Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.11.2017 18:40 | Šport | Hokej

Ramsaymu vyšla premiéra na Nemeckom pohári: Slovensko zdolalo USA!

Slovenskí hokejisti vstúpili do 28. ročníka Nemeckého pohára víťazstvom 2:1 nad reprezentáciou USA.

Premiérový reprezentačný gól strelil útočník Patrik Lamper, brankár Ján Laco kryl 34 striel súpera. V druhom zápase sa sobotu o 16.00 stretnú zverenci Craiga Ramsaya s výberom domáceho Nemecka. USA narazia vo večernom stretnutí na Rusov. 

Slovensko - USA 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Góly: 6. Lamper (Romančík, Marcinko), 27. Hovorka (Bezúch) - 54. Sanguinetti (Blum, Roe). Rozhodovali: Piechaczek, Schrader - Gaube, Wölzmüller (všetci Nem.), vylúčení: 4:3 na 2 min., navyše Miele (USA) 10 min. za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0.

Slovensko: Laco – Čerešňák, Čajkovský, Jánošík, Mikuš, Romančík, Gernát, Valach, Ďaloga – Hovorka, Ölvecký, Bezúch – Haščák, Bubela, Hecl – Cingeľ, Marcinko, Lamper – Paulovič, Krištof, Sádecký
USA: Zapolski (21. Leggio) - Donovan, Gilroy, Gunderson, Sanguinetti, Reese, Welch, Blum, Billins - O'Neill, M. Acrobello, Little - Lasch, Miele, Stoa - Gionta, Roe, Earl - Sexston, Slater, Malone 
      
Prvú veľkú šancu zápasu mal Američan Stoa, ale spomedzi kruhov netrafil bránku. Zámorskí hráči boli v úvode aktívnejší, ale v 6. minúte podržal puk v pásme Cingeľ, našiel na modrej čiare Romančíka, ktorého strelu tečoval za Zapolskeho chrbát Patrik Lamper. Vyrovnať mohol v ďalšej veľkej šanci opäť Stoa, tentokrát ho vychytal Laco. Pred koncom prvej tretiny mali Slováci dvakrát možnosť presilovej hry, ale gólovú šancu si nedokázali vypracovať. 

V početnej výhode hrali zverenci Craiga Ramsaya aj v úvode druhej tretiny, výbornú šancu mal Valach. Jeho rana od modrej čiary však skončila iba na výstroji Leggia, ktorý po prvom dejstve vystriedal Zapolskeho. V 27. minúte však prišla ďalšia šanca Slovenska, keď Bezúch vysunul do nájazdu Hovorku. Ten sa pohral s gólmanom USA a zvýšil na 2:0. Slováci predvádzali veľmi disciplinovaný výkon, zlepšili oproti prvej tretine pohyb a veľmi dobre bránili. Všetci hráči sa aktívne zapájali do ofenzívy i defenzívy.

Tretí gól mohol pridať Haščák po piatich minútach hry v tretej tretine, ale v samostatnom nájazde ho vychytal Leggio. Vzápätí znemožnil Američanom znížiť vynikajúcim zákrokom Laco. Slovenský brankár sa vyznamenal aj v 50. minúte, keď pri dvojnásobnej presilovke súpera dvakrát za sebou zlikvidoval veľké šance na zníženie. V 54. minúte už ale nestačil na strelu Sanguinettiho, ktorý znížil na 2:1. Dve a pol minúty pred koncom skúsili Američania hru bez brankára, úspech im to však neprinieslo.  

 


Craig Ramsay, tréner SR: "Môj tím dnes podal veľmi bojovný výkon na čele s brankárom Lacom. Využili sme ponúknuté šance a hrali sme dobre v defenzíve. Zblokovali sme množstvo striel."
Patrik Lamper, útočník SR: "Podali sme tímový výkon a podržal nás brankár. Po prvej tretine z nás opadol stres a bolo to poznať. Môj gól bol z kategórie šťastnejších, ale počíta sa."
Ján Laco, brankár SR: "Začali sme ustráchane, ako keby sme nevedeli, čo nás čaká. Potom sme plnili to, čo nám povedali tréneri, fungovalo to výborne. Je pozitívne, že sme zblokovali množstvo striel." 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Night shot: Kremlin Moscow Dome of Senate building, a red Kremlin wall, flag of Russia with the emblem on it; sinister dark sky with a moon partly closed by the clouds
Napätie medzi Moskvou a Londýnom: Rusko nenechalo dlho čakať na odvetu, to však nie je všetko
(ilustračná foto)
Krajina si povedala dosť! Plánuje rázne zmeny: Dostane sa do konfliktu s Európskou úniou?
Foto
Atentát na Roberta Fica prinútil konať aj českú políciu: MS v hokeji s prísnejšími opatreniami!
Majiteľ Audi zaparkoval v Prešove okolo kontajnerov na odpad.
FotoVáš Tip
Pripravte sa na zvýšenie tlaku: TAKTO zaparkované auto ste ešte nevideli! Čo si ten arogantný šofér myslel?
Ilustračné foto
Polícia zhabala historické množstvo drog: Napojenie na OBÁVANÝ kartel?! Aha, koho zadržali
Traffic jam on a german highway with focus on the left back light.
Vodiči, pozor: Na diaľnici D2 bude dopravné obmedzenie
(ilustračné foto)
VIDEO Šťastena dopriala dovolenkárom: Uvideli kosatky a medzi nimi VZÁCNOSŤ!
Poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér mal dostať vyhrážky smrťou! Zverejnil znenie desivého ODKAZU
Hrabko tvrdí, že za náladu v spoločnosti môžu aj politici: TOTO by mala spraviť prezidentka
Výber jednej zo 4 vidličiek má vraj prezradiť niečo o vašej osobnosti! (Ilustračné foto)
Foto
Jednoduchý TEST s vidličkami o vás prezradí viac, než by ste si mysleli: Súvisí to s vašou osobnosťou!
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
V Kamenici padlo rogalo s mladým mužom! Zásah leteckých záchranárov
Lesný požiar v Českom Švajčiarku 28. júl 2022.
Novinky v prípade lesného požiaru v Česku: Podivné správanie obžalovaného na súde a nečakané PRIZNANIE!