Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.11.2017 07:20 | Správy | Zahraničné správy

Šialený zločinec Charles Manson († 83) zomrel: Za svoje skutky bude pykať už na onom svete!

Notoricky známy masový vrah a zakladajúci člen Mansonovej rodiny je mŕtvy! Zločinec mal skonať v nedeľu v jednej z kalifornských nemocníc.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Jeho smrť bola vraj podľa portálu TMZ len otázkou času. Koncom minulého týždňa totiž média prišli so správou, že neslávne známeho vraha hospitalizovali v nemocnici v americkom Bakersfielde pre zlý zdravotný stav. Na ležadle ho mali prevážať na niekoľko vyšetrení. Jeho smrť potvrdili aj samotné úrady v Kalifornii: "Väzeň Charles Manson zomrel prirodzenou smrťou v nedeľu 18. novembra 2017 o 20:13 vo veku 83 rokov v nemocnici Kern County," píše sa vo vyhlásení.

Charles Milles Manson sa narodil 12. novembra 1934 v meste Cincinnati v štáte Ohio. Počas divokých 60. rokov žil v biede so svojou "rodinou" mladých ľudí, ktorých navádzal na zločiny a s ktorými bral LSD. Jeho prívrženci boli presvedčení, že je Ježiš Kristus.

 

Kult zvaný Rodina

V 13 rokoch spáchal Manson svoj prvý zločin - ozbrojené lúpežné prepadnutie. O päť rokov neskôr sa dopustil homosexuálneho násilia a polícia ho registrovala ako nebezpečného muža s násilníckymi sklonmi. V roku 1960 ho odsúdili na desať rokov za podvody a krádeže. Vo väznici sa naučil hrať na gitaru. Po siedmich rokoch ho predčasne prepustili na slobodu a hneď zamieril do centra kalifornského hnutia hippies. V atmosfére beatovej hudby, voľnej lásky a drog založil náboženskú komunitu a dal jej meno Rodina.

V roku 1969 dal členmi svojej Rodiny zavraždiť sedem ľudí - vrátane herečky Sharon Tateovej, manželky slávneho režiséra poľského pôvodu Romana Polanského. V procese s najznámejšími masovými vrahmi v dejinách USA boli Manson, Charles Watson, Susan Atkinsová, Patricia Krenwinkelová a Leslie Van Houtenová odsúdení na smrť. Po zrušení trestu smrti v štáte Kalifornia v roku 1972 im trest zmenili na doživotie. Ich guru stále tvrdil, že je nevinný a že bol proti nemu zinscenovaný nespravodlivý proces.

Manson, ktorého opisovali ako kariérneho kriminálnika so svastikou vyrytou na čele, tvrdil, že nie je tým diabolským démonom, ktorého z neho urobili médiá. "Som boží tvor. Nie som zlý človek. Som dobrý," hovoril. Podľa jeho slov by bol možno on tým pravým, kto by vyviedol Zem zo sociálnej kalamity - životné prostredie sa ničí, deti sú zneužívané a na planéte vládne chaos: chcelo by to šialenca, aby napravil tento svet, tvrdil.

Otvoriť galériu

Aj napriek krvavým zločinom zostal Manson dlhé roky objektom morbídnej fascinácie pre milióny ľudí. Jeho tvár sa naďalej pozerá z tričiek, ktoré nosia tisíce ľudí, a spomienkové predmety na neho sa tešia značnej obľube. Do väzenia mu neustále prichádzali hromady listov, najmä od vyznávačov kultu Satana. Na listy prestal odpovedať, keď zistil, že ich adresáti predávajú za 250-350 dolárov v prípade, ak sa v nich zmieni o vraždách.

 

Manson sa vo väzení chcel aj oženiť. Jeho manželkou sa mala stať iba 29-ročná Afton Elaine Burton. Pár dostal licenciu, ktorá im však pred uzavretím manželstva stihla vypršať. Žena ho oddane navštevovala vo väzení dlhých 7 rokov.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: dak

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


S obavou o bezpečnosť detí sa rodičia rozhodli k autobusárovi zavolať hliadku polície.
Pavol sa chystal odšoférovať školský výlet opitý! Rodičov správanie znepokojilo, dal sa na útek
Concept of the European elections with the hand of a voter holding his ballot paper in the colors of the European flag, before slipping it into the ballot box.
V sobotu sa uskutočnia voľby do europarlamentu: Viete všetky podrobnosti o správnom hlasovaní?
Košickí krajskí cestári získali mašinu na obhliadky, údržbu a aj opravy mostov.
Foto
Košickí cestári získali unikátnu mašinu: Jediná na Slovensku!
A pickup truck plows through flood waters on a rural road.
Povodne sužujú Slovensko: So šoférovaním sa spája extrémne RIZIKO! Ako predísť najhoršiemu?
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka sa objaví na obrazovke RTVS: Pripravený má mimoriadny príhovor
Na snímke hasiči pred Detskou fakultnou nemocnicou (DFN) v Košiciach v utorok 4. júna 2024
Foto
Košičanov vystrašil incident v Detskej fakultnej nemocnici: Tieto oddelenia musia znášať následky!
Na snímke budova, v ktorej sídli Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.
Vláda rozhodla: Správna rada ÚDZS má nového člena, o koho ide?
Obžalovaný herec s napätím očakáva rozsudok.
Je rozhodnuté! Herec Durkáč spoznal svoj TREST za zabitie priateľa Godára († 29)
Ilustračné foto
Zlodej sa vlámal do zberného dvora: Poriadne si naplnil vrecká! Pri výške škody vám zabehne
Foto
Desivé odhalenie smrti nórskeho hokejistu († 31): Rodina vyšla s pravdou von!
Predseda SNS Andrej Danko.
Očakávanie SNS: Na Pellegriniho inaugurácii by sa už mohol zúčastniť nový predseda parlamentu
Alkohol za volantom môže spôsobiť vážne problémy (ilustračné foto).
Takto sa za volant nesadá: Aha, koľko nezodpovedný vodič nafúkal! Nešlo o jediný prešľap