Korčok odsúdili útok na premiéra: Sú zhrození! Ficovi posielaju silu
Amatérsky básnik Juraj je podozrivý z najhoršieho činu v dejinách slovenskej politiky.
Foto
Kto je atentátnik Juraj, ktorý postrelil Roberta Fica: Jeho syn aj susedia PREHOVORILI
Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo.
Primátor Bratislavy o atentáte na premiéra: Nenávisť a napätie si vyžiadali krutú daň
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu